31.07.2024 01:00
Deň 5
Minúta po minúte
Live

Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne takticky

Iga Swiateková.
Iga Swiateková. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. júl 2024 o 11:04

Podmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.

PARÍŽ. Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila na olympijských hrách v Paríži už do štvrťfinále ženskej dvojhry.

V utorňajšom osemfinále triumfovala nad Číňankou Wang Si-jü 6:3, 6:4 a súboji o postup do bojov o medaily na ňu čaká v stredu popoludní Američanka Danielle Collinsová.

Pre svetovú jednotku Swiatekovú to proti čínskej súperke nebol ľahký duel. Ázijčanka viackrát Poľke strpčila život.

Swiateková sa však postupne „rozbehla“ a naďalej môže pomýšľať na olympijský triumf na parížskej antuke, odkiaľ má v zbierke štyri tituly na grandslamovom Roland Garros.

„Nikdy to v žiadnom súboji nie je len o jednej hráčke. Bola som si vedomá, že moja súperka vie hrať skvelý tenis.

Chcela som však hrať v nasadení, byť trpezlivá, nespomaľovať a v správnych momentoch zatlačiť. Takže si myslím, že moje nasadenie fungovalo a v dôležitých chvíľach som bola na kurte istejšia,“ povedala 23-ročná rodáčka z Varšavy.

Swiateková postúpila do štvrťfinále ženskej dvojhry v Paríži ako posledná, a tak na prípravu na ďalší duel nebude mať veľa času.

Podmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.

Swiateková sa však na podmienky nedíva a radšej sa sústredí na súperku. „Hrali sme spolu už veľakrát, takže navzájom poznáme svoju hru. Na antuke sme sa však nikdy nestretli. Musím sa preto pripraviť takticky.

Viem, že to nebude ľahké. Každý, kto je vo štvrťfinále, tvrdo 'makal', aby tu mohol byť,“ skonštatovala Swiateková pre informačný servis OH 2024.

Barbora Krejčíková v zápase proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na OH 2024 v Paríži.
Boris Vanyadnes 00:204
Češka bola na kurte do desiatej večer, ale proti Schmiedlovej je aj tak jasná favoritkaBarbora Krejčíková hrá aj štvorhru s Kateřinou Siniakovou.
Boris Vanyadnes 00:204
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová.online
dnes 10:30
ONLINE: Anna Karolína Schmiedlová - Barbora Krejčíková dnes, tenis na OH 2024 LIVE (štvrťfinále)Sledujte ONLINE prenos zo zápasu štvrťfinále tenisového turnaja na OH 2024: Anna Karolína Schmiedlová - Barbora Krejčíková.
dnes 10:30
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 12:30
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (semifinále C1)Sledujte online prenos zo semifinále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:30
Iga Swiateková.
dnes 11:04
Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne taktickyPodmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.
dnes 11:04
Cassandre Beaugrandová.
dnes 10:49
VIDEO: Podporovali ju tisícky ľudí. Domáca triatlonistka uspela, pretekárky plávali aj v SeineDruhé miesto získala švajčiarska triatlonistka.
dnes 10:49
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne takticky