17.02.2022 00:00
Deň 13
Peking 2022
Koniec

Olympiáda Peking 2022: Po Shiffrinovej sklamala aj Valijevová (minúta po minúte)

Kamila Valijevová.
Kamila Valijevová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. feb 2022 o 23:00 (aktualizované 17. feb 2022 o 18:06)

Zimné olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online zimnú olympiádu z dňa 13 (17.2.2022) v Pekingu 2022.

Dôležité správy z minúty po minúte:

Olympiáda Peking 2022: Sledujte olympijské hry minútu po minúte (online)

18:00 Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť
17:40 Nenávidím tento šport, kričala strieborná medailistka

Boli to rozpačité obrázky. Pretekárka na štvrtom mieste bezútešne plakala, čerstvá strieborná medailistka dostala hysterický záchvat, nová šampiónka sedela sama so smutným výrazom tváre a bronzová medailistka ešte stále neuverila, že je na pódiu.

Voľné jazdy krasokorčuliarok na ZOH v Pekingu priniesli obrovskú drámu.


17:15 Wittová plakala za Valijevovú: Hodili ju vlkom a zlomili ju

Jedna z najúspešnejších krasokorčuliarok histórie Katarina Wittová sa postavila na stranu Kamily Valijevovej. Pri pohľade na trápiacu sa Rusku obvinenú z dopingu, ktorá klesla na konečné štvrté miesto súťaže žien na ZOH 2022 v Pekingu, sa neubránila emóciam a slzám.

Olympijská šampiónka zo Sarajeva a Calgary preteky spolukomentovala pre nemeckú verejnoprávnu televíziu ARD.

"Stalo sa jej to úplne najhoršie. Hodili ju vlkom a zlomili ju. Je to 15-ročné dieťa, toto nemohla uniesť. Už keď vyšla na ľad, bola iba tieňom samej seba. Túto hru nemohla vyhrať," povedala Wittová pre agentúru DPA.


17:00 Tiikkaja pred zápasom Slovensko - Fínsko: Nemôžem prehrať

Fínsky metodik Jukka Tiikkaja pred rokmi pomáhal naštartovať slovenský hokej. V rozhovore pre Sportnet prezradil svoje pocity pred semifinálovým súbojom Slovenska a Fínska na zimných olympijských hrách.

Čo sa mu najviac páči na hre slovenského tímu? Ako vníma Juraja Slafkovského? A kto podľa neho postúpi do finále v Pekingu?

"Teším sa a pociťujem vzrušenie zároveň. Keď sa ma hocikto spýta na výsledok zápasu Slovensko – Fínsko, poviem jedno, nemôžem prehrať. Na vašu krajinu mám krásne spomienky, stretol som tam množstvo inšpiratívnych ľudí. Úprimne ma teší, aké výkony v Pekingu podávate," povedal Tiikkaja.

Jukka Tikkaja.
Jukka Tikkaja. (Autor: SME - MARKO ERD)

16:40 Curlingové finále si zahrajú Švédsko a Veľká Británia

Reprezentanti Veľkej Británie a Švédska postúpili do finále mužského turnaja v curlingu na ZOH 2022 v Pekingu. Oba tímy potvrdili vyššie nasadenie po základnej časti.

Víťazi základnej skupiny Briti vyradili obhajcov zlata Američanov hladko 8:4. Strieborní z Pjongčangu Švédi zdolali Kanadu 5:3.


16:05 Nemá na medailu, beh na 50 km tak vynechá

Úspešný fínsky reprezentant v behu na lyžiach Iivo Niskanen oznámil, že vynechá sobotný záverečný beh na 50 km voľnou technikou na ZOH v Pekingu, lebo sa v ňom necítil ako kandidát na medailu.

Dvojnásobný medailista z aktuálnej olympiády to uviedol na svojom Instagrame. "Suchý studený vzduch je priveľký nápor na pľúca. Nie som dostatočne silný, aby som v týchto podmienkach v skejte mohol útočiť na medailu," uviedol Niskanen.


