Dvorčák v Poprade skončil, druholigista prišiel o hlavného sponzora

Štadión FK Poprad - ilustračná fotografia.
Štadión FK Poprad - ilustračná fotografia. (Autor: facebook/FK Poprad)

V Poprade sa udiala veľká zmena.

AKTUALIZOVANÉ O 16:50

POPRAD. Účastník druhej najvyššej súťaže FK Poprad oznámil ukončenie spolupráce s hlavným sponzorom.

Vlastník spoločnosti RITRO Invest, s. r. o. Roman Dvorčák zároveň rezignoval na funkcie prezidenta popradského klubu a členstva v správnej rade.

Východoslovenský klub aktuálne figuruje na predposlednom mieste v tabuľke 2. ligy, pre finančné nezrovnalosti im bolo odrátaných šesť bodov. Pandémia koronavírusu situáciu ešte zhoršila.

"Posledné turbulentné obdobie klubu, ktoré pretrváva už niekoľko mesiacov, sa aj napriek enormnému úsiliu vedenia nepodarilo zažehnať," píše sa na klubovom webe FK Poprad.

Poprad v minulých rokoch napredoval

Spoločnosť Romana Dvorčáka bola pre popradský klub "niekoľko rokov absolútne dominantným finančným zdrojom, ktorý poskytol klubu dovedna viac ako päť miliónov eur," uvádza sa vo vyhlásení.

„Aj napriek tomu, že RITRO nemohlo v posledných mesiacoch podporovať klub tak, ako by si želalo, vyvinuli sme veľké úsilie pre to, aby sme mohli situáciu zmierniť a udržať.

Aktuálna situácia však všeobecne športu, ako aj mnohým iným odvetviam nepraje a viaceré kluby, vrátane FK Poprad, to pocítili zásadnou mierou,“ reagoval Dvorčák.

Poprad v posledných rokoch slávil viacero úspechov na seniorskej úrovni, keď hral baráž o postup do Fortuna ligy v sezóne 2018/19 a tiež semifinále Slovnaft Cupu 2016/17.

Vybudoval tiež futbalovú akadémiu a napredoval aj na úrovni mládežníckeho či ženského futbalu.

"Futbalový klub Poprad sa tak bude musieť na svojej aktuálnej ceste vysporiadať s nájdením nového generálneho sponzora a adekvátnej finančnej podpory, ktorá dokáže udržať stanovené ciele i prítomnosť jednotlivých tímov v elitných súťažiach," odkázalo vedenie prostredníctvom vyhlásenia na klubovom webe.

Sezónu chcú dohrať do konca

Po odstúpení hlavného sponzora zosilneli úvahy o tom, či klub sezónu vôbec dohrá. Do jarnej časti druhej ligy by mali popradskí futbalisti vstúpiť 13. februára, zápasom v Bardejove.

„Sezónu chceme určite dohrať. Inak by to znamenalo začínať od najnižšej súťaže,“ uvedomuje si manažér FK Poprad Roman Pazúr.

Finančné problémy klubu sú dostatočne známe. Nepochová tento krok klub úplne?

„Rozpočet je v súčasnosti dosť okresaný. Hráčov je momentálne dostatok, dorast zatiaľ v súťaži nepokračuje. Dohodnúť by sa s nimi dalo, ale sú tam aj dlhy z minulosti,“ vraví Pazúr, ktorý oceňuje pomoc mesta. „Vlani bolo výraznou oporou,“ podotkol.

Hráči trénovali len individuálne

Popradský klub funguje ako občianske združenie. Na najbližšej členskej schôdzi by mala byť zvolená nová správna rada. Tá určí nového prezidenta i viceprezidenta, keďže Roman Dvorčák i Stanislav Šesták v klube skončili.

„Každý, kto má záujem robiť futbal, je v klube vítaný. Verím, že sa dajú dokopy ľudia, ktorým na futbale v Poprade záleží, a situáciu sa podarí zachrániť,“ skonštatoval Pazúr.

Hráči A-tímu sa doteraz pripravovali len individuálne.

„Zajtra (piatok 29. januára, pozn. red.) by mali začať trénovať spolu. Máme naplánovaný jeden prípravný zápas a o dva týždne už začína súťaž. Priestor dostanú mladí chalani, plus pár skúsených hráčov, ktorí zostali.

Istý je zatiaľ len odchod Luterána do Ružomberka. Trénerom by mal byť Jano Guziar, ktorý doposiaľ trénoval v mládeži a má potrebnú licenciu,“ priblížil popradský manažér aktuálny stav v mužstve.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dvorčák v Poprade skončil, druholigista prišiel o hlavného sponzora