37. ročník pre sezónu 2023/2024

37. ročník vianočného turnaja žiakov - Prvenstvo pre TJ Vyšné Remety

28. dec 2023 o 11:14

V poradí už 37. ročník „Vianočného turnaja ObFZ Michalovce žiakov v halovom futbale“ pre sezónu 2023/2024 sa uskutočnil v stredu 27.12.2023 od 8:00 do 15:00 h v Športovej hale Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach. K štartu na ňom boli prostredníctvom ÚS a zverejnením na webovej stránke ObFZ vyzvané všetky FO a FK územne patriace pod ObFZ Michalovce (z každého FO-FK len jedno družstvo), ktorých družstvá žiakov štartujú v tomto súť. ročníku 2023/2024 v súťažiach FZ (SFZ, VsFZ, ObFZ). Štartovať na turnaji mohli len žiaci narodení 1.1.2009 a mladší. TMK rozdelila 9 prihlásených družstiev do dvoch skupín, v ktorej v jednej bolo 5 účastníkov a v druhej 4 účastníci. V obidvoch skupinách sa hralo jednokolovo systémom každý s každým. V 5-člennej skupine sa odohralo 10 stretnutí a v 4-člennej skupine 6 stretnutí. Družstvá, ktoré sa umiestnili na prvom mieste z oboch skupín odohrali finálové stretnutie o 1. miesto a družstvá, ktoré sa umiestnili na druhom mieste z oboch skupín odohrali stretnutie o 3. miesto. V celom turnaji sa odohralo 18 stretnutí. 

Otvorenie turnaja za účasti nastúpených družstiev, rozhodcov a organizátorov vykonal predseda ObFZ PaedDr. Vladimír Čan a sekretár ObFZ Ján Mano. Tohto otvorenia sa zúčastnil aj primátor mesta Michalovce Mgr. Miroslav Dufinec, ktorý zúčastnené družstva pozdravil a poprial úspešnú reprezentáciu svojich FO-FK.

Svoje družstvá žiakov do stanoveného termínu na tento turnaj postupne prihlásilo týchto 9 FO a FK: FK Sobranecko, TJ Družstevník Malčice, TJ Družstevník Čičarovce, TJ Vyš. Remety, OŠK Vinné, OŠK Zalužice, OFK Rakovec n/O, OŠK Horovce, FO Zbudza. Vyžrebovanie turnaja uskutočnila TMK na svojom zasadnutí dňa 11.12.2023, pričom doň zaradila všetkých 9 prihlásených družstiev FO a FK. Určila presný termín a miesto konania turnaja, hrací systém a hrací čas, presný časový program turnaja a termíny jeho jednotlivých stretnutí. 

TMK v spolupráci s KR a po vzájomnej dohode s rozhodcami na turnaj vybrala 3 rozhodcov: M. Kurtak - hlavný R turnaja, P. Tudja, J. Matej, určila organizátora za ObFZ a požiadala aj o zástupcu za VV ObFZ. Hralo sa jednokolovým systémom každý s každým po 1x15´ hrubého času. Každá výhra v stretnutí sa hodnotila 3 b., remíza 1 b., prehra 0 b. O konečnom poradí v turnaji pri rovnosti bodov rozhodoval najprv väčší počet bodov zo vzájomných stretnutí, potom rozdiel a podiel gólov zo súčtu strelených a inkasovaných gólov zo vzájomných stretnutí, rozdiel a podiel gólov zo všetkých stretnutí. Jednotlivé stretnutia rozhodovali striedavo po dvaja R z troch. 

Jednotlivé stretnutia turnaja priniesli postupne tieto výsledky:

OŠK Zalužice - TJ Družst. Čičarovce 2:0

OŠK Horovce - TJ Družst. Malčice 0:2

FK Sobranecko - OFK Rakovec n/O 1:0

TJ Družst. Čičarovce - OŠK Horovce 0:4

OŠK Vinné - OŠK Zalužice 0:1

TJ Vyšné Remety - FO Zbudza 2:0

OŠK Horovce - OŠK Vinné 0:8

TJ Družst. Malčice - TJ Družst. Čičarovce 4:0

OFK Rakovec n/O - FO Zbudza 0:1

OŠK Vinné - TJ Družst. Malčice 3:0

OŠK Zalužice - OŠK Horovce 4:0

FK Sobranecko - TJ Vyšné Remety 0:0

TJ Družst. Malčice - OŠK Zalužice 2:5

TJ Družst. Čičarovce - OŠK Vinné 0:7

TJ Vyšné Remety - OFK Rakovec n/O 4:2

FO Zbudza - FK Sobranecko 0:0

stretnutie o 3. miesto: FK Sobranecko - OŠK Vinné 0:6

stretnutie o 1. miesto - finále: TJ Vyšné Remety - OŠK Zalužice 2:0

Konečná tabuľka turnaja:

1. TJ Vyšné Remety

2. OŠK Zalužice

3. OŠK Vinné

4. FK Sobranecko

5. TJ Družstevníl Malčice

6. FO Zbudza

7. OŠK Horovce

8. OFK Rakovec n/O

9. TJ Družstevník Čičarovce

Jednotlivé stretnutia turnaja mali slušnú úroveň. Po dlhšom čase sa turnaja zúčastnilo viac, ako 6 družstiev. Svoje ambície naplnilo družstvo TJ Vyš. Remety, v ktorom nastúpilo jediné dievča na turnaji Liana Frigová. Z 18 stretnutí turnaja sa skončilo nerozhodne, len dve stretnutia. V celom turnaji padlo spolu 60 gólov. Na turnaji sa hralo férovo a celkom slušne, keď rozhodcovia udelili, len dve ŽK a jednu ČK. Víťazom turnaja sa stalo družstvo žiakov TJ Vyšné Remety, kde o prvenstvo družstva sa zaslúžili: hráči: Ivan Mikita, Slavomír Gelatič, Marko Bittner, Adam Pliška, Tomáš Mandela, Liana Frigová, Tomáš Dolinič, Matej Sirák, Sebastián Ihnát, Ján Kica, Jakub Čižmár, Timotej Mackulín, Sebastián Dolinič a vedúci družstva Vladimír Praščák ml.

Na základe hodnotení vedúcich družstiev a rozhodcov boli vyhodnotení najlepší brankár turnaja a najlepší hráč turnaja. Organizátori ocenili týchto najlepších jednotlivcov turnaja: hráč - Liana Frigová (TJ Vyš. Remety); brankár - Šimon Michalčík (OŠK Horovce); strelec - Marián Ferko (OŠK Zalužice).

Na záverečnom vyhodnotení turnaja, ktoré sa uskutočnilo po skončení posledného stretnutia turnaja, všetky družstvá dostali z rúk Mgr. Miroslava Dufinca (primátora mesta MI), PaedDr. Vladimíra Čana (predsedu ObFZ) a Jána Mana (sekretára ObFZ) diplomy, pričom prvé 3 družstvá turnaja dostali aj po 1 futb. lopte a pohár. Diplomy a vecné ceny dostali aj vyhodnotení najlepší jednotlivci turnaja. Už teraz sa tešíme na ďalší v poradí 38. ročník.



Súvisiaci obsah