Japonky sa o postupe dozvedeli v mix zóne, neverili ani trénerovi

Japonské reprezentantky v curlingu sa tešia z postupu do semifinále na ZOH 2022.
Japonské reprezentantky v curlingu sa tešia z postupu do semifinále na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. feb 2022 o 13:50

O postupe rozhodlo kritérium, ktoré má olympijskú premiéru.

PEKING. Postup japonských curleriek do semifinále ženského turnaja na ZOH 2022 v Pekingu sprevádzali vo štvrtok veľké emócie a slzy šťastia.

O postupe do najlepšej štvorky sa Japonky dozvedeli od trénera v mix zóne, keď sa po prehre 4:8 so Švajčiarskom už lúčili s olympijským turnajom.

"Tréner nám povedal, že ideme do semifinále, my sme mu však najprv neverili," povedala členka japonského družstva Činami Jošida pre agentúru AP.

"On však oponoval s tým, že postupujeme na sto percent. Rozplakali sme sa, boli to skutočne obrovské emócie," opísala športovkyňa reakciu japonskej reprezentácie, ktorá tak bude mať šancu obhájiť bronz z Pjongčangu.

Japonky mali po poslednom zápase základnej časti rovnaký pomer výhier a prehier ako Veľká Británia a Kanada. Tri tímy sa tak uchádzali o dve zostávajúce miestenky do semifinále, istotu už mali Švajčiarky a Švédky.

V neprospech severoamerického družstva rozhodol tzv. draw shot challenge, kritérium, ktoré má na olympijskom turnaji premiéru.

Ide o priemernú vzdialenosť posledných kameňov v zápasoch základnej časti od stredových kruhov. Tú mali traja kandidáti na postup najhoršiu na turnaji, na samom chvoste však figurovala práve Kanada.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Curling»Japonky sa o postupe dozvedeli v mix zóne, neverili ani trénerovi