15:50 Slafkovský je hitom olympiády

Keď začal slovenský hokejista Juraj Slafkovský olympijskú púť gólom do siete Fínska, nikto netušil, koľkokrát ešte zaznie z úst komentátorov: Gól, Slafkovský!

Rodák z Košíc je prvým neplnoletým strelcom od olympiády v Sarajeve 1984. Strelil dva góly v skupine Fínom, jeden Lotyšom, ďalší pridal v osemfinále proti Nemcom a skóroval aj v stredu vo štvrťfinále do siete Američanov.

Zatiaľ je jednou z ústredných postáv slovenskej hokejovej senzácie a na delenom mieste najlepší strelec olympiády. Slovenský tím sa na mladého hráča bude spoliehať aj v semifinále, v ktorom nastúpia v piatok o 5.10 proti Fínsku.

Prečítajte si profil a jedinečný príbeh Juraja Slafkovského.


15:05 Valijevová zlyhala, nemá ani medailu

Krasokorčuliarka Ruského olympijského výboru (ROC) Anna Ščerbakovová získala zlatú medailu v súťaži sólistiek na ZOH 2022 v Pekingu.

Druhá skončila jej krajanka Alexandra Trusovová, tretia bola Japonka Kaori Sakamotová. Len 15-ročnej líderke po krátkom programe Kamile Valijevovej (ROC) druhé vystúpenie vôbec nevyšlo a skončila až štvrtá.

Kamila Valijevová po neúspechu v súťaži sólistiek na ZOH 2022.
Kamila Valijevová po neúspechu v súťaži sólistiek na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)

14:25 Zo skoro 70-tisíc testov nebol nikto pozitívny

Organizátori zimných olympijských hier v Pekingu vo štvrtok prvýkrát nehlásili žiadne nové prípady koronavírusu. V stredu sa medzi 5 239 športovcami a funkcionármi a 63 731 pracovníkmi neobjavil ani jeden nový prípad nákazy.


14:15 Riiber ukončil svoje olympijské vystúpenie

Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jarl Magnus Riiber odcestoval z Pekingu. Jeho druhú olympijskú účasť poznačil pozitívny test na koronavírus, pre ktorý strávil takmer celý súťažný program v izolácii.

Ašpirant na medailové umiestnenie bol v karanténe od svojho príchodu do Číny. Musel vynechať súťaž na strednom mostíku a jeho utorkový štart na veľkom bol dlho otázny. Nakoniec sa neslávne zúčastnil.

Po skokoch jasne viedol, ale na behu sa negatívne odrazila jedenásťdňová izolácia. Okrem toho si pomýlil trajektóriu trate, keď zle odbočil na konci prvého kola a nakoniec obsadil ôsme miesto.


13:55 O postupe sa dozvedeli v mix zóne

Japonské reprezentantky v curlingu dnes prehrali so Švajčiarskom 4:8 a už sa lúčili s turnajom. Boli presvedčené o tom, že si nevybojovali jedno zo štyroch miest, ktoré znamenajú účasť v semifinále turnaja.

Napokon bolo všetko inak. O postupe Japoniek rozhodlo tzv. draw shot challenge, kritérium, ktoré má na olympijskom turnaji premiéru. Radostnú správu Japonkám povedal v mix zóne ich tréner, no tie mu najprv neverili.


13:20 Nóri vyhrali s takmer minútovým náskokom

Nórski združenári Espen Björnstad, Espen Andersen, Jens Luraas Oftebro a Jörgen Graabak suverénne triumfovali vo štvrtkovej tímovej súťaži na ZOH 2022.

Striebro získali Nemci Manuel Faisst, Julian Schmid, Eric Frenzel a Vinzenz Geiger s mankom 54,9 sekundy. Japonci Jošito Watabe, Hideaki Nagai, Akito Watabe a Rjota Jamamoto zaostali o ďalšie tri desatiny a vybojovali si bronz.


13:05 Ak chcú slovenskí hokejisti uspieť, nemôžu hrať ako juniori

Tomek Valtonen, Kalle Kaskinen, Tero Lehterä či Elmo Aittola. Počet trénerov zo Škandinávie sa v Tipos extralige oproti minulej sezóne výrazne zvýšil.

Tréner Michaloviec chváli svojho zverenca Pavla Regendu: "Príbeh, ako sa dostal zo štvrtej formácie v Michalovciach na olympiádu, je úžasný," vraví Valtonen.

Ako fínski tréneri zo slovenskej extraligy prognózujú semifinále ZOH 2022 v Pekingu? Dočítate sa v našej ankete.

Fínski tréneri pôsobiaci v Tipos extralige, zľava: Kalle Kaskinen, Tomek Valtonen, Elmo Aittola a Tero Lehterä.
Fínski tréneri pôsobiaci v Tipos extralige, zľava: Kalle Kaskinen, Tomek Valtonen, Elmo Aittola a Tero Lehterä. (Autor: TASR, FB Dukla Michalovce)

12:40 Švajčiar kritizuje verdikt rozhodcov

Hlavný tréner švajčiarskych reprezentantov v skikrose Ralph Pfaeffli kritizoval štvrtkový verdikt rozhodcov vo finále ženských pretekov na ZOH 2022.

Fanny Smithová mala pred cieľom kontakt s Nemkou Danielou Maierovou, ktorý arbitri posúdili ako úmyselný a z bronzovej priečky ju odsunuli za Nemku.

"Povedali, že kopla do boku, aby spomalila Danielu Maierovú, no žiadna pretekárka by niečo také v živote neskúsila počas jazdy cez zvlnenú pasáž trate a skoky," uviedol po pretekoch pre AFP rozhorčený Pfaeffli.

"Je to úplne nedorozumenie. Ten kontakt bol jasne náhodný," dodal. Tím podľa neho zvažoval odvolenie, ale dospel k záveru, že by sa nič nezmenilo.


12:25 Jurčo: Nikto z nás nelieta v oblakoch

Ak by slovenskí hokejisti vyhrali v semifinále na ZOH 2022 v Pekingu, znamenalo by to pre krajinu historický zisk olympijských medailí. Čelia však silnému Fínsku.

"Každý z nás má v hlavách, kam sme sa dostali, aj keď si to nepripúšťame. Nikto z nás však nelieta v oblakoch. Nemáme dôvod sa teraz zbytočne tešiť a prestať rozmýšľať nad ďalším súperom. Zatiaľ sa nám darí zostávať na zemi.

Ak zopakujeme výkon zo zápasu proti Američanom, môžeme dosiahnuť to, čo by sme aj chceli," povedal po štvrtkovom tréningu Tomáš Jurčo.


11:58 Komisia športovcov MOV sa rozrástla o olympijských šampiónov

Komisia športovcov MOV do svojich radov privítala dvoch nových členov. Stali sa nimi bývalý skvelý francúzsky biatlonista Martin Fourcade a niekdajšia rovnako úspešná švédska slalomárka Frida Hansdotterová.

Zvíťazili vo voľbách, keď si ich vybrali spomedzi 16 kandidátov. Svoj hlas odovzdalo 2307 športovcov, čo predstavovalo vyše 80-percentnú účasť.

Obaja športovci po zisku zlatých medailí vo svojich disciplínach na hrách v Pjongčangu 2018 zavesili svoje kariéry na klinec.


11:55 Goggiová a milý odkaz pre Shiffrinovú

Hoci Mikaela Shiffrinová na ZOH v Pekingu až tri disciplíny nedokončila, počas dvoch týždňov v Pekingu zažila aj mnoho pozitívnych momentov.

Jeden dokonca tesne pred štartom prvej časti alpskej kombinácie. Zjazd absolvovala Shiffrinová na lyžiach od Sofie Goggiovej, ktorá jej zanechala aj milý odkaz: „Leť, Mika. Dokážeš to.“

„Keď som to uvidela, takmer som sa rozplakala,“ priznala Američanka. Napokon sa jej stala osudnou chyba v slalome.

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: SITA/AP)

11:38 Fínsko? Teraz to bude iné, hovoria Slováci

Zverencov trénera Craiga Ramsayho čaká v semifinále opäť Fínsko. V úvodnom zápase na turnaji s ním prehrali vysoko 2:6.

Podľa hráčov však bude "odveta" už o niečom inom, keďže po komplikovanej príprave ovplyvnenej pozitívnymi testami na koronavírus sa mužstvo už dalo dokopy.

"Od začiatku, keď sme mali zraz v Bratislave, tak sme sa príliš nevídali, boli sme v bubline. Neboli sme všetci spolu na tréningoch a to isté bolo, keď sme prišli sem.

Časom sa však ten tím ustálil a to je teraz vidno. Sme súdržní, pokope a stáva sa z nás jedna rodina," povedal po štvrtkovom tréningu hokejista Peter Zuzin.


11:00 Šatan reagoval na virálne video: Verím, že pomôže

Video, ktoré Miroslav Šatan zavesil na sociálnu sieť Twitter, sa rýchlo stalo virálnym.

Zábery z ranného tréningu detí v Banskej Bystrici, ktoré sledovali štvrťfinálový zápas Slovákov na ZOH proti USA na ľade a po víťazstve sa tešili a spontánne vyhadzovali hokejky a rukavice, obletelo svet.

"Čítal som veľa komentárov, v ktorých ľudia písali, že nám fandia. Po tom, čo videli tieto deti sa takto tešiť, tak chápu, čo to pre nás znamená," povedal Šatan o reakciách zo zahraničia.


10:53 Takagiová triumfovala na 1000 m v rekorde ZOH

Japonská rýchlokorčuliarka Miho Takagiová získala v Pekingu zlatú medailu na 1000 m. Olympijskou šampiónkou sa stala druhýkrát v kariére.

Premiérovo sa však dočkala víťazstva v individuálnej súťaži, pretože v Pjongčangu 2018 bola členkou víťazného družstva v stíhačke.

Triumfovala v olympijskom rekorde 1:13,19 minúty pred striebornou Holanďankou Juttou Leerdamovou a bronzovou Američankou Brittany Boweovou.

"Keď som ráno odchádzala na olympijský ovál, sestra Nana ma vyprevádzala so slovami, že budem strieborná a že bude pekné vlastniť štyri strieborné medaily.

Napokon je z toho zlato, ale mňa by potešilo aj to striebro. Každú medailu si treba vážiť ako odmenu za tvrdú robotu," komentovala Miho Takagiová.


10:41 Rakúšania po skokanskej časti na čele tímovej súťaže

Rakúski združenári Martin Fritz, Johannes Lamparter, Lukas Greiderer a Franz-Josef Rehrl sa po skokanskej časti usadili na čele štvrtkovej tímovej súťaže.

Dosiahli súčet 475,4 bodov a do bežeckej štafety na 4x5 km (12.00 SEČ) vyrazia s náskokom 8 sekúnd pred Nórmi a 11 sekúnd pred Nemcami, iba 12-sekundové manko majú na priebežnom štvrtom mieste Japonci.


10:30 Posledné dve miestenky v semifinále curlingu

Juhokórejské držiteľky striebra v curlingu z domácich ZOH 2018 nepostúpili do pekinského semifinále. V poslednom zápase základnej skupiny nestačili na Švédsko, ktorému podľahli 4:8 a skončili až na ôsmom mieste.

Posledné dve miestenky do elitného kvarteta získali Japonsko a Veľká Británia.

Na olympijskom turnaji žien štartovalo v základnej časti desať družstiev, postup do semifinále mali už v stredu istý Švajčiarsko a Švédsko.


