Reprezentant a primátor na jednu tému: futbal

Šéfredaktor|10. jan 2021 o 23:00

Martin Koscelník na sklonku roka 2020 navštívil Miloša Merička, humenského primátora.

Najvyššia česká futbalová liga štartuje v roku 2021 už o pár dní. V sobotu 16. januára aj duelom Liberec – Bohemians Praha. V domácom kádri má svoje miesto aj Martin Koscelník. Humenský rodák hráva pravého obrancu. V uplynulom roku zažil na klubovej úrovni Európsku ligu, stabilnými výkonmi si vypýtal aj miestenku v reprezentácii Slovenska.

V samom závere roka 2020 sa primátor mesta Miloš Meričko stretol s Martinom Koscelníkom. Nádejný slovenský futbalový reprezentant strávil najkrajšie sviatky roka v rodinnom kruhu. Dostal aj pozvanie na mestský magistrát, kde sa stretol s Milošom Meričkom, primátorom mesta Humenné. Prebrali všeličo, téma však bola vždy futbalová.

„Vážim si možnosť stretnúť sa s vami takto oficiálne. Od najbližších členov rodiny som sa dozvedel, že ste futbalový fanúšik, čo ma veľmi potešilo. S futbalom som vyrastal v Humennom, svojmu mestu chcem robiť dobrú reklamu, teraz i v budúcnosti,“ poznamenal pri zvítaní sa 25-ročný obranca.

Primátor mesta nezaprel svoju náklonnosť k futbalu, preto sa debata niesla najmä o dianí na zelenom trávniku.

„Som šťastný, že na pôde mestského úradu môžem privítať reprezentanta Slovenska. V roku 2020 ste dosiahli skvelé výsledky, s Libercom ste účinkovali v Európskej lige, proti Izraelu i Škótsku ste si obliekli najcennejší dres Slovenska. Gratulujem, teším sa z toho! Som rád, že šírite dobré meno nielen mesta, ale aj humenského futbalu, s ktorým sa snažíme o postup do 2. ligy. Snáď niekedy v budúcnosti si oblečiete humenský dres aj vy,“ reagoval s úsmevom Miloš Meričko.

Futbalista odovzdal primátorovi dres s číslom 18, kde pribudol podpis i vlajku FC Slovan Liberec. Na oplátku si prevzal mestské „prezenty“, zapísal sa aj do pamätnej knihy mesta Humenné. Po oficialitách prišla na rad uvoľnená konverzácia...

Ktorý futbalista východniarovi hrajúcemu za Liberec imponuje najviac? „Z pravých obrancov asi Kyle Walker z Manchesteru City. Veľmi rýchly, dravý, celá pravá strana je jeho,“ poznamenal Martin Koscelník.

Primátor Miloš Meričko taktiež zalovil vo svojom archíve spriaznených hráčov. „U mňa je to Dani Alves ešte z čias FC Barcelona. A taktiež Brazílčan Cafu, dvojnásobný majster sveta.“

„Určite aj Dani Alves. Okrem jeho výkonov však mám vždy v pamäti aj banán, ktorý jedol, keď po ňom fanúšikovia hádzali pri rohovej zástavke ovocie,“ pousmial sa slovenský reprezentant. Pripomenul tak zápas španielskej La Ligy v roku 2014 medzi tímami Villarreal a FC Barcelona. Rasistické prejavy boli namierené voči brazílskemu legionárovi Kataláncov. Ten šiel v druhom polčase rozohrať roh a práve vtedy priletel na trávnik banán. Dani Alves si zachoval nad nepríjemnou situáciou absolútny nadhľad. Banán zodvihol a viac než polovicu zjedol.

U mňa to boli dve futbalové obdobia – éra Maradonu, ešte v detstve, neskôr obdobie, keď futbalu dominoval Ronaldinho,“ prezradil svojich futbalových favoritov humenský primátor.

Miloš Meričko a Martin Koscelník prebrali futbal z rôznych uhlov. Od humenského cez liberecký, primátor mesta sa dozvedel o zápasových zážitkoch s Hoffenheimom, Crvenou zvezdou či v Gente s „namysleným“ Yaremchukom. Témou číslo jeden boli blížiace sa majstrovstvá Európy, na ktorých má Slovensko svoju pozíciu v skupine s Portugalskom, Švédskom a Poľskom.

Držíme palce, aby v nominácii trénera Štefana Tarkoviča mal miesto aj Humenčan Martin Koscelník.

Foto:

Marián Škuba

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: