Úradné správy KR ObFZ

Úradná správa KR č. 12

Matej Zemko|29. okt 2018 o 00:00

Úradná správa KR č. 12 zo dňa 25.10.2018

US č. 12.pdf

Úradná správa KR č. 12 zo dňa 25.10.2018

  

KR žiada všetkých R, aby zodpovedne sledovali zmeny HČ a miesta stretnutia najmä v ISSF (dátumy v ISSF sú prioritné).

Ospravedlnenie zasielajte najneskôr 14 dní pred MFZ. Ospravedlnenie zasielanie na e-mailové adresy:

kr@obfznz.sk , ladislav.kasas@centrum.sk , vladimir.kukan@gmail.com

KR upozorňuje R na povinnosť vytlačiť papierový zápis o stretnutí pred stretnutím iba pre potrebu R a AR – pre kontrolu čísiel a mien hráčov a náhradníkov. 

KR upozorňuje R na povinnosť sa kontaktovať min. 1 deň pred stretnutím.

KR berie na vedomie pochvalu na R od: 

FC Komjatice (VI. liga MEVA ObFZ NZ, 11. kolo, Bánov- Komjatice) 

KR vykonala pohovor s R Tóth a prijala opatrenia v súlade so Zásadami pre činnosť a odstupuje R na doriešenie DK (čl. 63, ods. 1 písm. a).

Noví R schválení VV a zaradení na Nominačnú listinu 2018/2019:

  

Erik Brezík                Palárikovo          0917 390 442

Damián Srnec          Palárikovo          0903 934 373

 Martin Potočný      Nové Zámky       0902 460 480

 Roderik Nagy          Kolta                    0919 084 393

 Sabína Kolárová     Hurbanovo         0918 738 072

 Petra Rajnerová     Nové Zámky        0950 367 993

 Patrik Dibusz          Nové Zámky       0919 316 151

 Richard Marík        Nové Zámky       0908 633 480

 Peter Banás             Lipová                 0950 211 196

KR na podnet ŠTK a opakované nedostatky dôrazne žiada R od dodržiavanie nasledovných bodov RS 2018/2018:

RS 2018/2019 časť B/1/l

l) FO a delegované osoby sú povinné zaslať DK ObFZ písomné stanovisko ku každej mimoriadnej udalosti, ktorá sa odohrá v súvislosti s organizáciou a priebehom majstrovských, pohárových a priateľských stretnutí do 24 hodín po skončení stretnutia. Takisto sú povinné cestou podania na ŠTK ObFZ oznámiť zistené nedostatky a porušenia PF, SP a tohto RS. 

RS 2018/2019 časť B/7/c 8

Počas polčasovej prestávky v stretnutiach dospelých je R povinný vyplniť udalosti z prvého polčasu (góly, ŽK, ČK, striedania,...) do elektronického Zápisu o stretnutí. Pozn.: Počas celého stretnutia môže domáci klubový alebo tímový manažér po dohode s R priebežne dopĺňať udalosti zo stretnutia. 

KR žiada R o dodržiavanie RS 2018/2019 časť B/4 – Konfrontácia. Akýkoľvek nedostatok je potrebné hlásiť ŠTK.

4. Konfrontácia (Súťažný poriadok, čl. 49) 

a) Konfrontáciu (kontrola totožnosti) hráčov družstiev, ktorí sú prítomní pred stretnutím, je možné vykonať na požiadanie najneskôr pred začiatkom druhého polčasu. V polčasovej prestávke a v druhom polčase je možné požiadať o konfrontáciu len takého hráča, ktorý nebol prítomný pred stretnutím a v druhom polčase striedal. 

b) Konfrontáciu pred stretnutím vykonajú spolu obaja kapitáni družstiev, ktorým rozhodca poskytne všetky ním skontrolované registračné preukazy hráčov. Kapitán kontrolovaného družstva predstavuje jednotlivých hráčov svojho družstva a po ich kontrole preberá od kontrolujúceho kapitána družstva súpera registračné preukazy už skontrolovaných hráčov. 

