Od novembra nemajú výplaty. Dohrá Bardejov sezónu s dorastencami?

Bardejov ešte vlani účinkoval v druhej lige. Aktuálne pôsobí v tretej.
Bardejov ešte vlani účinkoval v druhej lige. Aktuálne pôsobí v tretej. (Autor: ahoj.tv)
Daniel Dedina|15. feb 2023 o 16:00

Aj futbal je súčasťou mesta, nielen hradby, vraví bývalý prezident klubu.

Futbalisti Bardejova okupujú popredné pozície v III. lige Východ, po jeseni im patrí tretie miesto. V tomto týždni odohrali viac než solídny prípravný zápas s druholigovým lídrom Tatranom Prešov, ktorému podľahli 3:4.

Vo vnútri klubu to však zďaleka nie je ideálne. Práve naopak. Hráčom meškajú peniaze a hrozí scenár, že sezónu dohrá výrazne omladený tím.

„Mládež je stabilizovaná. V A-mužstve je situácia veľmi zlá,“ hovorí STANISLAV SOROKA, ktorý sa prednedávnom vzdal funkcie prezidenta Partizána Bardejov, ale v klube je naďalej aktívny.

Ako by ste charakterizovali súčasnú situáciu v bardejovskom futbale?

Ako je známe, k 15. novembru som skončil v pozícii prezidenta i hlavného sponzora Partizána. Nedá sa donekonečna financovať klub z vlastných prostriedkov. A ľudia sú akí sú, preto som sa rozhodol, že to ukončím.

Ostal som ako štatutár, ktorý zo zákona musí byť, a predseda predstavenstva, ale nemám problém odstúpiť úplne, ak je problémom moja osoba. Ponúkol som mestu akcie na odpredaj, ale to do dnešného dňa neprejavilo záujem o to, aby sa stalo akcionárom, či už väčšinovým alebo menšinovým.

Zároveň sa nenašiel nik, komu by záležalo na storočnej histórii klubu a reprezentácii nášho mesta, pretože aj futbal je jeho súčasťou, nielen hradby (Bardejov figuruje v zozname lokalít svetového dedičstva UNESCO, pozn. red.).

Mesto vyvinulo úsilie pri zhromaždení väčšieho obnosu financií než po minulé roky pre mládežnícky šport. Celkovo pre všetky športy ide o sumu zhruba sto tisíc eur. Mládežnícky futbal by mal byť stabilizovaný.

A čo A-mužstvo?

To je na tom veľmi zle. Do áčka nedostaneme z mesta ani euro - podľa všeobecne záväzného nariadenia tam ani nemôže ísť - a sponzori sa žiadni nehlásia.

Hoci som skončil, nie je mi to jedno a vyvíjam úsilie, aby futbal v Bardejove existoval a hrala sa tu minimálne tretia liga, ale neviem si predstaviť, že by to bolo v takom zložení ako doteraz.

Všetko to stojí na financiách. Nejaké peniaze máme, ale je ich veľmi málo. Disponujeme jednou tretinou peňazí na mzdy máme, chýbajú nám dve tretiny. Budeme zrejme musieť optimalizovať odmeny hráčom a upraviť rozpočet minimálne o polovicu. Na viac nemáme.

Hráčom údajne neboli vyplatené peniaze. Za aké obdobie?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Od novembra nemajú výplaty. Dohrá Bardejov sezónu s dorastencami?