9:27 Gisinovú mrzelo vypadnutie Shiffrinovej

Švajčiarka Gisinová vybojovala po bronze v super-G aj zlato v alpskej kombinácii. Mrzelo ju však vypadnutie veľkej favoritky. "Veľmi rada by som s ňou súperila o zlato," povedala po pretekoch Gisinová.

"Nemyslela som si, že po troch intenzívnych týždňoch v dejisku ZOH bude v mojich silách takáto slalomová jazda. Po zjazde som nemala byť za Mikaelou a Wendy, takže som potrebovala odovzdať maximum. Teší ma, že sa mi to podarilo," dodala.


8:51 Näslundová získala zlato v skikrose

Švédska akrobatická lyžiarka Sandra Näslundová získala zlatú medailu vo štvrtkovom skikrose na ZOH 2022 v Pekingu.

Vo veľkom finále zdolala striebornú Kanďanku Marielle Thompsonovú, bronz po verdikte rozhodcov získala Nemka Daniela Maierová.

Na tretej pozícii pôvodne finišovala Švajčiarka Fanny Smithová, ale rozhodcovia po skončení pretekov niekoľko minút skúmali videozáznam a zosunuli ju na štvrté miesto za úmyselný kontakt s Maierovou, pre ktorý Nemka nemohla predstihnúť svoju súperku.


8:35 Tréneri hokejistov neboli spokojní s prístupom na tréningu

Na štvrtkovom tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie sa zúčastnili všetci traja brankári i 19 korčuliari, bez zranenej trojice Ďaloga-Roman-Takáč.

Tréning trval približne polhodinu. Tréneri však po ňom vyjadrili nespokojnosť s prístupom hráčov.

"Tréning bol taký vlažnejší, nebol až v takom nasadení. Mali sme dva zápasy po sebe a chceli sme mať kratší tréning, ale aj tých 20-30 minút musí byť ten prístup taký, aby im to niečo dalo," povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Slovo si zobral aj hlavný tréner, ktorý vyzval mužstvo, aby sa plne sústredilo na najbližší duel:

"Povedal, že ešte nie je koniec, že sme prišli až sem a nechceme sa s tým uspokojiť. Musíme predviesť ešte lepší výkon ako včera, pretože ten zápas bude ešte rýchlejší a náročnejší a my sa naň musíme pripraviť. Do našich hráčov dostal to, že môžu zdolať hocikoho," dodal Podkonický.


8:15 Shiffrinová: Mala som plán a zase to nevyšlo

Shiffrinová prišla o vynikajúcu sériu v individuálnych vystúpeniach. Nikdy v histórii nevyšla na MS alebo ZOH medailovo naprázdno.

"Išla som rýchlo a správnym smerom, ale príliš som sa zasekla v dvojitej vlásočnici. Opäť som sa nedostala do cieľa a na týchto ZOH som nedokončila asi 60 percent zo všetkých pretekov, ktoré som nedokončila v celej kariére. Necítila som tlak, bola som uvoľnená a oddýchnutá. Mala som plán, sústredila som sa len na dobré lyžovanie a aj tak to zase nevyšlo," povedala 26-ročná Američanka pre agentúru AFP.

Úradujúca svetová šampiónka v kombinácii a obhajkyňa striebra v Pekingu nedokončila už tretiu súťaž, keď po vypadnutiach v prvých kolách obrovského slalomu aj špeciálneho slalomu neprišla do cieľa ani v slalome do kombinácie.

Jej najlepším individuálnym umiestnením v Pekingu zostane deviate miesto v super-G, v zjazde skončila osemnásta.


7:42 Ďaloga si na olympiáde nezahrá

Slovenská hokejová reprezentácia nemôže počítať v záverečných dvoch dueloch na ZOH v Pekingu so zraneným obrancom Marekom Ďalogom.

Tridsaťdvaročný obranca utrpel na tréningu 8. februára svalové zranenie v dolnej časti tela a nezasiahol ani do jedného zápasu na turnaji.


