Hlavné menu

Hráči Giraltoviec a Vranova sa rozišli spravodlivou remízou

14. mar 2022 o 10:48

MFK Slovan Giraltovce a MFK Vranov remizovali 1:1. Na náročnom teréne sa o výsledku rozhodlo v úvodnej 45-minútovke.

V prvom polčase mali opticky viac z hry Vranovčania. Už v 5. min. našiel Košuda v pokutovom území súpera Kulicha a pokiaľ hráč jeho kvalít dostane toľko priestoru, ako v sobotu, využije ho. Rutinérsky, a hlavne nechytateľne, namieril k žrdi a otvoril skóre.

Giraltovciam sa podarilo vyrovnať po polhodine hry. Domácim vyšla rýchla kolmá akcia. Kuriplach ušiel ofsajdovej pasci a sám pred Guregom nezaváhal.

V druhom polčase sa Slovan prepracoval k viacerým štandardným situáciám, ale s výnimkou jedného momentu veľa nebezpečenstva v pokutovom území Vranova nenamútil. V 56. min. si na hranici malého vápna našiel loptu po rohovom kope Tomáško, ale prekopol.

Na opačnej strane nedočiahol na strieľanú prihrávku Burcák, Košuda pálil z uhla nad bránu a v závere sa neujala ani hlavička Burcáka.

Pri remízovom stave ostávali diváci v napätí až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu Haviru, no v zápase, v ktorom diváci priveľa vyložených príležitostí nevideli, si Giraltovce a Vranov podelili po bode.

Pre domácich, ktorí majú ambíciu udržať sa na pozíciách garantujúcich postup do novozreorganizovanej III. ligy, to bol ďalší dôležitý krok, pretože po víťazstve v dohrávke v Krompachoch sa opäť o ďalších 90 minút priblížili k naplneniu tohto cieľa. „S bodom sme maximálne spokojní. Náš káder nie je až tak široký, preto chcem vyzdvihnúť morálku a bojovnosť chlapcov, ktorí išli na doraz. Je pravda , že v druhom polčase sme mali dobrú pätnásťminútovku, z ktorej sme vyťažili viacero štandardiek, ale je začiatok jarnej časti a ešte sa v týchto situáciách necítime tak komfortne, aby sme ich vedeli efektívnejšie zužitkovať,“ hodnotil tréner MFK Slovan Giraltovce Alojz Špak.

Ofenzívu Vranova sa snažil vystavať Verčimák a ťahať, tak ako proti Pohroniu, Kulich. Hoci sa hostia najmä v prvom polčase dostali párkrát k zakončeniu, pre Prysiazhniuka to boli povinné zákroky a všetky spoľahlivo zvládol. Po zmene strán bolo dôležité, že sa zverenci trénera Romana Lazúra nenechali prekvapiť pri štandardkách Giraltovčanov. „Hoci sme chceli vyhrať, nezávislý divák by o výsledku povedal, že remíza je spravodlivá. Kvôli terénu sme sa snažili zjednodušiť prechod cez Erika Burcáka. Niečo nám vyšlo, niečo nie. Mali sme 2 – 3 sľubné akcie, ale klobúk dole pred domácimi, pretože podali oduševnený heroický výkon. Myslím si, že aj väčší favoriti, ako my, tu nebudú získavať body ľahko,“ uviedol tréner MFK Vranov Roman Lazúr.

MFK Slovan Giraltovce – MFK Vranov 1:1 (1:1)
Góly: 31. Kuriplach - 5. Kulich.
ŽK: 45. Krajňák, 67. Tomáško, 82. Ficko, 89. Čuška - 40. Marcinko, 65. Straka, 88. Verčimák.
Zostava MFK Slovan Giraltovce: Prysiazhniuk - Migaš, E. Tomko, Ficko (82. Čuška), Tomáško - Lechman, Makara, Havrila, R. Tomko - Kuriplach (76. Chovanec), Krajňák.
Zostava MFK Vranov: Gurega - Marcinko, Babjak, Lukáč, Straka - Maďarík (90. Hreha), Košuda, Kulich, Milenky (78. Vasiľ), Verčimák - Burcák.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: