Jar VI. ligy Sever MEVA je za dverami. Začne Košeca domácim víťazstvom?

Peter Popelka|24. mar 2023 o 10:07

Zhovárali sme sa s Patrikom Šukalom a Matejom Lipovským.

Jarnú časť sezóny v šiestej lige Sever otvorí veľmi zaujímavý duel. Košeca s Kaniankou v skupinovej fáze Zimnej ligy ZsFZ nezískali ani bod, no v regionálnej súťaži obývajú prvú päťku tabuľky. Košeca na lídra dokonca stráca len dva body a práve Kanianke bude čeliť tento víkend v úvodnom kole druhej polovice sezóny. Hostia veria, že súperovi dokážu oplatiť porážku na vlastnej pôde, keď svietilo 0:2 už po štvrťhodine hry.

Na atraktívne stretnutie, ktoré má výkop v nedeľu o 15:00, vás pozývajú Patrik Šukala (Košeca) a Matej Lipovský (Kanianka).

Šukala: Treba byť efektívnejší než na jeseň

V súboji Zimnej ligy ste s Ladcami viedli práve po vašom góle, čo vás napokon stálo tri body?
Osobne si myslím, že sme boli lepším tímom. Súper mal v tomto zápase menej šancí, ale dokázal skórovať, my sme naopak zahodili penaltu. Našou slabinou je malá úspešnosť v zakončení.

V šiestej lige Sever sa vám naopak výrazne darí – viac ráz než vy skóroval iba líder, na ktorého strácate dva body. Pokúsi sa Košeca na jar o postup?
Bavili sme sa o tom a postup zvažujeme, no nebude to jednoduché. Máme veľa zranených hráčov, medzi ktorých momentálne patrím aj ja. Dúfam však, že do začiatku jarnej časti sa dáme dohromady a bude sa nám dariť ako na jeseň.

Čo vám pomohlo zdolať Kanianku v prvom kole, kde ste skórovali tiež? Viete, čo by na jej hráčov mohlo platiť v odvete?
Popravde ani neviem. V Košeci som bol nový, prvý zápas som odohral práve v Kanianke. Myslím si, že to bude ťažký zápas. Dúfam, že to, čo sme natrénovali cez zimnú prestávku, ukážeme aj cez víkend, ale už v oveľa lepšej gólovej efektivite.

Čo vás naopak stálo body doma proti posledným D. Vesteniciam?
Na tomto zápase som práve nebol, ale podľa toho, čo mi vraveli chalani, sme sa opäť trápili v zakončení.

Uvidíme cez víkend v drese domácich aj nejaké posily?
Našou jedinou posilou je Aďo Bulejčík z Visolají. Trénuje s nami aj jeden dorastenec, ale neviem, či bude môcť v nedeľu nastúpiť.

Lipovský: V prvom kole sme nezachytili úvod

Na úvod sezóny ste s Košecou prehrali 0:2, čo treba vo víkendovej odvete robiť inak?
V prvom zápase sme nezachytili úvod, čoho by sme sa tentoraz chceli vyvarovať. Mužstvo je už skúsenejšie, zohratejšie a veríme, že si domov zoberieme tri body.

Ste zároveň hráčom dorastu, ako ste vnímali prechod medzi mužov? Bol pre vás citeľnou zmenou, alebo ste si zvykli rýchlo?
Bol som veľmi poctený, keď ma tréner Tomáš Boško nominoval na môj prvý zápas za áčko. Na ihrisku som sa snažil vynaložiť všetko, aby som splatil dôveru, ktorú do mňa tréner vložil. Mužský futbal je o dosť rýchlejší a intenzívnejší oproti dorasteneckému, každá chyba je potrestaná. Napriek tomu prechod k mužom nebol až taký ťažký, keďže v kabíne je skvelá atmosféra, vďaka ktorej som sa rýchlo aklimatizoval.

Čím to, že ste v Zimnej lige ZsFZ mali takú smolu? Traja súperi zápas otočili, štvrtý ho rozhodol minútu pred koncom...
V prvom polčase sme hrali poväčšine v klasickej zostave a keďže šlo o prípravu, v druhom polčase sme skúšali nové herné systémy, hráči si menili posty a šancu dostávali aj menej vyťažení futbalisti.

V šiestej lige sa vám naopak darilo - máte tretí najlepší útok a dostali ste menej gólov než líder z Pruského, ktorého ste doma naviac zdolali 3:1. Boli ste na konci jesene spokojní, alebo ste od seba chceli viac?
S postavením v tabuľke sme relatívne spokojní, naše ambície sú však ešte vyššie. Ofenzíva, ako aj defenzíva ide za celým mužstvom, každý jeden hráč podáva na svojom poste maximum, aby svojím výkonom prispel do víťaznej skladačky.

Aké tabuľkové ciele má Kanianka v jarnej časti?
Náš cieľ je jediný, sústrediť sa na víťazstvo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: