31.07.2024 01:00
Deň 5
Minúta po minúte
Live

Alcaraza čaká krutý zápasový program. Hrať s Rafom je však ľahké, vraví

Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|31. júl 2024 o 11:35

Nadal sa po olympiáde rozhodne, či ukončí kariéru.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Ak by ste hľadali dvojicu Carlos Alcaraz a Rafael Nadal v utorok pred ich zápasom štvorhry, bolo by ste asi prekvapení.

S trénermi Carlosom Moyom a Davidom Ferrerom sedeli v zákulisí dvorcov na Roland Garros v tichosti pri stolíku a hrali stolnú hru podobnú Človeče nehnevaj sa. 

Rafael Nadal je veľkým fanúšikom hry Parchís a zvykne ju hrávať pred zápasmi. V stredu Španieli čakali, kým dohrá na kurte Anna Karolína Schmiedlová proti Jasmine Paoliniovej, ktorý sa natiahol na vyše dve hodiny. Voľnú chvíľu si krátili hrou. 

Potom španielska dvojica nastúpila proti Holanďanom Tallonovi Griekspoorovi s Wesleym Koolhofom. A po napínavom priebehu postúpili do štvrťfinále. Vyhrali 6:4, 6:7 (2), 10:2.

Hrať s Rafom je ľahké, vraví Alcaraz

„Podali sme celkom dobrý výkon. Myslím, že to bolo lepšie ako v prvom kole. Škoda, že sme nevyužili naše šance v druhom sete. Ušetrilo by nám to dosť nervov v závere,“ hovoril Rafael Nadal. „Vo štvorhre sa však môže stať čokoľvek. Našťastie sme v supertajbrejk zvládli veľmi dobre.“ 

Obaja majú spolu 26 grandslamových titulov. Takáto dvojica vo štvorhre je niečo unikátne. A obaja si spoločné zápasy pochvaľujú. 

„Hrať s Rafom je výnimočné aj krásne. Navyše je to aj ľahké. Snažím sa od neho na kurte niečo naučiť a pochytiť,“ hovoril Alcaraz. 

Vo štvorhre postúpili už do štvrťifnále. Vo dvojhre pokračuje v turnaji len Alcaraz. 

Bude sa musieť v najbližších dňoch riadne obracať. 

Pri tenisovom turnaji na olympiáde ide všetko v rýchlom slede. Finále oboch súťaží sa odohrajú už cez víkend. 

V prípade, že by sa Alcaraz prebojoval v oboch súťažiach do boja o medaily, čaká ho v priebehu 5 dní 8 zápasov, čo extrémna porcia. Na grandslamoch hrajú hráči toľko zápasov za dva týždne. 

„Myslím, že obaja si veľmi ceníme túto príležitosť, že môžeme hrať spolu. Je to o to silnejšie, že na olympijských hrách už spolu nikdy nebudeme hrať, preto si to snažíme, čo najviac užiť,“ doplnil Nadal. 

Ak nenaruší zápasový program počasie, mali by vo štvorhre nastúpiť v stredu aj vo štvrtok. V piatok už je na programe prípadný zápas o bronz, finále sa hrá v sobotu. 

Vo dvojhre má Alcaraz zápasy rovnako v stredu, vo štvrtok aj v piatok. Prípadný zápas o bronz je na programe v sobotu a finále v nedeľu. 

Po olympiáde sa rozhodne, čo ďalej

Nadal už olympijský turnaj vyhral. V Pekingu vo dvojhre a v Rio de Janeiro vo štvorhre s Davidom Ferrerom. V Paríži má šancu získať tretiu olympijskú medailu.

Veľkou otázkou však zostáva, čo bude ďalej s jeho kariérou a či je toto jeho rozlúčka s dvorcami na Roland Garros. 

„Čo bude ďalej sa rozhodnem po olympijskom turnaji. Rozhodnem sa podľa svojich pocitov,“ reagoval ešte po vypadnutí vo dvojhre s Novakom Djokovičom. 

Nadala v posledných dvoch rokoch výrazne obmedzujú zranenia. Tento rok odohral sedem turnajov a priznal, že nemá „nohy ako pred 20 rokmi“.

Okrem toho si pred olympijským turnajom poranil stehenný sval.

„Posledné dva roky ma trápilo veľa zranení. Takže ak budem cítiť, že nie som dostatočne konkurencieschopný, aby som pokračoval, alebo nebudem fyzicky schopný pokračovať, skončím. Teraz sa snažím každý deň dostať zo seba maximum a snažím sa užívať si tenis,“ vysvetľoval. 

Dávnejšie všako potvrdil, že na US Open ešte nastúpi. Od organizátorov dostal divokú kartu. Spolu s Alcarazom by mali hrať aj na Laver Cupe.

Otázkou je, či bude toto jeho posledná sezóna.

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková na OH v Paríži 2024.
Miroslav Kováčikdnes 12:005
Rehák Štefečeková splnila aspoň druhý cieľ. Vďaka úspešnej sérii si výrazne polepšilaV druhý kvalifikačný deň minula iba jeden terč.
Miroslav Kováčikdnes 12:005
Barbora Krejčíková v zápase proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na OH 2024 v Paríži.
Boris Vanyadnes 00:204
Češka bola na kurte do desiatej večer, ale proti Schmiedlovej je aj tak jasná favoritkaBarbora Krejčíková hrá aj štvorhru s Kateřinou Siniakovou.
Boris Vanyadnes 00:204
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 12:30
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (semifinále C1)Sledujte online prenos zo semifinále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:30
Iga Swiateková.
dnes 11:04
Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne taktickyPodmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.
dnes 11:04
Cassandre Beaugrandová.
dnes 10:49
VIDEO: Podporovali ju tisícky ľudí. Domáca triatlonistka uspela, pretekárky plávali aj v SeineDruhé miesto získala švajčiarska triatlonistka.
dnes 10:49
Alex Yee.
dnes 13:09
Napínavý finiš rozhodli zvyšné sily. Zo zlata sa napokon tešil veľký favoritPred súperom prišiel do cieľa o šesť sekúnd.
dnes 13:09
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Alcaraza čaká krutý zápasový program. Hrať s Rafom je však ľahké, vravíNadal sa po olympiáde rozhodne, či ukončí kariéru.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Alcaraza čaká krutý zápasový program. Hrať s Rafom je však ľahké, vraví