Hlavné menu

Strelci si predĺžili zimný spánok

Šéfredaktor|23. apr 2017 o 02:00

V tých tímoch, v ktorých došlo počas zimnej pauzy k zmenám trénerov, očakávali funkcionári nástup lepšej hry a úspešnejších výsledkov. Niekde to vychádza, inde zase nie a to z rôznych dôvodov. Aj v Ľuboticiach, ktoré účinkujú v IV. lige Sever,  kde namiesto Mareka Procházku, ktorý sa rozhodol dať si pauzu, prišiel Tomáš Suslo, bola ambícia smerujúca k tomu, aby jar prevýšila jeseň. Lenže dosiaľ to celkom tak nejde.

Kormidelník, ktorý po odchode z Pušoviec pôsobil vo V. Šebastovej, naznačil, že počas zimnej prípravy veľké zmeny v kádri nenastali. Prišiel len Zahradnik z D. Klčova (tréner Suslo ho poznal ešte z pôsobenia v Pušovciach) a odišiel Voľanský (Župčany). „Po nástupne som chcel nadviazať na prácu Mareka Procházku a posunúť tím prípadne ešte  o kúsok vyššie. Zámer pred sezónou bol dostať sa v tabuľke do šiesteho miesta. Vlani to však príliš nevychádzalo a rovnaké je to i nateraz. Snažíme sa postupovať, ale ide to pomaličky,“ podotkol T. Suslo, ktorého vstup nebol najvydarenejší. Najprv prišla prehra doma s Kračúnovcami a vzápätí porážka v Sp. Podhradí.

„Doplatili sme na to, že zimná príprava nesplnila očakávania. Dochádzka hráčov nebola optimálna. Iba pár jednotlivcov – možno štyria-piati – absolvovali celú zimnú prípravu. U ostatných to bolo sporadické, raz prišli na tréning, inokedy nie. Preto sa trénovalo s nízkym počtom hráčov. Keď odštartovali zápolenia, sa to zlepšilo, ale už to bolo dosť neskoro. Proti Kračúnovciam sme nestačili na súpera, ktorý má kvalitný tím a tak  mal viac z hry aj prevahu a dal góly.  Na Spiši do osemdesiatej piatej minúty bol stav 1:1, no potom sa to zlomilo inkasovaným zásahom a v nadstavenom čase ako keby zverenci úplne vypli. Celkove to bol však vyrovnaný duel a výsledok nezodpovedal priebehu merania síl. Oba tieto stretnutia boli smoliarske.“ Aj následná domáca remíza v derby s Finticami nepriniesla tri body, ale iba jeden. „Boli sme jednoznačne lepší, vypracovali sme si niekoľko šancí, no nepremenili sme ich a hostia vyťažili z minima maximum.“ Ďalšia remíza 1:1 prišla v Štrbe. „Domáci posilnili káder, snažili sa, hoci my sme chceli u nich vyhrať. Súper mal viac šancí ako my, hlavne v závere, kde sme boli pod tlakom a mali sme i šťastie, že sme neinkasovali. Takže aj bod bol veľmi cenný.“ Kolektív TJ Sokol sa dočkal prvého úspechu až v predminulom kole proti V. Tatrám, hoci to bolo napínavé až do konca a domáci, ktorí boli futbalovejší a mali dostatok príležitostí, dali jediný a rozhodujúci zásah až v záverečných minútach. „Zatiaľ čakáme na prebudenie strelcov. Jaro Adam dal v jeseni tuším desať gólov a Peťo Zahradnik prišiel s vizitkou ôsmich nastrieľaných gólov, no obaja sa ešte nechytili a nikto ďalší ich nezastúpil. Trápime sa v koncovke,“ dodal T. Suslo.

Aj v uplynulom kole Ľubotice zase smoliarsky nepochodili na pôde Humenného. Do prestávky pritom viedli. „Hrali sme disciplinovane, dobre. Nechceli sme otvoriť hru, lebo sme vedeli o sile rivala. Po zmene strán prišlo skoré vyrovnanie a hoci domácim rozhodca vylúčil hráča, predsa sme sa psychicky nepozviechali a Humenčania nás vytrestali ešte ďalším gólom v početnom oslabení.“ V závere síce hostia pridali, ale s výsledkom už nič neurobili. Čo bude dôležité v ďalšom priebehu, aby sa bilancia zlepšila? „Pracujeme od zápasu k zápasu a musíme byť trpezliví. Aj malé vydarené krôčiky budú vítané, nič iné nám nezostáva. Verím, že to nakoniec zlomíme,“ dodal kormidelník Ľubotíc.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: