Novinky z futbalu

Plavnica – Š. Dravce: Hostia vyrovnali z penalty v nastavenom čase

25. máj 2022 o 20:30

Najsledovanejší zápas 22. kola 5. ligy Šarišskej medzi FK Družstevník Plavnica a FK Šarišské Dravce nemal víťaza. Skončil sa nerozhodne 2:2. Nikto neprehral, nikto sa nemusel dávať strihať - ako si to cez médiá odkazovali obaja tréneri ešte pred úvodným výkopom. 

Na otázku, koho môže zisk len jedného bodu viac mrzieť, existuje jednoznačná odpoveď. Stačí len nazrieť do zápisu o stretnutí, kde sa píše, že Plavnica viedla od 14. min. po góle Kristiána Stolára 1:0 a o ďalších štrnásť minút vďaka presnej strele Mareka Arendáča už 2:0. „Naše mužstvo som dobrú polhodinu nespoznával, akoby na ihrisku ani nebolo,“ povedal hneď na začiatku hodnotenia hrajúci tréner Šarišských Draviec Juraj Hovančík. Ako ďalej poznamenal, uľavilo sa mu až v závere polčasu, keď v 39. min. znížil na 2:1 Matej Hovančík. A potom vyzdvihol prínos člena výboru hosťujúceho klubu Antona Filipa... „Počas prestávky chlapcov burcoval, hýril optimizmom a vyhlásil, že pred druhým polčasom máme len jediný cieľ a to vyhrať ho. Má veľký podiel na tom, že cieľ sa nám nakoniec podarilo splniť.“ Stalo sa tak v prvej minúte nastaveného času, keď hlavný rozhodca Radoslav Bobko nariadil za ruku jedného z domácich hráčov pokutový kop a Matej Hovančík sa z bieleho bodu nemýlil – 2:2. „Správny verdikt, o ktorom netreba pochybovať. O to viac si hlavný rozhodca užil po schádzaní z ihriska. Niektorí nespokojní diváci ho oliali pivom, nechýbali nadávky. Prosto divočina,“ dodal J. Hovančík.  

Tréner Plavnice Michal Verešpej hovoril o tom, ako sa jeho hráči sami pripravili o tri body. „V prvom polčase nevyužil tri, štyri vyložené príležitosti. Mohli tak mať pohodlný náskok už do prestávky. Po výmene strán už bola hra viac vyrovnaná a my sme zasa nevyužili zopár brejkov do otvorenej obrany súpera. Až prišiel nešťastný moment v samom závere. Ruka? Zrejme bola. A potom nesledovali emócie, ako to v takých prípadoch býva. Nečudo, veď hral druhý s tretím. Po zápase som v kabíne chlapcov za predvedený výkon pochválil. Aj za nasadenie a bojovnosť, no niekedy ani tie nestačia na víťazstvo, musíme to akceptovať a zmieriť sa a tým.“

Ján MIROĽA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: