Hlavné menu

Snažia sa udržať si svoju tvár

Šéfredaktor|27. sep 2017 o 00:00

Popradské béčko je očividne ofenzívne ladené

Je  bezpochyby zaujímavé, že na čelných poschodiach štvrtoligoverj súťaže skupiny Sever sú dvaja nováčikovia. Okrem Gerlachova aj popradské béčko, ktoré s pribúdajúcimi zápasmi akceleruje vo výkonoch. Podtatranci nastrieľali dosiaľ najviac  gólov. Je to dôkaz o ofenzívnom ladení herného prejavu, ako aj o schopnostiach hráčov. Medzi nimi sa darí i Michalovi Mičkovi. Tento borec bol pred časom kráľom strelcov tejto súťaže vo farbách Svitu (v minulej sezóne zase dominoval vo farbách Popradu B v piatoligových zápoleniach) a hoci momentálne neokupuje prvé miesto medzi kanoniermi, predsa dáva o sebe často vedieť.

Aj v uplynulom kole proti Ľuboticiam nevyšiel naprázdno. „Sme silní v držaní lopty, takže sme súpera zatlačili a získali sme do prestávky náskok. Po zmene strán aj pričinením striedaní hra bola trošku kostrbatejšie, ale ešte sme si výhru poistili ďalšími zásahmi. Šance mali aj hostia, ktorí sú tiež šikovní, ale vyšli naprázdno, preto sme si udržali nulu na konte inkasovaných zásahov,“ podotkol M. Mičko. Naznačil, že častá streľba je prejavom filozofie trénera i hráčov. „Kouč nám prízvukuje, že dajme päť gólov a hoci dostaneme tri, predsa to bude futbalovejšie , ako keby sme mali byť zatiahnutí vzadu.“

O kolektíve Popradu B idú dobré chýry a pochvalne sa o jeho výkonoch vyjadrujú aj konkurenti. „Máme dobre vyskladaný káder, aj mladých i skúsených, čo okúsili aj vyššie súťaže. Menej ostrieľaných sa snažíme niečo stále naučiť, chceme sa stále futbalom baviť. Ide nám o hru, nie iba o bojovnosť a behanie a aby sa náš prejav páčil i divákom. Začiatok bol trošku rozpačitý, predsa len v Kračúnovciach sa nevyhráva, doma s Humenným to bolo všelijaké a pri troške šťastia sme mohli aj naplno bodovať. To bol jediný zápas, keď sme vyšli v koncovke naprázdno. Teraz je to už naozaj zrelšie, máme svoju tvár, ktorú sa snažíme udržať si.“ Určite k stabilite hry prispieva aj pravidelné nasadzovanie hráčov z prvého mužstva, spravidla sa točia rovnakí borci (najčastejšie Lukáč, Ferenc a Dubec, občas Šuľa), nie je ich veľa, čo je istou výhodou, lebo sa nevyskytujú veľké zmeny v zostave.

Istým zlomom bola prehra v Sp. Podhradí, odvtedy kolektív víťazí. „Mrzia nás všetky prehry a remízy, ktoré sme dosiaľ uhrali. Niekde to však bolo všelijaké, a hoci by sme sa nemali vyjadrovať na adresu rozhodcov, stačí spomenúť to, že ako v Kračúnovciach, tak aj v Spišskom  Podhradí strážcovia pravidiel, ktorí nám pískali tieto duely, mali zastavenú činnosť. Boli tam momenty, ktoré nás zaskočili a pribrzdili. Na Spiši som nepodal najlepší výkon, o to viac ma škrela porážka v tomto stretnutí,“ uviedol M. Mičko, ktorý na otázku, ktorý zápas vyšiel béčku najlepšie, odvetil, že to bolo proti Soli, v ktorom domáci spustili hotový gólostroj. Zaujímalo nás i to, ako vníma niektoré negatívne javy v tejto súťaži. „Mrzia ma reakcie divákov a ich správanie sa. Neviem, či niekomu až tak vyslovene ležíme v žalúdku, ale komentáre niektorých sú naozaj zbytočné. Rovnako tak mi pripadá divné, že ľudia berú normálne to, že arbitri neraz podržia chrbát hostiteľom,“ dodal ostrieľaný borec .

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: