31.07.2024 01:00
Deň 5
Minúta po minúte
Live

Fantastická Schmiedlová sa postarala o ďalšie prekvapenie. Na OH bude bojovať o medaily

Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH v Paríži 2024.
Fotogaléria (9)
Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH v Paríži 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|31. júl 2024 o 15:19

Nasadenú deviatku zdolala v dvoch setoch.

Tenis na OH 2024

Dvojhra žien - štvrťfinále

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Barbora Krejčíková (ČR-9) 6:4, 6:2

PARÍŽ. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do semifinále ženskej dvojhry na OH v Paríži 2024.

Vo štvrťfinále vyhrala s nasadenou deviatkou, Češkou Barborou Krejčíkovou v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok víťazka súboja medzi Chorvátkou Donnou Vekičovou a Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

Fotogaléria zo zápasu Anna Karolína Schmiedlová - Barbora Krejčíková na OH Paríž 2024

Schmiedlová opäť vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti, Dominika Cibulková postúpila na OH 2008 v Pekingu do osemfinále rovnako ako Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney a na OH 1996 v Atlante.

Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu s Krejčíkovou, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 4:1.

Češka síce v ďalších minútach vyrovnala na 4:4, no záver prvého dejstva patril Schmiedlovej.

V desiatom geme premenila po dvojchybe Krejčíkovej prvý setbal. Úradujúca wimbledonská šampiónka vo výmenách priveľa kazila, mala nízku percentuálnu úspešnosť prvého podania.

Na začiatku druhého setu viedla Krejčíková 2:0, no Schmeidlová potom získala šesť gemov za sebou a senzačne postúpila medzi elitné olympijské kvarteto.

Slovenka zahrala 17 winnerov a nespravila ani jedinú dvojchybu. Počas turnaja podáva životné výkony a zdolala už štyri hráčky, ktoré sú vo svetovom rebríčku WTA postavené vyššie.

V osemfinále získala skalp finalistky Roland Garros i Wimbledonu Talianky Jasmine Paoliniovej.

Mečír, ktorý je od roku 2022 prezident Slovenského tenisového zväzu, vysoko vyzdvihol úspech Schmiedlovej.

"Veľmi sa teším z Kajkinho úspechu a veľmi jej ho prajem. V priebehu turnaja už zdolala super hráčky a verím, že ešte nepovedala posledné slovo. Dúfam, že nás ešte prekvapí a získa olympijskú medailu," uviedol pre TASR olympijský šampión zo Soulu.

Veľkú radosť neskrývala ani samotná Schmiedlová: "Je to jednoznačne najlepší výsledok v kariére a obrovský úspech. Hrám tu veľmi dobre, zdolala som štyri hráčky, ktoré sú v rebríčku oveľa vyššie než ja. Vôbec som nerátala s tým, že sa dostanem medzi najlepšie štyri. Je to úžasné.

Išla som do zápasu s tým, že nemám čo stratiť, chcela som hrať odvážny tenis a keď som viedla, som rada, že som zostala sústredená do konca a nerobila som zbytočné chyby. Medaila? Vôbec na ňu nemyslím. Nemyslela som na ňu ani doteraz a hrala som dobre. Čakajú ma ešte dva zápasy, uvidíme."

"Nikdy mi toľko ľudí nepísalo, je to veľmi pekné. Ďakujem všetkým za podporu, rodine, kamarátom, aj fanúšikom," dodala pre STVR.

Výkony Schmiedlovej urobili veľký dojem aj na Cílekovú-Habšudovú: "Kajka hrá životný turnaj a zaslúžene je v olympijskom semifinále. Proti Krejčíkovej podala výborný, zodpovedný výkon a dokázala sa vyrovnať aj s teplom. Nechcem to zakríknuť, ale ak zahrá takto dobre aj v semifinále, má reálnu šancu získať medailu."

