Meniť náš štýl v lige? Ani náhodou, je to naša DNA, tvrdí tréner nováčika

Tréner Roman Skuhravý.
Tréner Roman Skuhravý. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|29. máj 2022 o 20:30

Tréner Podbrezovej Roman Skuhravý hodnotí sezónu.

Po príchode do Podbrezovej hneď nastavil útočný systém, vďaka ktorému FK Železiarne Podbrezová v druhej lige miestami valcoval.

Tréner ROMAN SKUHRAVÝ je presvedčený, že tento štýl hry bude nepríjemný aj pre súperov v prvej lige.

V rozhovore sa dočítate:

  • Prečo Podbrezová dominovala v druhej najvyššej súťaži?
  • Prečo bol dôležitý príchod Mareka Kuzmu?
  • Ako vníma výrok Mateja Oravca, že je prvým trénerom, na ktorého nikto nenadával?
  • Ako prijali hráči informáciu, že ostáva v Podbrezovej?
  • Aké kroky čakajú mužstvo počas letnej prípravy?
  • Na čo sa najviac teší v prvej lige?
  • V čom sa podľa neho v Podbrezovej trénersky posunul?


Podbrezová získala spomedzi posledných piatich víťazov II. ligy suverénne najviac bodov, 74. Druhý najvyšší bodový zisk dosiahla v ročníku 2017/18 Sereď, ktorá v 30 zápasoch získala 66 bodov. Čím to je, že ste boli takí dominantní?

Pred príchodom do Podbrezovej som túto súťaž veľmi nepoznal, tak som využil všetky dostupné možnosti, aby som pochopil, akým spôsobom sa v tejto súťaži hrá. To bolo pri vstupe veľmi dôležité, samozrejme, so spojením spoznania mužstva a nastavenia systému. Nepochyboval som o tom, že budeme dobrí v ofenzíve, veril som, že typológia hráčov v spojení so systémom zafunguje.

O to viac si cením, že na celej sezóne bol vidieť náš progres. Ak tam boli aj nejaké výsledkové prepady, vždy to bolo iba jedno stretnutie a vždy sme na to zareagovali víťazne. V dlhodobej súťaži je to strašne dôležité.

Nemám rád to slovo, ale naozaj sme vyhrali dominantným spôsobom, čo ukázalo aj množstvo šancí, množstvo finálnych situácií i percento využívania šancí. V štatistických číslach sme ďaleko pred konkurenciou a to bolo rozhodujúce.

Bodov máme veľa, ale i naši konkurenti, Banská Bystrica a Skalica spravili úžasnú sezónu. To, že súperi na nás do konca tlačili, bol jeden z dôvodov, prečo táto sezóna dopadla bodovo a gólovo takto nadštandardne.

Po jeseni ste mali rovnaký počet ako Banská Bystrica, ktorú ste hneď v prvom jarnom zápase zdolali 2:0. Následne v úvode jarnej časti ste vyhrali v Skalici i nad Košicami. Myslíte si, že práve vtedy sa lámala súťaž?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Meniť náš štýl v lige? Ani náhodou, je to naša DNA, tvrdí tréner nováčika