Články a novinky ObFZ

Víťazom 22. ročníka súťaže „Pohár ObFZ Michalovce vo futbale mužov“ pre sezónu 2023/2024 TJ Pokrok Krásnovce

24. jún 2024 o 14:06

Víťazom 22. ročníka súťaže „Pohár ObFZ Michalovce vo futbale mužov“ pre sezónu 2023/2024 sa stalo družstvo TJ Pokrok Krásnovce. Mužstvo, ktoré skončilo na šiestom mieste ročníka 2023/2024 najvyššej súťaže ObFZ VII. ligy mužov. Vo finále, ktoré sa hralo v nedeľu 23.6.2024 na futbalovom ihrisku ŠK Strážske, zdolal vyrovnaného a húževnatého súpera z Tušíc, ktorý mohol už v prvom polčase rozhodnúť o osude stretnutia, keby premenil svoje príležitosti a viac využil schopnosti kľúčových a najlepších hráčov. Mužstvo Tušíc sa už v 21 minúte stretnutia ujalo vedenia, ale hráči Krásnoviec ešte v 24. minúte zo štandardnej situácie vyrovnali a v 32. minúte z pokutového kopu otočili víťazstvo na svoju stranu. V 2. polčase sa hra prelínala z jednej strany na druhú, ale šance už ostali nevyužité a preto víťazom finálového stretnutia sa stalo mužstvo TJ Pokrok Krásnovce, ktoré zároveň nastúpi dňa 30.6.2024 o 17:00 hod. v stretnutí o Superpohár ObFZ 2023/2024 s víťazom VII.L m súťaží ObFZ 2023/2024 na ihrisku v Rakovci n/O.

Štatistika stretnutia:

TJ Pokrok Krásnovce - OŠK Tušice TNV 2:1

Počet divákov: 200

Góly: Krásnovce - Dušan Kašaj 2x

Tušice TNV - Ľuboš Novák

ŽK: M. Ščerbák, T. Mitník, J. Papinčák, M. Plutko - N. Nisky,

ČK: M. Ondo - P. Škultéty

Rozhodcovia: Ľ. Mirda - M. Mirda, L. Pado, NR - P. Kaffan; DZ - V. Lisák st.

Zostavy mužstiev:

Krásnovce: Peter Hričina, Tomáš Jurek, Michal Seňko, Tomáš Mitník, Lukáš Plutko, Ján Bajužik, Dušan Kašaj, Matej Ščerbák, René Fogoš, Martin Ondo, Marek Plutko, Ľuboslav Moskaľ, Denis Šulof, Jakub Papinčák, Tomáš Mitnik; vedúci mužstva: Marek Plutko

Tušice TNV: Jakub Tutko, Dominik Sabol, Martin Čevora, Richard Princz, Samuel Hajduk, Matúš Moroz, Patrik Škultéty, Maroš Duda, Martin Šalitroš, Ján Macko, Ľuboš Novák, Norbert Nisky, Roland Magura, Miroslav Kmec. Tréner: Silvia Floriánová.

Pred samotným stretnutím odovzdali PaedDr. Vladimír Čan (predseda ObFZ), Ján Špivák (podpredseda ObFZ), Ing. Miloš Fedák (predseda KR ObFZ) a Ján Mano (sekretár ObFZ) Vladimírovi Lisákovi st. pamätnú plaketu za prácu na úrovni delegáta súťaží VsFZ a ObFZ a prínos cenných rád a skúsenosti na úrovni rozhodcovstva pri príležitosti ukončenia jeho aktívnej kariéry.

ObFZ chce aj Touto cestou poďakovať obom mužstvám za predvedenú slušnú hru, korektné správanie a organizátorovi finálového stretnutia 22. ročníka súťaže „Pohár ObFZ Michalovce vo futbale mužov“ pre sezónu 2023/2024 ŠK Strážske za prípravu, bezproblémovú organizáciu a kultúrne prostredie.

Ceny pre obidve mužstva odovzdali PaedDr. Vladimír Čan (predseda ObFZ), Ján Špivák (podpredseda ObFZ), Jozef Bali-Jenčík (predseda ŠTK), Ján Mano (sekretár ObFZ).

Súvisiaci obsah