Hlavné menu

Suverénne víťazstvo v Superpohári

Peter Gabštur|21. júl 2018 o 10:00

Superpohár OFZ SL 09.06.2018, Vyšné Ružbachy

Keď po semifinálovom stretnutí v nadstavbovej časti ,,O pohár predsedu OFZ SL,, Vyšné Ružbachy na domácej pôde prehrali s klubom TJ Sokol Jakubany 1:4, tak by málokto povedal, že sa na rovnakom mieste len o dva týždne neskôr v Superpohári môže karta takto obrátiť. Vo Vyšných Ružbachoch sa 09.06.2018 konal historický ,,Superpohár,, a bolo sa načo pozerať. Domáci klub, ktorý sa po smutnom vypadnutí v semifinále ,,O pohár predsedu OFZ SL,, keď inkasoval do vlastnej siete štyri góly výborne pripravil na ,,odvetu,,. FK SLOVAN Vyšné Ružbachy, víťaz základnej časti šietej ligy nedal čerstvému víťazovi pohára predsedu TJ Sokol Jakubany žiadnu šancu. V Superpohári ich poltuctom gólov doslova zmietli z ihriska. Približne 250 divákov si mohlo vychutnať gólové hody domácich, ktorí v prvom polčase, v rozpätí štyroch minút rozhodli o tom, že priebeh stretnutia bude v ich réžií. V 28. a 29. minúte Tomáš Sekelský vsietil dva góly a v 38. minúte ho doplnil Dávid Lukčík. V druhom polčase sa hostia po góle Mareka Čopiaka snažili so stretnutím ešte niečo urobiť, no márne. Domáci ešte ďalšími troma gólmi v 61. min. Ján Sčensný, 70. min. Dávid Lukčík a v 81. min. Rastislav Galajda spečatili hladké víťazstvo v Superpohári. V sezóne 2017/2018 si Vyšné Ružbachy vybojovali ,,double,, víťazstvo v základnej časti a Superpohári. 

Zostavy: 

FK SLOVAN Vyšné Ružbachy: J. Zolnerčík, J. Hanečák (C), D. Sčensný, L. Pardus, M. Tomeček, A. Martinek, D. Palčo, J. Sčensný (71. min. D. Heban), J Zajac (39. min. R. Galajda), T. Sekelský (82. min. S. Kovaľ), D. Lukčík, nenastúpil: J. Romaňák.

TJ Sokol Jakubany: D. Varga, S. Olejník (65. min. J. Kolčák), M. Orechovský, J. Duda, M. Hanečák (82. min. Š. Pribiš), J. Varchola (76. min. J. Guzlej), J. Čoma, M. Kormaník (46. min. D. Jakubianský), L. Kravčák, M. Čopiak, M. Kolčák (C), nenastúpil: J. Štucka.

Rozhodcovia: R. Beňo, M. Furtkevič, J. Tkáč, DS: Peter Folvarčík

Štadión: Vyšné Ružbachy

RESUMÉ: 

Góly: 28., 29. min. T. Sekelský, 32.min. D Lukčík, 55.min. M. Čopiak (3:1), 61. min. J. Sčensný, 70. min. D. Lukčík, 81. min. R. Galajda.

ŽK: A. Martinek, J. Hanečák, D. Lukčík, 

ČK: M. Orechovský

(Zdroj: Vlastný zdroj, Autor: OFZ SL)

Súvisiaci obsah