V cieli jej žiarili oči. Shiffrinová vie, že zlatú medailu má na dosah

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. feb 2022 o 04:40

Ester Ledecká je zatiaľ na striebornej pozícii.

Zjazdové lyžovanie na ZOH Peking 2022

PEKING. Rakúšanka Christine Scheyerová vedie po zjazdárskej časti alpskej kombinácie na zimných olympijských hrách v Pekingu.

Rýchlostnú časť tejto disciplíny zvládla v čase 1:32,42 minúty, ktorý bol o stotinku lepší než v prípade českej reprezentantky Ester Ledeckej.

Pred slalomovou časťou, ktorá sa začne o 7:00 h stredoeurópskeho času, je však v pozícii najväčšej favoritky Mikaela Shiffrinová.

Američanka obsadila piate miesto, no oproti súperkám, ktoré mali lepší čas je omnoho lepšou slalomárkou. Manko 56 stotín na Scheyerovú je veľmi prijateľné.

"Vidíme ako jej šibalsky žiaria oči. Je veľmi spokojná s tým, čo predviedla," povedal v priamom prenose komentátor Eurosportu Dominik Kárník.

Shiffrinová ako úradujúca svetová šampiónka v kombinácii stále čaká na svoj prvý cenný kov z Pekingu. Dvojnásobná olympijská víťazka vypadla v slalome i obrovskom slalome, v super-G skončila deviata a v zjazde na 18. priečke. 

Zo začiatku druhej desiatky budú útočiť na medailu Švajčiarky. Bronzová zo slalomu Wendy Holdenerová stratila 0,99 sekundy, manko víťazky z Pjongčangu Michelle Gisinovej je ešte o stotinku väčšie.

Slovensko v súťaži nemalo zastúpenie. Vicemajsterka sveta v kombinácii Petra Vlhová sa po olympijskom triumfe v slalome rozhodla vrátiť z Pekingu domov a sústredí sa na zisk veľkého glóbusu vo Svetovom pohári.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»V cieli jej žiarili oči. Shiffrinová vie, že zlatú medailu má na dosah