Články a novinky ObFZ

Radosť v Úbreži a Remetských Hámroch. Sklamanie naopak v Podhorodi. Jastrabie pri Michalovciach v VIII. lige „zdemolovalo“ lídra z Tibavy

Ján Mano|18. jún 2019 o 00:00

VI. liga mužov ObFZ Michalovce

Uplynulú nedeľu sa na krátky čas zatvorili brány na našich okresných futbalových štadiónoch. Na programe totiž bolo posledné 26. kolo. V ňom už v najvyššej okresnej súťaži prakticky o nič nešlo. Líder z Budkoviec cestoval do neďalekých Žbiniec. A zverenci trénera Dušana Kukuča neokúsili trpkosť prehry ani v poslednom kole, keď vysoko vyhrali v „Džambo Parku“ - 6:1. Aj druhý celok tabuľky sa so svojím nedeľňajším súperom, ktorým bol nováčik zo Záhora nemaznal. 11 gólov v sieti hosťujúceho brankára hovorí za všetko. 4 góly strelil domáci Záhorčák, hattrickom sa zaskvel nestarnúci Timočko. Aj tretí Palín si doma schuti zastrieľal. Tentokrát z „Kovalik Parku“ odišli s poriadnym gólovým nádelom hráči Hatalova. Ale do polčasu to vôbec s hosťami až tak zle nevyzeralo. Na dva góly domáceho útočníka Dmitra Antoshyna dokázali hostia odpovedať gólom ďalšieho Ukrajinca v drese hostí – Mykulku. A mohlo byť dokonca vyrovnané, no tesne pred prestávkou hosťujúci predseda klubu Janko Vajda nepremenil pokutový kop. V druhom polčase sa už prejavila kvalita domáceho celku a Hatalov nakoniec odišiel domov s prehrou 7:2. Na štvrtom mieste v tabuľke skončili Trhovište. Tie doma hostili piatu Porubu p/V. Tá v prvom polčase nepremenila pokutový kop. Rovnakú výhodu mali v druhom polčase aj domáci, no ani tí nedokázali túto výhodu zužitkovať vo svoj prospech. Napokon o troch bodoch rozhodol domáci Novák, ktorý v 70. minúte strelil jediný gól tohto zápasu. Poruba pod Vihorlatom aj napriek prehre skončila na veľmi peknom 5.mieste. Prebehnúť ju ešte mohli aj Hatalov aj Zalužice, no obe mužstva takisto nebodovali. Zalužice cestovali na svoje posledné vystúpenie k nováčikovi do „Čižmárik Areny“do Pozdišoviec. Domáci si v tomto stretnutí schuti zastrieľali. Strelecky sa zaskvel domáci kapitán Matúš Hirko, autor 4 gólov v sieti hostí. Zalužice tak skončili v tabuľke šieste a spomínaný Hatalov, presne v strede tabuľky na siedmom mieste. Na ôsmom mieste skončili zverenci hrajúceho predsedu klubu Dušana Nemeta. Tí však svoj posledný domáci zápas nezvládli, keď vysoko podľahli Zemplínskej Širokej 1:5. Hostia v tomto stretnutí príjemné prekvapili. Dva góly zaznamenal ostrostrelec Marián Dzurjo, ktorý okrem toho nastrelil ešte žrď, „vyrobil“ pokutový kop a jeden gól mu rozhodcovia neuznali. V tejto chvíli sa počet jeho gólov v bohatej futbalovej kariére zastavil na doslova neuveriteľnom čísle – 484. Po stretnutí samotný Marián Dzurjo skonštatoval toto: „ tote 16 góly dam choč aj na vozičku“. Posledný celok tabuľky po jeseni sa tak víťazstvom v Krásnovciach so ziskom 20 tich bodov na jar umiestnil práve v tabuľke „jari“ na parádnom 5.mieste. Na 11.mieste skončil nováčik z Pozdišoviec a na 12.mieste skončila Dúbravka. Tá v poslednom kole nestačila na posledné Vojany, ktorým podľahla vysoko 4:1, no aj tento rok si uchovala šiestoligovú príslušnosť. Predposledný skončil nováčik zo Záhora, ale iba o jeden bod práve pred Vojanami. 

VII. liga ObFZ mužov Michalovce skupina „Východ“

Až posledné 16. kolo rozhodlo o tom, kto sa stane víťazom „východnej“ skupine VII. ligy a kto túto súťaž opustí. Do boja o postup boli v poslednom kole zainteresované dva celky. Úbrež a Kusín. Obe mužstva hrali svoje posledné zápasy na domácom ihrisku. Úbreži stačilo získať s poslednou Podhoroďou bod a tým by sa spečatilo ich víťazstvo v tejto súťaži. A stalo sa! Úbrež jediným gólom až zo samého závere stretnutia rozhodla o tom, že po zápase jeden oslavoval postup a druhý smútil. Podhoroď sa totiž po prehre definitívne rozlúčila po dlhých rokoch so siedmou ligou. Na druhom mieste v tabuľke skončil Kusín, ktorý nečakane doma v poslednom kole zaváhal s „béčkom“ Zalužíc, ktorým podľahol 1:3. Radosť zavládla v Remetských Hámroch, ktoré v Sobranciach zdolali Porostov jasne 5:0 a tak sa partia okolo kapitána Miroslava Biharyho zachránila v súťaži. Vynikajúcu „jar“ zaznamenal Ruský Hrabovec. Ten bol po jeseni posledný a futbalovou verejnosťou už prakticky odpísaný. No klub sa v zime výrazne posilnil, na jar dosiahol z 9 zápasov až 6 výhier a tak si klub uchoval siedmoligovú príslušnosť aj v ďalšom ročníku. Či sa však bude VII. liga „Východ“ hrať v Ruskom Hrabovci aj naďalej je ešte otázne, nakoľko klub mal počas jesennej časti odstrániť nedostatky vo svojom futbalovom areály. Takisto na verejnosť presiakla ešte jedna zaujímavá, no zatiaľ neoverená informácia, že VII. liga „Východ“ by sa aj v budúcom ročníku mala hrať v Podhorodi. Domáce stretnutia by tam malo hrať „béčko“ Sobraniec, kde by hrali práve hráči Podhorode. Či to tak naozaj aj bude, sa dozvieme až po podaní samotných prihlášok do súťaží. 

VII. liga mužov ObFZ Michalovce skupina „Západ“

V poslednom kole v „západnej“ siedmoligovej skupine sa vôbec nedarilo domácim mužstvám. Tie získali len chudobné dva body. Jeden z nich získalo „béčko“ Topolian, ktoré doma dokázalo remizovať s už istým postupujúcim do najvyššej okresnej súťaže a to s Tušicami TNV – 2:2. Domáci dokonca za stavu 2:2 nepremenili pokutový kop! Jediný „jarný“ bod získali v poslednom domácom zápase „Dančišinovci“ z Pustého Čemerného. Tie doma v nedeľu hostili Bracovce, s ktorými dokonca polčas viedli 1:0. Hostia ratovali aspoň bod až tesne pred koncom stretnutia. Obe mužstva boli po zápase radi, že je už koniec tohto súťažného ročníka. Radi po poslednom kole boli asi aj v Ložíne. Tie na jar získali len chudobných 6 bodov a v tabuľke jarnej časti im patrí predposledná priečka. Jedno je isté. Ložín už ďalší súťažný ročník s 24 bodmi v tabuľke určite nezačne. Horovce mali skutočne veľmi pekný záver jarnej časti. Po katastrofálnom úvode sa v druhej časti zlepšili a posledné tri stretnutia zverenci manažéra Jána Jurča zvládli na výbornú. V nedeľu si tri body odviezli po výhre rozdielom triedy práve v Ložíne. V tabuľke ale aj tak skončili predposlední, so ziskom 13 bodov. Nakoniec nám tu ešte zostalo malé „maďarské“ derby stretnutie medzi Oborínom a Veľkými Slemencami. Hostia potvrdili svoje postavenie v tabuľke a v „Rezeš Parku“ v Oboríne zvíťazili vysoko 4:0.  

VIII. liga mužov ObFZ Michalovce

Istý postupujúci víťaz najnižšej okresnej súťaže z Tibavy, si v poslednom kole urobil poriadnu hanbu. Na ihrisku tretieho Jastrabia pri Michalovciach, totiž Tibava inkasovala 9 gólov! Zverenci domáceho trénera Frantu „Sira Alexa“ Včelárika /Fergusona, sa na svojho súpera v nedeľu poriadne vytiahli. 5 gólmi sa zaskvel domáci hráč Belavý. Posezónny guľáš tak domácim po stretnutí náramne chutil. Druhé Malčice nedali šancu Beši, ktorú zdolali jasne 5:1. Štvrté skončili Sobrance „B“, ktoré v Moravanoch naložili domácim 6 gólov. Piata v tabuľke skončila Jovsa a to vďaka domácej výhre nad Koromľou a prehre Ptrukše v Stretave. Posledné skončili Lekárovce, ktoré v Horni schytali poriadny debakel - 11:0.
 

Ako bude vyzerať zloženie jednotlivých súťaží v ObFZ Michalovce, sa dozvieme už v najbližších dňoch.
 

Na snímke : momentka zo stretnutia Jastrabie pri Michalovciach - Tibava

Lukáš Bodnár - dopisovateľ ObFZ

Súvisiaci obsah