7:40 Švajčiarky ovládli alpskú kombináciu

Michelle Gisinová obhájila zlatú medailu z alpskej kombinácie, o viac ako sekundu tromfla krajanku Wendy Holdenerovú (+1,05 s). Bronz získala Talianka Federica Brignoneová (+1,85 s). Medaila tesne ušla štvrtej Češke Ester Ledeckej (+2,65 s).

Favoritka Mikaela Shiffrinová senzačne nedokončila slalom, rovnako ako ďalšie Američanky Keely Cashmanová a Isabella Wrightová. Trať pritom staval americký tréner.


7:23 Kanada zdolala USA vo finále

Hokejistky Kanady získali zlaté medaily na ZOH v Pekingu. V severoamerickom finále olympijského turnaja vyhrali nad obhajkyňami z USA 3:2.

Kanaďanky si tak pripísali rekordný piaty triumf pod piatimi kruhmi. Sarah Nurseová dosiahla na turnaji s 18 bodmi (5+13) doterajšie maximum v histórii hier.


7:10 Shiffrinová nedokončila slalom

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová nedokončila slalom v rámci alpskej kombinácie a nezíska medailu na ZOH 2022 v Pekingu.

Na priebežnom prvom mieste zostala po piatich lyžiarkach Češka Ester Ledecká. Sledujte slalomové preteky online.


6:45 Prídu hráči NHL konečne na ZOH?

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Luc Tardif je optimista v otázke účasti hráčov z NHL na ZOH v roku 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo.

Dohodu však chce dosiahnuť skôr ako pred práve prebiehajúcimi hrami v Pekingu. Komisár NHL Gary Bettman nedávno túto možnosť nevylúčil.


6:38 Kanadská kapitánka píše históriu

Dnes už dvojgólová Kanaďanka Marie-Philip Poulinová je jedinou hokejistkou, ktorá skórovala v štyroch rôznych olympijských finále. Žiaden jej mužský kolega to nedokázal.

Kanada po druhej tretine vedie nad USA 4:1, finále ženského hokeja sledujeme online.


5:50 V zámorskom finále začala lepšie Kanada

Hokejistky Kanady majú bližšie k zisku zlatých medailí. Vo finálovom zápase vedú po prvej tretine nad USA 2:0 a to im ešte jeden gól neplatil pre ofsajd. Do listiny strelkýň sa zapísali Sarah Nurseová a Marie-Philip Poulinová.


5:25 V curlingu sú známi všetci semifinalisti

Reprezentanti USA v curlingu budú na ZOH v Pekingu bojovať o cenné kovy. Obhajcovia zlatých medailí si miestenku medzi elitným kvartetom definitívne zabezpečili triumfom nad Dánskom 7:5.

V súboji o postup do finále ich už vo štvrtok čaká víťaz základnej časti Veľká Británia. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švédsko a Kanada.


5:10 Fialková pôjde o deň skôr

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková absolvuje svoje posledné vystúpenie na ZOH 2022 v Pekingu o jeden deň skôr ako bolo plánované.

Preteky s hromadným štartom žien totiž organizátori preložili pre očakávaný mráz a vietor zo soboty na piatok, keď sa pôjde aj "masák" mužov.

Paulína Fialková na ZOH 2022 v Pekingu.
Paulína Fialková na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR)

5:05 Očakávané finále sa začína

Hokejový turnaj žien je siedmykrát súčasťou programu zimnej olympiády a už šiestykrát sa vo finále stretnú zámorské veľmocí. Trikrát bola vo vzájomnom súboji úspešná Kanada, dvakrát sa tešili hráčky USA.

Naposledy rozhodli v juhokórejskom Pjongčangu až samostatné nájazdy, po ktorých sa radovali z víťazstva Američanky. Podarí sa im získať zlaté medaily aj tentokrát?

Na Sportnete to môžete sledovať ONLINE.


