Informácie k sezóne 2019/2020

Vytvorenie spoločného družstva mládeže

Ján Mano|18. jún 2019 o 00:00

Podmienky vytvorenia spoločného družstva mládeže

Súťažný poriadok futbalu

Článok 28 

Osobitné podmienky pre stretnutia mládeže 

(4) V regionálnej súťaži a v oblastnej súťaži môže klub uzatvoriť dohodu s iným klubom o vytvorení spoločného družstva mládeže, ktorej platnosť je jeden súťažný ročník. Uvedenú dohodu je klub, ktorý bude z nej zodpovedný voči tretím osobám, povinný predložiť na schválenie najneskôr 15 dní pred začiatkom súťaže riadiacemu orgánu súťaže, v ktorej má spoločné družstvo klubov súťažiť. Dohoda nadobúda platnosť právoplatným rozhodnutím riadiaceho orgánu súťaže o jej schválení.

(5) Dohoda uvedená v odseku 4 musí obsahovať minimálne tieto náležitosti:

a) určenie jedného z klubov dohody, ktorý bude

1. vystupovať za spoločné družstvo klubov voči tretím osobám,

2. zodpovedný za spoločné družstvo podľa tohto poriadku (napr. bude mať týmto mládežníckym družstvom splnenú podmienku pre účasť v súťaži), všeobecne záväzných právnych predpisov (napríklad zákon č. 1/2014 Z. z.) a ostatných osobitných predpisov (napríklad Pravidlá futbalu vydané Medzinárodnou radou futbalových asociácií (IFAB) z 28. februára 2015, disciplinárny poriadok Slovenského futbalového zväzu z 5. novembra 2013, smernica o licenčnom systéme mládeže SFZ (licencia Útvaru talentovanej mládeže a licencia Grassroots) zo 7.októbra 2014),

3. po skončení platnosti dohody pokračovať v súťaži, v ktorej súťažilo spoločné družstvo klubov,

b) označenie súťaže, v ktorej má spoločné družstvo klubov súťažiť,

c) názov spoločného družstva.

(6) Po skončení platnosti dohody uvedenej v odseku 4 môže byť družstvo mládeže klubu, ktorý nebude pokračovať v súťaži podľa ods. 5, písm. a), bodu 3, zaradené len do najnižšej súťaže príslušnej vekovej kategórie.

(7) Hráč hrajúci v spoločnom družstve na základe dohody uvedenej v odseku 4 môže hrať za iné družstvo svojho klubu v inej vekovej kategórii, ak spĺňa ďalšie podmienky ustanovené týmto poriadkom.

Dohoda o spoločnom družstve mládeže - tlačivo.pdf

Súvisiaci obsah