Hlavné menu

V role outsidera tentoraz neboli

Marcel Eperješi|8. nov 2016 o 01:00

Tatran natiahol šnúru bez prehry

Prvoligoví futbalisti Tatrana Prešov ťahajú utešenú šnúru zápasov bez prehry. Nováčik natiahol sériu na päť zápasov a naposledy dokonca neinkasoval ani gól na  pôde Senice. Záhoráci sú síce v poriadnej kríze, veď nevyhrali už desať zápasov v rade, ale to neznižuje význam a hodnotu bodu, ktorí u nich vybojovali zelenobieli. Tých prvý raz viedol ako hlavný tréner Miroslav Jantek  a zdá sa, že tento kouč našiel taktiku, ktorá sedí zverencom a je platná na súperov .

 Bol to zápas susedov v tabuľke a  mal prívlastok šesťbodový. To, že hostitelia nevyhrali, výraznejšie pomohlo hosťom, ktorí sú zase tretí od konca a držia sa v tesnom závese za deviatym celkom pelotónu. Zápas nebol bohatý na tutovky, domáci podľa očakávania boli viac pri lopte, ale východniari umnou hrou otupili ich údernosť Seničania  sa trápia v koncovke podobne ako Šarišania a tak aj z toho mála, čo si vypracovali, nedokázali rozvlniť sieť. Buď vinou váhavosti, šikovnosti protihráčov alebo pohotového Taliana v bráne Tatrana. Naopak, v druhom polčase, ktorý bol v podaní našich podstatne svižnejší a odvážnejší, najväčšiu šancu zahodil Kačala, ktorý sa ocitol vo výbornej pozícii, ale nedokázal prekonať gólmana súpera. „Škoda, že to tam nepadlo, lebo si myslím, že v tejto fáze by sme si to už postrážili a získali všetky body. Aj tak sme však vďační za remízu,“ riekol kapitán Prešovčanov Patrik Jacko. Na otázku, či zelenobieli oprášili povestný niekdajší betón alebo v čom teda väzí podstata úspešnej série, odpovedal: „Neviem si to tiež vysvetliť, lebo hráme tak ako na začiatku, ale možno sme trošku zlepšili dôraz v šestnástke súpera i našej a máme i viac šťastia. Okrem toho niekedy sa nám podarilo skórovať ako prvým, čo  bola pre nás značná výhoda. Navyše sme dokázali vôbec skórovať, hoci naposledy nie a to predstavovalo podstatnú zmenu oproti úvodu, keď sme v koncovke zaostávali.“

V Tatrane boli minulé týždne hektické ohľadom vyriešenia trénerskej otázky. Po odvolaní S. Vargu nastalo akési bezvládie a rolu trénera vykonávali asistenti, najprv J. Karaffa a potom dočasne M. Jantek. Ako to vnímalo mužstvo? „Vedeli sme, že rakúsky adept na túto pozíciu nemá licenciu a vnímali sme to ako niečo neštandardné, čudné, ale povedali sme si, že to nás nemôže rozhádzať a okrem toho my, hráči, rozhodujeme o výsledku. Takže sme to nejako špeciálne v šatni neriešili, aj tak by nám to nepomohlo a navyše konečné slovo malo vedenie klubu, takže sme tým nejako hlavu neturbovali.“

Skúsený obranca naznačil, že  duel proti Senici bol možno špecifický v tom, že od východniarov sa viac očakávalo, že zabodujú ako vtedy, keď nastupovali proti podstatne lepšie umiestneným rivalom. „Vtedy sme boli skôr v pozícii outsidera. Naposledy očakávania trošku poznačili aj naše účinkovanie do prestávky, keď sme boli nervózni, viac sa bojovalo a dominovali obranné formácie. Škoda, že nám brejky nevyšli ešte lepšie, ale i tak sme mohli byť spokojní.“ Možno keby šťastena ešte viac fandila hosťom, tak mohli mať väčší úlovok vo vrecku.

 Teraz je v lige prestávka a podľa P. Jacka prišla aj vhod vzhľadom na únavu z ťažkých terénov a  zranenia niektorých borcov (Bartek, Luberda, D. Leško, Micherda).Okrem toho káder nie je široký a zväčša káru ťahá 13-14 jednotlivcov, pričom nemožno zabúdať ani na to, že po skončení II. ligy bolo málo času na odpočinok.  „Takže za tie dva týždne si oddýchneme, doliečime sa a sústredíme na zvyšné duely, aby sme ich dobre zvládli,“ dodal kapitán Tatrana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: