Tréneri zostavili najlepšiu jedenástku II. ligy. Dvaja figurovali v zostave u všetkých

Víťaz II. ligy, mužstvo FK Železiarne Podbrezová.
Víťaz II. ligy, mužstvo FK Železiarne Podbrezová. (Autor: TASR)

V jedenástke sezóny 2021/2022 je šesť hráčov majstra.

BRATISLAVA. „Druhá liga je dosť nezaslúžene zabudnutá, pritom je tam mnoho skvelých hráčov a trénerov a celoročne bola táto súťaž nádherná,“ hovoril v rozhovore pre Sportnet tréner FK Železiarne Podbrezová Roman Skuhravý.

V druhej najvyššej súťaži behajú na trávnikoch aj ozajstné osobnosti – mnohé z nich sa dostali aj do ideálnej jedenástky druhej ligy.

Tak ako po jesennej časti, aj po skončení sezóny požiadal Sportnet všetkých druholigových trénerov, aby zostavili svoju ideálnu jedenástku z hráčov najvyššej súťaže.

Dominancia Podbrezovej je zrejmá aj v tomto prípade – z majstra sa dostalo do „all stars teamu“ až šesť hráčov.

Dvaja futbalisti figurovali v zostave všetkých trénerov: najlepší strelec súťaže Marek Kuzma, ktorý prvý polrok strávil v Dubnici a odtiaľ prestúpil do Podbrezovej; respektíve Roland Galčík, ofenzívny futbalista majstra. Na jeseň bol to práve Galčík, kto ako jediný sa objavil v ideálnej zostave každého trénera.

Silnú pozíciu v tíme má aj útočník Dukly Banská Bystrica Róbert Polievka so 13 hlasmi, ako aj pravý obranca či záložník Podbrezovej Peter Kováčik a výborný ľavák Košíc Erik Pačinda, ktorí zhodne dostali po 12 hlasov.

Ideálna jedenástka druhej ligy


Richard Ludha (Podbrezová, 6 hlasov)


Peter Kováčik (Podbrezová, 12 hlasov), Marek Bartoš (Podbrezová, 8 hlasov), Boris Godál (Podbrezová, 6 hlasov), Ján Mizerák (Skalica, 7 hlasov)


Erik Streňo (Humenné, 7 hlasov), Filip Blažek (Skalica, 7 hlasov), Erik Pačinda (Košice, 12 hlasov)


Roland Galčík (Podbrezová, 16 hlasov), Marek Kuzma (Dubnica/Podbrezová, 16 hlasov), Róbert Polievka (Banská Bystrica, 13 hlasov)

Ako hlasovali jednotliví tréneri?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréneri zostavili najlepšiu jedenástku II. ligy. Dvaja figurovali v zostave u všetkých