Správy

Novým kontrolórom zväzu je Anton Medovič!

Iveta Šodelová|31. máj 2019 o 11:30

Report z konferencie ZsFZ v Nitre

Riadnej Konferencii Západoslovenského futbalového zväzu, ktorá bola v piatok 24. mája v kongresovej sále Agroinštitútu v Nitre, predchádzalo zasadnutie Výkonného výboru. Pozvanie naň dostal aj predseda Športovo-technickej komisie Tibor Révay, ktorý predkladal návrh termínovej listiny na súťažný ročník 2019/20. Schválená bola s pripomienkami, pričom štart novej sezóny v majstrovských súťažiach je naplánovaný na prvý augustový víkend. Pred úvodným ligovým kolom v generálkovom termíne novej sezóny bude tradične prvé kolo Slovnaft cupu, resp. Prezidentského pohára pre víťazov šiestych líg v pôsobnosti oblastných futbalových zväzov.

Na samotnú Konferenciu Západoslovenského futbalového zväzu bolo pozvaných 62 delegátov s právom hlasovať. Prítomných bolo 57 delegátov, vďaka čomu bola konferencia uznášaniaschopná. Medzi jej čestnými hosťami boli generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Jozef Kliment a hlavný kontrolór SFZ Štefan Vaľko. Najväčší potlesk si v Nitre vyslúžili ocenení laureáti strieborným a bronzovým odznakom Slovenského futbalového zväzu. 

Strieborný odznak SFZ - Rastislav Vincúr, Jozef Kollárik, Dušan Bartovič, Tibor Grófik. 

Bronzový odznak SFZ - Radomír Sluk, Ľubomír Kučík, Miroslav Baránek, Milan Kraslan, Pavol Straka, Vladimír Čmelko, Vladimír Fagan, Petronela Bradáčová, Patrik Mojžiš, Štefan Žibrúň.

Správu o činnosti Západoslovenského futbalového zväzu za medzikonferenčné obdobie predniesol predseda Ladislav Gádoši. „Aj na tomto mieste je dôležité pripomenúť si historický úspech v podobe postupu výberu ZsFZ na Majstrovstvá Európy amatérov. Šampionát v Nemecku sa uskutoční už o pár dní a ja som presvedčený, že naši chlapci ešte nepovedali posledné slovo. Chceme čo najlepšie reprezentovať slovenský futbal a aj náš región medzi najlepšou osmičkou reprezentačných výberov starého kontinentu. V neposlednom rade by som veľmi rád vyzdvihol stabilizáciu, ktorú sa nám podarilo dosiahnuť v rámci výkonného výboru či odborných komisii. Tento jav sa prejavuje pozitívne na celkovej atmosfére v našom regióne,“ uviedol vo svojej správe Ladislav Gádoši. 

Dôležitým bodom piatkového rokovania bola voľba kontrolóra Západoslovenského futbalového zväzu, delegáti konferencie si vyberali spomedzi dvojice kandidátov – v tajnej voľbe získal Anton Medovič 37 hlasov a Ján Bott 17 hlasov, tri volebné lístky boli neplatné. V záverečnej diskusii vystúpili Jozef Kliment a Jozef Jakubík zastupujúci futbalový klub Tempo Partizánske, ktorý poukázal na problémy okolo registračného a prestupového poriadku. Jozef Kliment v reakcii vysvetlil, ako prebiehala diskusia na úrovni regionálnych a oblastných futbalových zväzov k pripravovaným zmenám v RaPP. Mimochodom tie by mali byť aj so zapracovanými pripomienkami z praxe prijaté do platnosti už čoskoro. Ako posledný požiadal o slovo Ján Bott, ktorý džentlmensky zagratuloval novozvolenému kontrolórovi ZsFZ Antonovi Medovičovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: