Hlavné menu

Sninské ihrisko s „umelou trávou“ rastie

Šéfredaktor|7. jún 2017 o 02:00

Termín odovzdania stavby je 10. septembra 2017.

Už viac než tri roky je „futbalové ihrisko s umelým trávnatým povrchom“ témou debát nielen športovej verejnosti, ale aj poslancov zastupiteľstva či vedenia mesta. Aktuálne všetko smeruje k tomu, že september 2017 bude po slovách i realitou a futbalisti (najmä sninskí) sa v regióne pod Vihorlatom konečne dočkajú.  

Začiatkom mája (4.5.2017) začala výstavba ihriska s umelým trávnatým povrchom naberať na obrátkach. „Áno, práce už prebiehajú v plnom prúde. Vrchná trávnatá časť tréningového ihriska bola odstránená, pokračovali prípravné práce, zbúrala sa časť oválu za južnou bránkou, odstránili sa tiež betónové schody, realizujú sa zemné výkopové práce. To všetko by malo podľa môjho odhadu trvať ešte týždeň-dva,“ konštatoval František Hanc. Program i realizácia prác sa kontroluje či plánuje v týždenných intervaloch. „Vždy v pondelky sa koná na štadióne pracovné stretnutie za účasti primátora, riaditeľa Verejno-prospešných služieb, prednostky, stavebného dozoru, teda kompetentní riešia veci, ktoré treba realizovať. Práce prebiehajú dobrým tempom,“ poznamenal manažér MFK Snina. V najbližších dňoch sa má realizovať drenážny systém hracej plochy ihriska, kanalizácia, oplotenie a oporný múr, zemné práce pre osvetlenie a kamerový systém a podkladové vrstvy pre umelú trávu.

Bude teda september 2017 konečným termínom? „Podľa všetkého by sa 10. septembra malo udiať odovzdanie stavby, 16. septembra je naplánované slávnostné otvorenie. Keď sa nič výnimočné nestane, nenájde sa niečo pri výkopových prácach alebo výrazne nezasiahne nepriaznivé počasie, sú to termíny, ktoré by sa mali stihnúť,“ dodal František Hanc.

Výstavba futbalového ihriska s umelým trávnatým povrchom prebieha v areáli štadióna MFK Snina na ploche súčasného trávnatého tréningového ihriska. Podľa požiadaviek Slovenského futbalového zväzu a UEFA požadovaná plocha pre ihrisko je 110 x 72 m a 1 meter široký obslužný chodník, pričom rozmer samotnej hracej plochy ihriska bude 105 x 68 m. Za týchto podmienok UEFA prostredníctvom SFZ prispela dotáciou 120 000 € aj dodávkou umelej trávy. Podpora je aj z Prešovského samosprávneho kraja v sume 100 000 €, celková cena diela je 548 000 €, ostatok dofinancuje mesto Snina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: