Topoľčianske derby je späť. Zabodujú Jacovce doma štvrtýkrát v rade?

Peter Popelka|9. nov 2023 o 22:00

Posledné Jacovce (na snímke v žltom) doma v posledných troch kolách neprehrali.

Ludanice naposledy uhrali bezgólovú remízu s Topoľčanmi, doma si tiež poradili so Solčanmi, čo však bol ich jediný triumf jesene a pred poslednými Jacovcami majú len dvojbodový náskok. Práve s tabuľkovým susedom sa OFK stretne v rámci jesennej derniéry, na jeho trávniku nastúpi už v sobotu 11. novembra o 13:30 hod..

Pred úvodným výkopom stretnutia Jacovce – Ludanice má slovo domáci brankár Peter Palák a hosť Matúš Mokoš.

Palák o návrate do Jacoviec i víťaznom darčeku pre trénera

Doma ste neprehrali už takmer dva mesiace, čo vám k bodovému zisku pomáha najčastejšie?

Najčastejšie určite pomáha koncentrácia a bojovnosť celého tímu, ako aj organizovaná hra a niekedy aj to šťastie, čo k futbalu patri.

Derby s Ludanicami videlo na jeseň i jar 250 divákov. V oboch prípadoch zvíťazil domáci tím. Kde vám tento súper robil najväčšie problémy?

Tohto stretnutia som sa nezúčastnil, keďže sa hralo v čase môjho hosťovania.

Ako sa vám podarilo zdolať Kolíňany, ktoré zahodili aj penaltu?

Kolíňany sme porazili svojou húževnatosťou, bojovnosťou a túžbou po výhre. Dopredu nás poháňal aj fakt, že tréner oslavoval jubilejných 50 rokov, dostatočná motivácia teda bola na mieste.

Čo treba zlepšiť na ceste k záchrane VI. ligy Stred?

Povedal by som, že treba lepšie zvládať tesné zápasy, z ktorých sme v jesennej časti vyšli bodovo naprázdno.

Naposledy ste boli hráčom Kuzmíc, čo vás v lete inšpirovalo k návratu?

Jedným z faktorov určite bolo, že som v Jacovciach futbalovo vyrastal. Prostredie je mi známe a mám ho rád, šiesta liga je zároveň kvalitnejšia.

Mokoš: Duel proti ViOn-u? Úžasná skúsenosť

Topoľčany nadelili päť gólov Alekšinciam, V. Zálužiu, Chrenovej i Jacovciam, ako sa vám podarilo udržať s nimi nulu dvakrát v sezóne?

Bol to pre mňa špecifický zápas, keďže s futbalom som začínal práve v Topoľčanoch, všetkými mládežníckymi kategóriami som tu prešiel a veľa chalanov v mužstve aj poznám. Vo včerajšom zápase, ako aj v pohári sa nám podarilo neinkasovať zásluhou pozornej defenzívy. V nedeľu sa naviac hralo na ťažkom teréne, šance boli na oboch stranách, nás v bráne podržal výborný Holička.

Naposledy ste obliekali práve dres „žochárov“, prečo ste sa v lete rozhodli posilniť Ludanice?

Kvôli väčšej minutáži v súťaži. V Ludaniciach zároveň mám aj rodinu, takže pre mňa nejde o úplne cudzie prostredie.

Bez ohľadu na výsledok, čo vravíte na pohárovú skúsenosť, keď ste mali možnosť zahrať si proti ligovému FC ViOn pred 500 divákmi?

Bola to úžasná skúsenosť a príležitosť pre nás všetkých zahrať si pred krásnou diváckou kulisou proti ligistom, proti mužstvu ako Zlaté Moravce som ešte nikdy nehral.

Posledné Jacovce doma neprehrali tri kolá v rade, o body tu pripravili aj Solčany. Akú hru očakávate cez víkend od vášho najbližšieho súpera?

Bude to pre nás dôležitý zápas, keďže Jacovce sú naše susedné mužstvo v tabuľke. Očakávame, že budú chcieť doma bodovať, ale my sa budeme snažiť vyťažiť zo zápasu maximum, prerušiť im šnúru domácich zápasov bez prehry a určite nechceme odísť naprázdno.

Ako hodnotíte svoj prechod do mužskej kategórie? Ktorý post vám v zápasoch najviac vyhovuje?

Z dorastu k mužskému futbalu je to náročný prechod, pretože v doraste sa hrá úplne iný štýl futbalu ako v tejto súťaži. Hrá tu veľa skúsených a dobrých futbalistov, ale už si zvykám a adaptujem sa. V zápasoch sa mi najlepšie hrá na poste pravého obrancu, keďže to mám na svojej silnej nohe a post obrancu som zastával odmalička.

Foto: Peter Pargáč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: