16.02.2022 | Štvrťfinále
16.02.2022 | Štvrť.
2 - 4
(1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)
Samostatné nájazdy
0:1

Gáborík pripomenul Vancouver: Verím, že to Slováci nezbabrú, tak ako my

Marián Gáborík.
Marián Gáborík. (Autor: TASR)
TASR|16. feb 2022 o 13:12

Pred nájazdom Cehlárika mal tušenie.

BRATISLAVA. Víťazstvo Slovenska nad USA 3:2 po samostatných nájazdoch na ZOH 2022 v Pekingu nieslo výrazný rukopis brankára Patrika Rybára.

Zápas, ktorý sa na Slovensku vysielal v skorých ranných hodinách, pozorne sledoval aj čerstvý štyridsiatnik Marián Gáborík.

V predĺžení čakal viac šancí

Dvojnásobný účastník olympijského turnaja takisto vyzdvihol úspešný úvod zápasu, ale aj bojovnosť s vyrovnávajúcim gólom slovenského kapitána.

"Dôležitý bol začiatok, keď sme zvládli tlak amerického tímu. Celkovo to bol veľmi pekný hokej. Paťo to ´vyčapal´ a výborným výkonom podržal svoj tím. V závere sa ukázala veľká bojovnosť, ktorá vyústila do gólu Mareka Hrivíka."

Gáborík zdieľal radosť zo slovenského víťazstva aj na sociálnych sieťach. Správne tušenie predviedol pred rozhodujúcim samostatným nájazdom Petra Cehlárika, pred ktorým odhadol spôsob zakončenia.

"Myslel som si, že v predĺžení bude počas hry troch proti trom viac šancí na oboch stranách. Nájazdy už boli vabank.

Ľad v nich nebol dobrý a Američania si zbytočne komplikovali svoje zakončenia. Pred nájazdom Peťa Cehlárika som mal tušenie, čo chce spraviť a vyšlo mi to," povedal Gáborík pre TASR.

Vynorili sa mu spomienky na Vancouver

Slovenský tím sa po 12 rokoch prebojoval do olympijského semifinále. Predtým sa mu to podarilo v roku 2010, no z boja o medaily napokon vyšiel bez cenného kovu.

Bol pri tom aj Gáborík, ktorý považuje prehru v zápase o 3. miesto s Fínskom (3:5) za jedno z najväčších sklamaní v kariére.

O to viac verí, že Slováci v Pekingu dosiahnu na "placku."

"Spomenul som si aj na samostatné nájazdy proti USA z MS. Vtedy Američania predviedli niekoľko highlightov, po ktorých získali bronz. Ale slovenský postup do semifinále mi vynoril aj spomienky na Vancouver 2010.

Vtedy sme sa takisto dostali medzi štyri najlepšie tímy turnaja. My sme napokon skončili bez medaily, preto verím, že tentoraz to Slováci nezbabrú tak ako my.

Je to na tréneroch, ale aj skúsených hráčov. Skúsenosti na striedačke máme a myslím si, že teraz to bude aj o tom, aby tréneri aj tímoví lídri nachystali mužstvo na ďalšie zápasy," uviedol Gáborík pre TASR.

Štvrťfinále na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Program a tabuľky»Play off»Gáborík pripomenul Vancouver: Verím, že to Slováci nezbabrú, tak ako my