01.08.2024 07:30
Deň 6
Paríž 2024
Live

Nedá sa to vydržať. Som rada, že vôbec stojím, vravela. Krejčíková kritizuje náročný program na OH

Barbora Krejčíková na OH 2024 v Paríži.
Fotogaléria (9)
Barbora Krejčíková na OH 2024 v Paríži. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|1. aug 2024 o 10:06

Česká tenistka praje Schmiedlovej, aby v Paríži získala medailu.

PARÍŽ, BRATISLAVA. „Som rada, že vôbec stojím a že už je koniec,“ vravela zničená Barbora Krejčíková v stredu večer v mixzóne českým novinárom.

Wimbledonská šampiónka je obhajkyňou zlata vo štvorhre a veľké nádeje do nej vkladali Česi aj vo dvojhre. Na OH 2024 v Paríži sa jej darilo v oboch súťažiach. 

Rýchlo sa však ukázalo, že zvládnuť obe je nadľudské a je to veľmi veľká porcia aj pre takú výnimočnú hráčku akou česká tenistka je. 

Keďže v prvý deň olympiády pršalo, na tenisových kurtoch sa nemohlo hrať a organizátori následne museli zápasový program natlačiť do zvyšných dní. S posunom sa zatiaľ neráta. Všetko chcú stihnúť do nedele, kedy je na programe finále mužskej dvojhry a štvorhry žien. 

Tri hodiny denne na kurte

Krejčíková doplatila na to, že olympijský turnaj trvá len týždeň, nie dva ako je to pri grandslamoch. 

V priebehu 4 dní strávila na kurte 11 a pol hodiny. To sú v priemere bezmála 3 hodiny denne. To bol jeden z dôvodov, pre ktorý nezvládla štvrťfinálový zápas proti Anne Karolíne Schmiedlovej tak, ako by si predstavovala. 

Olympijský turnaj je prestížny a tenistky ho berú rovnako akoby to bol grandslam. Práve preto nechápu, ako je možné, že sa také veľké podujatie hrá vo veľkom zhone a na hráčov je obrovský tlak. Krejčíková len nechápavo krútila hlavou. 

„Olympiáda je veľký turnaj. Pre mňa má rovnakú úroveň ako grandslam a malo by to byť rozdelené na 14 dní, ako je to na nich. Alebo aspoň na desať dní, pretože zdvojovať zápasy sa nedá vydržať,“ opisovala Krejčíková podľa sport.cz.

Sama opisuje, že viacero tenistov sa snažilo v tejto veci na vedenie svetového tenisu tlačiť, aby bol olympijský program pre nich zhovievavejší. 

„Tlačíme na nich zo všetkých možných strán, ale mám pocit, že nás nikto nepočúva,“ hovorila smutno. 

Schmiedlovej želá medailu

Po vypadnutí so Schmiedlovou nehľadala výhovorky a nezhadzovala prehru len na náročný program. Naopak chválila slovenskú tenistku a priala jej, aby si vybojovala medailu. 

„Bolo vidieť, že má viac síl, než som mala ja a že jej to teplo nevadilo. Od začiatku som prehrávala, a keď som sa vrátila do zápasu a vyrovnala na 4:4, tak mi to nevyšlo.

Prvý set bol zlomový. Potom som sa snažila nájsť v druhom energiu, ale už som proste nemohla. Bolo toho na mňa veľa a nemala som energiu,“ hovorila.

Fotogaléria zo zápasu Anna Karolína Schmiedlová - Barbora Krejčíková na OH Paríž 2024

Po prehre so Schmiedlovou ešte večer hrala spolu s Kateřinou Siniakovou zápas 2. kola. Obhajkyne zlata z Tokia hladko postúpili do štvrťfinále. Krejčíková však priznala, že nastúpila s veľkým sebazaprením. 

„Kačka ma držala. Držali ma aj českí fanúšikovia. Aj keď mi singel nevyšiel, nechcela som v debli sklamať. Chcela som bojovať ďalej a nechať na kurte všetko ako v predchádzajúcich zápasoch,“ opisovala pre sport.cz Krejčíková. 

„Chcela som hrať dve súťaže ďalej, ale nestalo sa. Je ťažké to prekusnúť, ale som rada, že hrám aspoň jednu. Budem sa snažiť urobiť čo najlepšiu regeneráciu. Skúsim sa dať čo najviac dokopy, aby som mala viac energie na ďalší zápas, aby sme mohli bojovať ďalej.“

Vo štvrtok ju čaká so Siniakovou štvrťfinále proti Ruskám hrajúcim v neutrálnych farbách Dianou Šnajderovou a Mirrou Andrejevovou.

„Som rada, že vôbec stojím. Urobím si regeneráciu a pôjdem sa poriadne vyspať, pretože teraz som veľa spánku nedala. V noci na stredu som šla spať až o pol druhej a vstávala som o ôsmej.

Znovu som hrala v najväčšej horúčave, energie som mala veľmi málo. Dolovala som ju zo všetkých strán. Musím dúfať, že vo štvrtok to bude lepšie,“ doplnila Krejčíková, ktoré je aj šampiónkou z Roland Garros z roku 2021. 

Ilustračná fotka.
dnes 11:15
Nečakaná voľba. Výbor nominoval na stovku vytrvalkyňu, národnú šampiónku odignorovalŠpecialistka na dlhé trate sa v tejto disciplíne predstaví na najvyššej úrovni vôbec prvýkrát v kariére.
dnes 11:15
Slovenský chodec Dominik Černý na trati počas chôdze mužov na 20 km.
dnes 09:32
Černý sa v závere pretekov posunul dopredu, za osobným rekordom výrazne zaostalZ triumfu sa tešil ekvádorský reprezentant Brian Pintado.
dnes 09:32
Leon Marchand
dnes 01:132
Nedokázal to ani Phelps. Francúzsky fenomén predviedol historické výkonyLeon Marchand ovládol 200 m motýlik a prsia za jeden večer.
dnes 01:132
Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková na OH 2024 v Paríži.
dnes 08:411
Baránkovú vyradila domáca favoritka. Nebol to zlý výkon, zhodnotila SlovenkaSlovenská lukostrelkyňa neprešla do 2. kola, rovnako ako vo svojej premiére pod piatimi kruhmi pred troma rokmi v Tokiu.
dnes 08:411
Favour Ofiliová.
dnes 10:02
Obrovské zlyhanie federácie. Národnú šampiónku nestihla prihlásiť na preteky stovkyV Paríži tak bude súťažiť len v behu na 200 m a predstaví sa aj v štafete 4x100 m.
dnes 10:02
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Nedá sa to vydržať. Som rada, že vôbec stojím, vravela. Krejčíková kritizuje náročný program na OH