Toto sa nám nemôže stávať, komentoval Kňažko. Prečo chýbal na ľade Cehlárik?

Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023.
Momentka zo zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023. (Autor: Jelena Levšina/IIHF)
Boris Vanya|15. máj 2023 o 23:25

Slováci na MS v hokeji 2023 prehrali s Kanadou 1:2 po nájazdoch. Ako reagovali?

RIGA. Niekomu sa bod málil, ďalší vraveli vďaka zaň. Slovenskí hokejisti prehrali v treťom zápase na majstrovstvách sveta s Kanadou 1:2 po nájazdoch.

Ďalší súboj ich čaká až vo štvrtok proti Švajčiarsku, teraz si užijú dva dni voľna, ktoré prídu po náročnom štarte hráčom vhod.

Už dávno (ak vôbec niekedy) nemali slovenskí hokejisti proti Kanade na veľkom turnaji toľko príležitostí, ako v pondelok v Rige. Ale činil sa aj súper.

Kanaďania vyslali na Hlavaja 44 striel, Slováci na Montembeaulta o dvadsať menej. Oboch Samuelov vyhlásili po zápase za najlepších hráčov zápasu. Kľúčovým momentom boli presilovky. 

Slováci využili svoju na strelenie vyrovnávajúceho gólu (po peknej kombinácii trojice Hudáček-Hrivík-Cehlárik). Kanaďania vyšli v presilovkách naprázdno, hoci v početnej výhode strávili na ľade takmer 15 minút.

Dvakrát hrali dlhú presilovku o dvoch hráčov a po Hudáčkovom vylúčení aj päťminútovú porciu.

  • VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023 

"Toto sa nám nemôže stať. Oslabenia nám berú veľa energie. Tí, čo ich hrajú, strácajú sily a tí, čo musia sedieť na striedačke, zatiaľ vychladnú," vravel obranca Samuel Kňažko.

"Možno môžeme byť radi aj za bod. Až na konci uvidíme, aký bude dôležitý. Ešte nemôžeme vyťahovať kalkulačky ako klasickí Slováci," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Toto sa nám nemôže stávať, komentoval Kňažko. Prečo chýbal na ľade Cehlárik?