Legendárny Pálffy odkazuje do Pekingu: Užívajte si tieto chvíle. Teraz je váš čas

Žigmund Pálffy.
Žigmund Pálffy. (Autor: TASR)
Žigmund Pálffy|16. feb 2022 o 17:00

Hovorí ikona slovenského hokeja Žigmund Pálffy.

Pred poslednými dvoma zápasmi na turnaji chcem chlapcom odkázať, nech si užívajú tieto momenty. A rovnako ľudia u nás doma.

Slovensko je v semifinále olympijského turnaja, čo je niečo skvelé. Potiahol ho doň Skaličan Patrik Rybár a náš rýchly hokej.

Teší ma, že máme brankára, ktorý nás podrží. To je základ celého mužstva. Paťo Rybár ukázal, ako sa chytá svetový hokej. Američania mali veľké šance, vyhrať mohli aj gólom v poslednej sekunde predĺženia. On však šancu chytil.

Dôležité je, že k postupu viedol kolektívny výkon celého mužstva. Nikto nehral na seba, chalani bojovali, čo je vždy základ úspechu. Pokiaľ by sa v tíme objavil niekto, kto nedodržiava systém a vymýšľa, nie je to dobré.

Hráči išli na plný plyn. Všetci. Vidieť, že sú výborne fyzicky pripravení. Jazdia, idú hore-dole.

Slafkovský prevyšuje iných

Zápas proti Američanom ukázal, že slovenský hokej vie byť stále na vrchole. A nič na tom nemení fakt, že súper nemal hviezdy z NHL. Mená z ich zostavy som nepoznal. Slovenskí hokejisti sa im však vyrovnali, ba aj ich prevýšili.

V zostave máme viacero lídrov, ale aj mladíkov. Tak, ako som v Lillehammeri ťahal mužstvo ja a Miro Šatan, teraz sa javí výborne Juraj Slafkovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Legendárny Pálffy odkazuje do Pekingu: Užívajte si tieto chvíle. Teraz je váš čas