c) V stretnutí mládeže vykonajú konfrontáciu rovnakým spôsobom ako v odseku 2 spolu s kapitánmi družstiev aj vedúci oboch družstiev, prípadne len vedúci oboch družstiev, ktorí majú právo opýtať sa kontrolovaných hráčov na ich osobné údaje. 

d) Výsledok konfrontácie oznámia kapitáni družstiev alebo vedúci družstiev mládeže rozhodcovi. Po vykonaní konfrontácie sa registračné preukazy vracajú rozhodcovi. 

e) Ak sa hráč odmietne podrobiť konfrontácii, alebo ak kapitán družstva, alebo vedúci družstva mládeže neuzná totožnosť niektorého hráča pri konfrontácii, kapitán družstva alebo vedúci družstva mládeže uplatnia námietku proti štartu hráča a na základe tejto námietky vyzve rozhodca uvedeného hráča na podrobenie sa konfrontácii podľa registračného preukazu alebo spôsobom uvedeným v Súťažnom poriadku SFZ čl. 43. Túto konfrontáciu vykoná rozhodca sám tak, že skonfrontuje fotografiu hráča na registračnom alebo inom doklade uvedenom v Súťažnom poriadku SFZ čl. 43 s jeho fotografiou uvedenou v ISSF a zaznamená do zápisu o stretnutí podľa odpovede hráča jeho osobné údaje vrátane adresy trvalého pobytu a o uvedenej skutočnosti vykoná záznam v zápise o stretnutí. Ak rozhodca po konfrontácii, ktorú sám vykonal, rozhodne, že registračný preukaz alebo iný doklad zodpovedá totožnosti hráča, povolí hráčovi nastúpiť v stretnutí a do zápisu o stretnutí uvedie odôvodnenie svojho rozhodnutia. 

f) V prípade vznesenia námietky proti štartu hráča, odmietnutia konfrontácie niektorým hráčom, alebo neuznania totožnosti hráča rozhodcom, rozhodca, kapitáni alebo vedúci družstiev mládeže, a hráč, proti ktorému bola do zápisu o stretnutí uvedená námietka, alebo záznam rozhodcu, sú povinní dostaviť sa osobne na riadiaci orgán súťaže, v termíne, ktorý určí ŠTK ObFZ. 

g) Ak bola konfrontácia vykonaná pred stretnutím, alebo v prípade striedajúceho hráča cez polčasovú prestávku, alebo v druhom polčase, a kapitán družstva súpera, alebo vedúci družstva mládeže nevzniesol námietku proti totožnosti hráča ihneď pri konfrontácii, nie je už neskôr možné vzniesť prípadnú námietku ohľadne totožnosti hráča. Rozhodca nemôže vykonať kontrolu totožnosti hráča, alebo náhradníka opakovane. 

h) Konfrontácia je v súťažiach mládeže a ženského futbalu povinná. 

i) Ak sa hráč odmietne podrobiť konfrontácii, alebo totožnosť hráča podľa registračného preukazu rozhodca neuzná pred stretnutím, tento hráč nemôže v stretnutí nastúpiť. Rozhodca túto skutočnosť uvedie s odôvodnením v zápise o stretnutí. Ak sa tak stane v polčasovej prestávke alebo v druhom polčase, hráč je z hry vylúčený. Rozhodca a zástupca družstva súpera sú oprávnení vyhotoviť si fotodokumentáciu namietaného hráča s jeho súhlasom. Ak hráč súhlas k vyhotoveniu jeho fotodokumentácie neposkytne, považuje sa za hráča, ktorý sa odmietol podrobiť konfrontácii. 

j) Za uskutočnenie konfrontácie zodpovedajú okrem samotného hráča aj kapitán družstva a vedúci družstva. 


Ing. Matej Zemko

predseda KR ObFZ Nové Zámky



Súvisiaci obsah