Hlavné menu

Nový tréner s úlohou reštartovať zverencov

Šéfredaktor|19. feb 2017 o 01:00

K tímom, ktoré vybehnú v jarnej  časti najvyššej regionálnej súťaže pod vedením nového trénera, sa zaradil aj Vranov. Zemplínčania sa rozlúčili s predošlým koučom Bartolomejom Petrom a namiesto neho zverili taktovku do rúk Emilovi Sudimákovi st, ktorý v prvej časti ročníka viedol nováčika z Veľkého Horeša. Preňho prostredie a dianie v MFK nie je cudzie, však tu jednak kedysi hral a pôsobil aj v role najprv asistenta a pred pár rokmi aj ako  kormidelník.

„Mali sme viacero alternatív, ale rozhodli sme sa pre tohto odborníka aj vzhľadom na to, že pozná vranovský futbal, ale jednak preto, čo sa udialo vo Veľkom Horeši. Myslím si, že to bola dobrá voľba,“ poznamenal manažér klubu Dušan Durkaj, ktorý zostáva zároveň aj asistentom trénera. Zaujímalo nás, čo bolo dôvodom zmeny na trénerskom poste. „Rozhodla sa tak správna rada začiatkom februára, teda počas rozbehnutej prípravy. A či to bolo na základe umiestnenia po jeseni? Nedá sa povedať, že by vládla nespokojnosť s výsledkami a postavením v tabuľke, ale správna rada prišla k záveru, že mužstvo potrebuje nový impulz, aby sa niektorí hráči reštartovali, lebo sme nadobudli dojem, že sú  aj takí futbalisti, ktorí nedokázali dostať zo seba maximum. A práve nový tréner by ich mal nakopnúť, viac motivovať.“ B. Petro teda po roku a pol ukončil svoju misiu a teraz fanúšik Vranova bude čakať na to, či stagnácia u daktorých jednotlivcov ustane a prebudia sa. „Sme presvedčení o tom, že mužstvo má výraznejší potenciál a veríme, že táto zmena bude pre kolektív pozitívna a ten dokáže na jar hrať ešte lepšie.“

Vranovčania začali s prípravou v druhej polovici januára. V kádri sa udialo niekoľko výrazných zmien . Odišiel najlepší strelec Dobranský, ktorý si to namieril do regionálnej súťaže v Rakúsku. Vedno s ním tam zakotvil aj Lemeš. S mužstvom už nepokračuje ani Matej (zatiaľ nie je známe, kde sa uchytí) a D. Durkaj naznačil, že na odchode je s veľkou pravdepodobnosťou aj kapitán Paluba. „Zrejme zo zdravotných dôvodov uprednostní angažmán v nižšej súťaži. Okrem týchto chlapcov ešte počas jesene dočasne vypadol Mikča, ale Rado by sa mal znovu vrátiť a zapojiť do prípravy.“  Na dlhší čas vypadol legionár Abaturov (bol na skúške v Litve, kde sa zranil), ktorý si roztrhol achilovku a pol roka bude mimo. Absencia kanoniera Dobranského je iste nepríjemná a nedá sa prehliadnuť šmahom ruky. „Bude nás to trápiť, lebo to bol náš chlapec, viac menej odchovanec. Je to mladý perspektívny chlapec a klub stavia svoju filozofiu na tom, aby boli uprednostnení práve talentovaní mladíci.“ Vranovčanom sa však podarilo okamžite získať adekvátnu náhradu, keď sa dohodli na zmluve s Eliašom, ktorý bol predtým v Lipanoch. Funkcionári MFK pracujú na príchode Babjaka z Dlhého Klčova, Lukáča z Veľkého Horeša a Dzurinu z Hencoviec. Okrem toho traja dorastenci boli preradení do kádra áčka  a bojujú o svoj flek. Momentálne je zapojených do diania do dvadsať hráčov, mužstvo trénuje na ploche s umelým trávnikom alebo na ZŠ s týmto podkladom. Štyri razy do týždňa sú tréningy, predtým boli prípraváky iba cez víkend, ale vo februári sa program nahustil a na rad prichádzajú v každom týždni až dva prípravné duely. „Aj kvôli tomu, že nemáme klasickú hraciu plochu s umelým trávnikom, takže nech chlapci hrajú čo najviac,“ dodal manažér MFK.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: