Aktuality

Dorast FC Horses mieri vysoko.

Emanuel Cuninka|30. sep 2016 o 02:00

Dorastenci  FC Horses, ktorí sú zložení z hráčov Šúroviec a Siladíc vytvorili silné mužstvo, ktoré valcuje súperov. Za šesť kôl stihli FC Horses nastrieľať neuveriteľných 63 gólov. Toto mužstvo trénujú Kvetoslav Greguška spoločne s Jánom Beránkom, s ktorým sme sa o ich úspechoch porozprávali. 

Za šesť kôl ste nastrieľali 63 gólov, pričom ste uštedrili 16 gólov Šulekovu, 16 gólov Dolnému Lopašovu a ďalších 16 gólov v predchádzajúcom kole aj Leopoldovu. Vaši hráči obsadili prvé štyri miesta najlepších strelcov v súťaži. Podľa týchto výsledkov bolo spojenie Šúroviec a Siladíc správnym krokom. Vnímate to tak aj vy?

Určite áno. Máme štyroch hráčov na pozícii najlepších strelcov, ale nie je futbalista len ten kto dáva góly. Náš tím sa pekne dopĺňa. Hráči zo Siladíc sú skôr v defenzíve a u chalanov zo Šúroviec je väčšia útočná sila. A keď sa takto spojili do jedného tímu, vznikol silný celok.

 

Toto je ich prvá spoločná sezóna a už sú dobre zohratým tímom. Aký je váš kľúč k úspechu?

Úspech spočíva v tom, že začali hrať chlapci, ktorých futbal baví, ktorí majú talent a poctivo chodia na tréningy. Všetko úsilie, ktoré do toho vkladajú, sa odzrkadľuje na ich výsledkoch. Dokonca sme teraz troch dorastencov ostaršili a cez týždeň si boli zatrénovať s A-mužstvom. Cez víkend budú za mužov hrať a určite ich uvidíme vybehnúť na trávnik. 

V druhom kole ste sa pošmykli s dorastom Maduníc. Prehrali ste 3:2. V čom bol problém? Bol tento zápas náročný?

Podľa mňa bol pes zakopaný v tom, že som bol na dovolenke (smiech). Ale nie, neviem vám s určitosťou povedať , čo za tým stálo, pretože som nebol na tomto zápase. Ale kolega Greguška, ktorý tam bol, hovoril, že sme boli herne lepším tímom, ale nedávali sme góly. A samozrejme vyhráva ten, kto dá viac gólov, takže vyhrali súperi. Ale už teraz sa teším na odvetu, tam budem a určite vyhráme.

 

Očakávali ste pred sezónou takto úspešné výsledky?

Áno očakávali, pretože pred sezónou sme hrali prípravné zápasy s dorasteneckými mužstvami z III. ligy a niektoré sme vyhrali, niektoré sme remízovali. Už vtedy bolo vidieť, že v tomto tíme je sila.

 

Z tohto sa dá usudzovať, že vašim cieľom v prvej sezóne bude postup?

Áno, jednoznačne.

Nájde sa podľa vás niekto z vašej súťaže, kto by pre vás predstavoval hrozbu?

Keď chlapci zahrajú normálne, tak musia vyhrať s každým. Nechcem sa vychvaľovať, ale keď vidím chalanov ako hrajú a aké sú výsledky, tak musím uznať len toľko, že sú silným mužstvom. Samozrejme stať sa môže, že nejaký zápas prehráme podobne ako s Madunicami. Možno by to ani nebolo na škodu, pretože keď chalani dávajú po 16 gólov súperovi tak moc machrujú. Nechcú trénovať, že tréning nepotrebujú, takže možno by bolo dobré trochu dostať po prstoch, aby nás nejaký dobrý súper potrápil.

 

Ako sa vám spolupracuje s vašim kolegom Kvetoslavom Greguškom?

Sme zohraný tím, myslím si, že je to bezproblémové a dôkazom sú dosiahnuté výsledky.

 

Čo sa snažíte ako tréner vštepiť do hráčov a ako k nim pristupujete?

Určite to, aby poctivo trénovali a to čo si aj odmakajú na tréningoch sa im neskôr zúročí na ihrisku. Ja k chalanom pristupujem uvoľnene. Ja si robím srandu z nich, oni zase zo mňa, niektorí mi sem tam aj zatykajú. Ale sú aj chvíle, kedy je potrebné zvýšiť hlas, ale väčšinou sa snažím aby to bolo na báze srandy. 

Súvisiaci obsah