4:40 Shiffrinová je favoritkou na zlato

Rakúšanka Christine Scheyerová je na čele po prvej časti alpskej kombinácie na ZOH 2022. Po zjazde vedie s náskokom jedinej stotiny pred Češkou Ester Ledeckou, tretia bola ďalšia Rakúšanka Ramone Siebenhoferová (+0,14).

Američanke Mikaele Shiffrinovej patrí priebežne piata priečka s mankom iba 56 stotín sekundy, čím sa pred slalomovou časťou (7.00 SEČ) dostala do pozície jasnej topfavoritky na zisk zlatej medaily.


4:15 Šéf WADA sa vyjadril k dopingu Valijevovej

Vynikajúca ruská krasokorčuliarka Kamila Valijevová čaká na voľné jazdy žien na ZOH v Pekingu na priebežnom prvom mieste, no aj keby bola najlepšia, medailu nedostane. Dôvodom je decembrový dopingový nález.

Keďže má iba 15 rokov, podozrivý je celý jej realizačný tím. "Z môjho pohľadu i z hľadiska WADA je dopovanie detí zlé a neodpustiteľné. Ľudia, čo podávajú doping deťom sú zabijakmi čistého športu,“ tvrdí šéf WADA.

Kamila Valijevová.
Kamila Valijevová. (Autor: TASR/AP)

3:50 Shiffrinová s veľmi príjemným mankom

Po jazdách deviatich pretekárok vedie zjazdovú časť alpskej kombinácie Ester Ledecká, ale v oveľa lepšej pozícii je Mikaela Shiffrinová. Američanka má totiž podstatne lepší slalom než Češka, do ktorého pôjde s mankom len 0,55 sekundy.


3:25 Posledná šanca pre hviezdu Američanku

Získa Mikaela Shiffrinová v Pekingu individuálnu medailu? Poslednú šancu na to má v alpskej kombinácii. Tú tvoria dve disciplíny - zjazd a slalom. Rýchlostná časť kombinácie sa začína už o pár minút.


3:10 Švajčiari sa držia proti favoritovi

Momentálne prebiehajú v Pekingu len súťaže v curlingu - v akcii sú muži. Turnajom bez najmenších problémov kráčajú Švédi, no Švajčiari im dnes robia starosti. Po piatom ende je totiž po švajčiarskej troje skóre 5:5.


23:15 Slovenskí športovci majú voľno

Vo štvrtok 17. februára sa nepredstaví žiaden zo slovenských športovcov. Vo zvyšnom priebehu ZOH 2022 sa však ešte môžeme tešiť na Paulínu Fialkovú, tímovú súťaž alpských lyžiarov a samozrejme na výkony hokejistov.


23:05 USA a Kanada v očakávanom finále

O 5.10 h SEČ sa podľa očakávania vo finále ženského hokejového turnaja stretnú Kanaďanky a Američanky. Zlato spred štyroch rokov obhajujú hráčky USA, ale v pekinskom vzájomnom zápase uspela Kanada.

Zápas môžete na Sportnete sledovať ONLINE.


23.00 Spoznáme víťazku ženskej kombinácie

Zjazd idú (ONLINE od 3.30 h), následný slalom o 7.00 h. Po ňom spoznáme novú olympijskú víťazku alpskej kombinácie žien.

Ako je známe, Petra Vlhová sa účasti dobrovoľne vzdala, zatiaľ čo jej najväčšia konkurentka v súčasnom "bielom cirkuse" Mikaela Shiffrinová sa pokúsi konečne získať medailu. Doteraz mala v Pekingu veľkú smolu.

Jej súperkami budú napríklad aj Češka Ester Ledecká, či Švajčiarky Michelle Gisinová a Wendy Holdenerová. Takisto o medailu zabojujú silné Talianky Marta Bassinová a Frederica Brignoneová.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Olympiáda Peking 2022: Po Shiffrinovej sklamala aj Valijevová (minúta po minúte)