Hlavné menu

Vyzvŕtal lekárov, aby si bol istý

Šéfredaktor|24. feb 2017 o 01:00

Ako je známe, pri vstupe do jarnej časti najvyššej futbalovej súťaže chýbajú Tatranu Prešov traja defenzívni hráči. P. Jacko, Kačala a Luberda sú na istý čas vyradení z hry. Preto tréner Miroslav Jantek aj trošku tŕpol, aby sa mu nezranil už žiadny iný hráč z obrany, hoci pred štartom zápolení hovoril o tom, že má varianty na to, ako zaceliť jednotlivé medzery v zostave. Preto zaujala informácia tesne pred úvodným vystúpením, že zdravotné problémy má i Bartek. Tento stopér napokon proti Slovanu nastúpil.

Absolvoval celý zápas a po ňom sme mu dali priestor, aby vysvetlil dôvod pôvodnej neistoty ohľadom jeho štartu. „Mali sme lekárske vyšetrenia, ktoré sú bežné. V daných testoch som mal namerané trošku vyššie hodnoty z krvi. Odborníci preto zbystrili pozornosť a aby sa predišlo nejakému riziku, nasledovali ďalšie vyšetrenia. Preto som ešte behal po lekároch, bol som za kardiológom, potom sa to zlepšilo a srdiečko bolo už v poriadku. Zrejme to bolo z tréningovej únavy, možno nejakého preťaženia, mali sme kladený dôraz na silové cvičenia a zrejme sa to takto odzrkadlilo. Z toho dôvodu som preto radšej absolvoval navyše echo, röentgen a ekg, ale ďalšie výsledky boli už v poriadku. Sám som bol z toho prekvapený, lebo som sa cítil perfektne, ale v záujme odstránenia pochybností som  sa dal na ďalšie vyšetrenia. Som rád, že je to v poriadku a môžem pokračovať v dianí,“ poznamenal Jakub Bartek, bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov, ktorý napriek mladému veku pred časom po operácii vynechal takmer jeden rok.

Tento hráč podal solídny výkon proti Slovanu, ale nakoniec ani to nestačilo na to, aby zelenobieli uhrali proti favoritovi čo len bod. „Prehra mrzela, lebo sme mali od začiatku zápasu sľubné šance. Začal to Janko Dzurik, ktorému skĺzla lopta v blízkosti brány a potom nezúročil možnosti Lukáš Kubus. Už som dvíhal ruky pri jeho jednej možnosti, lebo som videl loptu už v bráne, no nič z toho nebolo a navyše z protiútoku sme potom dostali gól. Škoda.“ Obranu Tatrana poriadne dva razy vycvičil legionár Soumah. „Bolo to trošku naše zaváhanie. Ja som  vystúpil proti nemu, ale je naozaj šikovný, vrtký, ťažko ho obrať o loptu. Hodil si ju do šestnástky, Miro Petko ho už nestíhal a bolo to. Presadil sa dva razy individuálne a on zariadil našu prehru.“ I napriek tomu, že hostia dva razy udreli po zmene strán, predsa dlho tŕpli, či nováčika pokoria. Ten sa totiž Slovanu nezľakol a bol mu vyrovnaným partnerom. „Súper nemal ani veľké možnosti. Pred zápasom sme sa nejako ani nezaujímali o silu rivala, zamerali sme sa na seba, aby sme sa výkonnostne posúvali a pripravili sa čo najlepšie na tento duel. Dlho sa nám to darilo. Škoda, že sme v defenzíve nevydržali do konca. Keby som Soumaha pri prvom góle zblokoval a neumožnil mu preniknúť, ktovie, aký by bol výsledok. Nehovoriac o našich predošlých príležitostiach, ktoré boli viac ako nádejné. A či sme nemali obavy z oklieštenej zostavy? Ani nie, máme mladých, dostali šancu, je na nich, aby sa ukázali,“ riekol tento borec. Paradoxne aj Prešovčania prvý raz hrali na trávniku v NTC až naostro, v príprave im to nebolo umožnené. „Ihrisko nebolo spôsobilé kvôli počasiu. Aj preto sme sa tešili na túto premiéru a chceli sme ukázať ľuďom, že vieme hrať aj bojovať.“ Nuž, čo nevyšlo proti Bratislave, azda sa to podarí najbližšie v sobotu v Dunajskej Strede. „Celý týždeň treba myslieť a pripravovať sa už na tohto konkurenta, na Slovan  treba zabudnúť, aby sme dokázali naše prednosti. Verím, že v koncovke sa tentoraz presadíme a pre nás to dopadne dobre,“ dodal Jakub Bartek.  

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: