Hlavné menu

Po odchode z Košíc si pochvaľuje Žitný ostrov

Šéfredaktor|23. jún 2017 o 00:00

E. Pačinda si splnil ambíciu zostať medzi elitou

Medzi hráčov, ktorí zažívali po odchode z východu úrodné obdobie, patril v uplynulej sezóne aj Erik Pačinda. Tento borec sa dva razy po sebe stal najlepším tímovým strelcom v DAC Dunajská Streda. V predminulom ročníku dal desať gólov, v uplynulom osem, pričom  odohral „iba“ dvadsaťšesť stretnutí . Určite by mal viac zásahov na konte nebyť zdravotných problémov. Aj tak sa však činil v koncovke a na jar po svojom príchode mu výborne sekundoval iný východniar Pavol Šafranko.

Aj táto dvojica sa zaslúžila o to, že celok zo Žitného ostrova do posledného kola atakoval miestenku v pohárovej Európe, ktorá mu však nakoniec unikla pomedzi prsty. A tiež preto, že Dunajskostredčania vo finiši súťaže iba remizovali v popradskom NTC s posledným Tatranom Prešov. „Škoda, že nám účasť v medzinárodných zápoleniach tesne nevyšla. Bod proti Šarišanom nám nestačil na to, aby sme sa viac tešili Možno viacerí čakali, že tak ako predtým dva razy, aj do tretice Tatran hladko porazíme lenže každý duel je iný. Avšak i tak si myslím, že máme byť na čo hrdí, veď sme dosiahli vynikajúcu sériu bez prehry. Ťahali sme šnúru šestnástich zápasov bez porážky, hoci ešte pomaly v polovici ročníka to s nami tak dobre nevyzeralo a ocitli sme sa dolu na priečkach, kde sme nechceli byť. Po príchode nového trénera sa to však otočilo, a zrazu si všetci mysleli, že máme na Európu. Takže prišlo aj sklamanie, keď to nakoniec predsa len nevyšlo,“ podotkol tento 28-ročný borec, ktorý mimochodom obhájil korunu klubového streleckého krá(la ako jeden z mála hráčov DAC v histórii. Len tak pre zaujímavosť, pred ním sa to podarilo len niektorým jednotlivcom a ako uvádza klubový web, tak medzi nimi figuroval aj iný hráč z východného Slovenska -  Pavol Diňa. Pre E. Pačindu mal záver minulej sezóny aj inú špecifickú príchuť, zaknihoval totiž 150. štart v najvyššej súťaži a to ho radí medzi naozajstných matadorov. Odchovanec košického futbalu, ktorý medzi pamätné okamihy svojej kariéry uvádza aj  zápas proti DAC ešte v košických  farbách v najvyššej súťaži, keď dal tri góly, označil minulý ročník za zaujímavý a možno keby bol stále zdravý, tak  mohol mať ešte vydarenejšie obdobie. Avšak aj tak patril medzi kľúčové postavy D. Stredy a jeho pohodu nerozhádzalo ani to, keď si raz našiel svoje auto s prerezanými pneumatikami.

Hráč, ktorý hájil predtým farby 1. FC Košice, Lokomotívy Košice, MFK Košice, rakúskeho Hornu i francúzskeho druholigového  FC Tours, sa na Žitnom ostrove parádne aklimatizoval. Na bývalých spoluhráčov i prostredie, kde pred časom pôsobil, však nezabúda. „Vždy, keď narazím v súboji o loptu na niekoho, s kým som bol kedysi spoluhráč, tak sa vynoria nejaké spomienky. Trebárs s Ďurom Hovančííkom sme sa stretli v tvrdom súboji práve v zápase s Prešovom, ale uňho je to typické, takže som bol na to pripravený,“ usmial sa E. Pačinda. Na otázku, ako vníma svoje pôsobenie v DAC, bez váhania odpovedal: „Som spokojný,  o tom niet pochýb. Podmienky a zázemie – to všetko je na vysokej profesionálnej úrovni. Teraz sa u nás robí i akadémia, štadión. Zmluvu mám ešte na ďalší ročník, takže neodchádzam, neutekám, vyhovuje mi to tam.. A či je to moje najúspešnejšie obdobie v kariére? Určite. Odchod z Košíc prišiel v čase, keď nás preradili do druhej ligy a elitný futbal tam pomaly končil. Ja som chcel zostať v najvyššej súťaži a to bola moja priorita. Urobil som dobré rozhodnutie a slová chvály adresujem bez toho, aby som preháňal, na adresu DAC. A zahraničie? Priznám sa, rád by som si ešte niekedy vyskúšal čosi v cudzine, ale v tejto chvíli je to len teoretizovanie. Uvidíme, čo ešte príde,“ dodal šikovný ofenzívne ladený futbalista Erik Pačinda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: