31.07.2024 01:00
Deň 5
Minúta po minúte
Live

Tréner zdôrazňuje pokoru. Schmiedlová zmietla Krejčíkovú aj vďaka ľadovej vani

Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH 2024 v Paríži.
Fotogaléria (9)
Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH 2024 v Paríži. (Autor: SITA)
SITA|31. júl 2024 o 18:01

Štvrťfinálový úspech Schmiedlovej zhodnotil jej tréner Ladislav Simon.

PARÍŽ. Mimoriadne príjemným prekvapením tenisového diania na olympijských hrách v Paríži je slovenská singlistka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá na miestnej antuke postúpila už do semifinále.

Za sebou má už štyri víťazstvá a pred sebou istotu ďalších dvoch duelov. Jeden z nich bude semifinálový a druhý v závislosti od výsledku bude súboj o zlato alebo o bronz.

V stredajšom štvrťfinále 29-ročná Košičanka vyradila úradujúcu wimbledonskú šampiónku Češku Barboru Krejčíkovú a za 89 minút ju zdolala 6:4, 6:2.

Fotogaléria zo zápasu Anna Karolína Schmiedlová - Barbora Krejčíková na OH Paríž 2024

Kaja hrala takmer bez chyby

Jej kouč Ladislav Simon priznal, že po štvrťfinálovom stretnutí je "zaujímavo pokojný".

"Kaja hrala takmer bez chyby. Veľmi sa jej darilo napĺňať taktický plán, ktorý sme si stanovili. Už dávno som ju nevidel odohrať zápas tak veľmi kvalitne, aby tam bolo minimum výkyvov. V podstate Krejčíkovej nedala šancu.

Češka mala veľmi silný nástup do druhého setu. Bolo veľmi dôležité, až kľúčové, že Kaja znížila na 1:2 a zacítila, že by tam mohla byť šanca na obrat.

Za stavu 2:2 som začal trochu veriť, lebo som videl, že Krejčíková má toho dosť fyzicky a keď aj favorit cíti, že je to veľmi vyrovnané a aj on môže prehrať, tak aj on o sebe začne pochybovať," prezradil Schmiedlovej kouč.

Meno semifinálovej súperky jeho zverenky ešte nepozná, bude ňou Ukrajinka Marta Kosťuková alebo reprezentantka Austrálie Donna Vekičová. Ich súboj príde na rad až v stredu večer po 20.30 h. "Budeme sa snažiť, aby sa Kaja pokúsila zdolať aj ďalšiu súperku," prezradil Simon.

V utorok Slovenka v troch setoch tuho bojovala o postup s Taliankou Jasmine Paoliniovou v mimoriadnej horúčave. Aj preto bola po zápase potrebná dôkladná regenerácia.

"Včera to bolo na hrane, večer bola Kaja v ľadovej vani, dobre sa najedla a bola u fyzioterapeuta. Spravili sme všetko pre to, aby sa dala ako-tak dohromady," prezradil Ladislav Simon a pokračoval: "Krejčíková nestačila zregenerovať. Kaja ju naháňala celý zápas a pokiaľ si Krejčíková nepomohla nejakým veľmi dobrým podaním alebo returnom, Kaja mala vo výmenách prevahu."

Zostaňne na zemi a v pokoji, vyzýva Simon

Prienik do olympijského semifinále je veľká vec a môže to "zamávať" s kýmkoľvek. Dôležité teraz bude utlmiť prípadnú eufóriu.

"Každého treba občas upokojiť a dodať mu nejaké sebavedomie. Ani ona nie je stroj. To, že sa to tu tak dobre vyvíja, treba pokorne prijímať a sústrediť sa na ďalší zápas. Je to však veľmi ťažká úloha. Ja by som bol rád, keby sme zostali na zemi a v pokoji.

Sú tam samé top hráčky, všetky sú rebríčkovo od Kaji vyššie, ak nerátam Kerberovú, ktorá ja niekoľkonásobná grandslamová víťazka a ohromná hráčka, u ktorej rebríčkové postavenie neodráža jej kvality. Skúsime urobiť ďalší krok a uvidíme, čo prinesie zajtrajšok," poznamenal jej kouč.

V stredajšom štvrťfinále doplatila svetová desiatka Krejčíková na skutočnosť, že v utorok hrala tiež mimoriadne dlhý a náročný duel v dvojhre a potom ešte večer nastúpila vo štvorhre.

"Na olympiáde sú nejaké emócie naviac, ale myslím si, že Krejčíková mala veľmi náročný program. Keď sa vyhrá Wimbledon, tak sa s tým spája mnoho spoločenských vecí, mediány tlak je enormný a na človeka to musí doľahnúť. Navyše vyhrala štvorhru v Prahe, takže prišla do Paríža úplne na poslednú chvíľu.

V utorok dohrala neskôr ako Kaja a ešte hrala štvorhru skoro do jedenástej. Je to paradoxné, že Kaja sa v utorok takmer celá vydala zo svojich fyzických síl, ale dnes mala po tejto stránke jednoznačne navrch," zhodnotil Ladislav Simon.

Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková počas kvalifikácie olympijského luku na OH 2024 v Parížionline
dnes 15:10
ONLINE: Lukostreľba na OH 2024 dnes, Denisa Baránková LIVE (1. kolo) Sledujte s nami online prenos z lukostreľby žien na OH 2024 v Paríži. V akcii je slovenská reprezentantka Denisa Baránková.
dnes 15:10
Súťaže šermiarov sa konajú vo Veľkom paláci.reportáž
Titanilla Bőddnes 17:15
Tá úľava, keď zbadáte svoj batoh na chrbte trénera olympijského medailistuUdržateľnosť znamená, že všetci sa musia vzdať určitého komfortu.
Titanilla Bőddnes 17:15
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 16:252
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (finále C1)Sledujte online prenos z finále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 16:252
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži.
Nikola Baďovádnes 16:182
Nenechala sa strhnúť, že musí niečo doháňať, tvrdí expert. Paňková si postup postrážilaV semifinálovej jazde si pripísala dve trestné sekundy
Nikola Baďovádnes 16:182
Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH 2024 v Paríži.
dnes 18:013
Tréner zdôrazňuje pokoru. Schmiedlová zmietla Krejčíkovú aj vďaka ľadovej vaniŠtvrťfinálový úspech Schmiedlovej zhodnotil jej tréner Ladislav Simon.
dnes 18:013
Simone Bilesová na OH 2024 v Paríži.
Šimon Čopdnes 12:306
Pre psychické problémy zabudla cviky. Kráľovná gymnastiky predviedla historický comebackPred finále absolvovala terapiu a potom ukázala, prečo ju prezývajú "G.O.A.T" (najlepšia v histórii).
Šimon Čopdnes 12:306
Anna Karolína Schmiedlová vo štvrťfinále OH v Paríži 2024.
dnes 15:1989
Fantastická Schmiedlová sa postarala o ďalšie prekvapenie. Na OH bude bojovať o medailyNasadenú deviatku zdolala v dvoch setoch.
dnes 15:1989
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 12:30
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (semifinále C1)Sledujte online prenos zo semifinále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:30
Slovenský strelec Patrik Jány počas OH 2024 v Paríži.
dnes 10:24
Jány mal po zlom úvode finále na dosah. Najhorší výstrel si však nechal na koniecZ kvalifikácie nepostúpil ani v jeho druhej disciplíne.
dnes 10:24
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková počas OH 2024.
Miroslav Kováčikdnes 12:006
Rehák Štefečeková splnila aspoň druhý cieľ. Strieľala bez stresu a výrazne si polepšilaV druhý kvalifikačný deň minula iba jeden terč.
Miroslav Kováčikdnes 12:006
John Rahm.
Šimon Čopdnes 15:40
Najbohatší je golfista. Ktorí športovci z OH 2024 zarábajú najviac?Medzi najbohatšími sú hlavne basketbalisti.
Šimon Čopdnes 15:40
Barbora Krejčíková v zápase proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na OH 2024 v Paríži.
Boris Vanyadnes 00:204
Češka bola na kurte do desiatej večer, ale proti Schmiedlovej je aj tak jasná favoritkaBarbora Krejčíková hrá aj štvorhru s Kateřinou Siniakovou.
Boris Vanyadnes 00:204
Iga Swiateková.
dnes 11:04
Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne taktickyPodmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.
dnes 11:04
Cassandre Beaugrandová.
dnes 10:491
VIDEO: Podporovali ju tisícky ľudí. Domáca triatlonistka uspela, pretekárky plávali aj v SeineDruhé miesto získala švajčiarska triatlonistka.
dnes 10:491
Alex Yee.
dnes 13:09
Napínavý finiš rozhodli zvyšné sily. Zo zlata sa napokon tešil veľký favoritPred súperom prišiel do cieľa o šesť sekúnd.
dnes 13:09
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Alcaraza čaká krutý zápasový program. Hrať s Rafom je však ľahké, vravíNadal sa po olympiáde rozhodne, či ukončí kariéru.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Novak Djokovič
dnes 16:06
Alcaraz je neuveriteľný. Favorit na zlato je však Djokovič, myslí si BeckerDjokovič je vo svojich 37 rokoch neuveriteľne fit, hovorí nemecká legenda.
dnes 16:06
Iga Swiateková na OH 2024 v Paríži
dnes 19:29
Swiateková stratila v Paríži prvý set, k postupu jej pomohol skreč súperkySwiateková natiahla svoju víťaznú šnúru na antuke už na 20 zápasov
dnes 19:29
Strelkyňa z Guatemaly Adriana Ruanová Olivová vybojovala na OH v Paríži zlatú medailu v trape
dnes 19:05
Musela sa vzdať gymnastiky, zobrala do rúk brokovnicu. Guatemala oslavuje historické zlatoStredoamerický štát získal celkovo tretiu medailu.
dnes 19:05
Róbert Kubín.
dnes 19:481
Windsurfista Kubín mierne klesol poradím, naďalej bojuje o najlepšiu dvadsiatkuSlováka čaká posledných päť kvalifikačných jázd.
dnes 19:481
Novak Djokovič počas osemfinále na OH 2024 v Paríži.
dnes 14:071
Djokovič aj Alcaraz bez problémov postúpili do štvrťfinále, Medvedev vypadolV dvoch setoch uspel aj Tsitsipas.
dnes 14:071
Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány.
dnes 14:10
Mikropohyb rozhodol o konci v kvalifikácii. Čo k tomu dodať? povzdychol si JányV kvalifikácii obsadil desiate miesto.
dnes 14:10
Maďarský hádzanár Bence Imre po prehre s Nórskom na OH 2024.
dnes 13:452
VIDEO: Bláznivý záver a smutní Maďari. Namiesto zlatých bodov prišla školácka chybaHádzanári Maďarska si skomplikovali postup do štvrťfinále.
dnes 13:452
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Tréner zdôrazňuje pokoru. Schmiedlová zmietla Krejčíkovú aj vďaka ľadovej vani