Postup do olympijského semifinále potešil aj prezidenta SR Petra Pellegriniho. "Bravo, Anna Karolína!" ocenil na sociálnej sieti postup Slovenky medzi štyri najlepšie v ženskej dvojhre na olympijských hrách 2024 v Paríži.

Hlava štátu zároveň verí, že stredajší triumf nebol pre slovenskú reprezentantku na olympijskom turnaji posledný. "Slovenský olympijský sen o tenisovej medaile pokračuje," napísal Pellegrini.

Simone Bilesová na OH 2024 v Paríži.
Šimon Čopdnes 12:304
Pre psychické problémy zabudla cviky. Kráľovná gymnastiky predviedla historický comebackPred finále absolvovala terapiu a potom ukázala, prečo ju prezývajú "G.O.A.T" (najlepšia v histórii).
Šimon Čopdnes 12:304
Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH v Paríži 2024.
dnes 15:1980
Fantastická Schmiedlová sa postarala o ďalšie prekvapenie. Na OH bude bojovať o medailyNasadenú deviatku zdolala v dvoch setoch.
dnes 15:1980
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 12:30
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (semifinále C1)Sledujte online prenos zo semifinále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:30
Slovenský strelec Patrik Jány počas OH 2024 v Paríži.
dnes 10:24
Jány mal po zlom úvode finále na dosah. Najhorší výstrel si však nechal na koniecZ kvalifikácie nepostúpil ani v jeho druhej disciplíne.
dnes 10:24
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková počas OH 2024.
Miroslav Kováčikdnes 12:006
Rehák Štefečeková splnila aspoň druhý cieľ. Strieľala bez stresu a výrazne si polepšilaV druhý kvalifikačný deň minula iba jeden terč.
Miroslav Kováčikdnes 12:006
Barbora Krejčíková v zápase proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na OH 2024 v Paríži.
Boris Vanyadnes 00:204
Češka bola na kurte do desiatej večer, ale proti Schmiedlovej je aj tak jasná favoritkaBarbora Krejčíková hrá aj štvorhru s Kateřinou Siniakovou.
Boris Vanyadnes 00:204
John Rahm.
Šimon Čopdnes 15:40
Najbohatší je golfista. Ktorí športovci z OH 2024 zarábajú najviac?Medzi najbohatšími sú hlavne basketbalisti.
Šimon Čopdnes 15:40
Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková počas kvalifikácie olympijského luku na OH 2024 v Parížionline
dnes 15:10
ONLINE: Lukostreľba na OH 2024 dnes, Denisa Baránková LIVE (1. kolo) Sledujte s nami online prenos z lukostreľby žien na OH 2024 v Paríži. V akcii je slovenská reprezentantka Denisa Baránková.
dnes 15:10
Iga Swiateková.
dnes 11:04
Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne taktickyPodmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.
dnes 11:04
Cassandre Beaugrandová.
dnes 10:49
VIDEO: Podporovali ju tisícky ľudí. Domáca triatlonistka uspela, pretekárky plávali aj v SeineDruhé miesto získala švajčiarska triatlonistka.
dnes 10:49
Alex Yee.
dnes 13:09
Napínavý finiš rozhodli zvyšné sily. Zo zlata sa napokon tešil veľký favoritPred súperom prišiel do cieľa o šesť sekúnd.
dnes 13:09
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Alcaraza čaká krutý zápasový program. Hrať s Rafom je však ľahké, vravíNadal sa po olympiáde rozhodne, či ukončí kariéru.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Novak Djokovič
dnes 16:06
Alcaraz je neuveriteľný. Favorit na zlato je však Djokovič, myslí si BeckerDjokovič je vo svojich 37 rokoch neuveriteľne fit, hovorí nemecká legenda.
dnes 16:06
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 16:25
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (finále C1)Sledujte online prenos z finále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 16:25
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Fantastická Schmiedlová sa postarala o ďalšie prekvapenie. Na OH bude bojovať o medaily