16.02.2022 | Štvrťfinále
16.02.2022 | Štvrť.
2 - 4
(1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)
Samostatné nájazdy
0:1

Kde sú limity Ramsayho tímu? Slováci siahajú po športovej nesmrteľnosti

Slovenská striedačka počas nájazdov v zápase proti USA.
Slovenská striedačka počas nájazdov v zápase proti USA. (Autor: REUTERS)
Ondrej Rusnák|16. feb 2022 o 20:25

Príklep Ondreja Rusnáka o postupe Slovákov do semifinále ZOH 2022.

Krátko po štvrťfinálovom zápase s USA zastihla kamera trénera národného tímu Craiga Ramsayho ako kráča okolo ľadovej plochy do útrob štadióna.

Aj keď nepovedal jediné slovo a nerozdal jediný úsmev, sršala z neho radosť a hrdosť. Malé Slovensko dostal do semifinále zimných olympijských hier.

Príklepy Ondreja Rusnáka

Ondrej Rusnák (32) je bývalý hokejový útočník, ktorý hral o.i. za Slovan, Trenčín či Poprad. Bol členom slovenskej dvadsiatky, ktorá obsadila na MS 2009 štvrté miesto. Pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Ponúka rozhovory so zaujímavými ľuďmi, aj pohľad do zákulisia. Študuje na Vysokej škole manažmentu v Bratislave, je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Vráťme sa však späť v čase.

Osemfinálový zápas proti Nemecku bol pre Ramsayho najdôležitejší počas jeho štvorročného pôsobenia pri reprezentácii.

V prípade prehry s Nemeckom by jeho slovenská trénerská misia, ktorej cieľom bolo zlepšenie výkonnosti našej reprezentácie, nemala merateľný výsledok.

Slováci sa vypli s Nemcami k azda najlepšiemu výkonu pod vedením kanadského trénera. Do úvahy beriem náš výkon, konečný výsledok, kvalitu súpera a dôležitosť zápasu.

Napriek slabšiemu dňu Nemcov sme boli počas šesťdesiatich minút dominantní. Navyše, brankár Rybár sa blysol čistým kontom.

Slabiny nahrádzame streľbou

Stredajšie ráno a zápas s USA dal zabudnúť na Nemecko. Tento výkon a aj výsledok ho prekonali. Američania totiž odohrali výborný zápas. Podľa videného, lepší ako proti Kanade, ktorú v skupine zdolali 4:2.

Ako povedal v rozhovore po prvej tretine strelec nášho otváracieho gólu Juraj Slafkovský: „Od začiatku jazdili ako o život a neprestávajú.“

Američania hrali presne ten hokej, pre ktorý ako jediní zostali po skupinovej fáze bez straty bodu. Slováci sa im po niekoľkých minútach dokázali vyrovnať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Kde sú limity Ramsayho tímu? Slováci siahajú po športovej nesmrteľnosti