Lašák: Zatiaľ som šťastný za našich brankárov

Na snímke brankár Slovenska Samuel Hlavaj v zápase Slovensko - Kanada v základnej B- skupine na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v pondelok 15. mája 2023 v lotyšskej Rige.
Na snímke brankár Slovenska Samuel Hlavaj v zápase Slovensko - Kanada v základnej B- skupine na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v pondelok 15. mája 2023 v lotyšskej Rige. (Autor: TASR)
Ján Lašák|15. máj 2023 o 19:45

Zápas Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023 hodnotí pre Sportnet Ján Lašák.

RIGA. Famózny tímový výkon, obetavosť a nasadenie. Veril som, že môžeme získať body aj proti Kanade. Klobúk dole, čo s národným tímom dokázal urobiť trénerský štáb. Toto je výsledok a ovocie.

Prehru s Kanadou po nájazdoch vnímam tak, ako zvyšok Slovenska. Na jednej strane som hrdý-prehrdý, bol to nádherný zápas, fantastický hokej, skvelí diváci a úžasný výkon. Užili sme si to.

S Lašákom bez masky

Bol prvý slovenský brankár, ktorý nastúpil na zápas v NHL a z MS má kompletnú sadu medailí. JÁN LAŠÁK ponúkne po každom zápase slovenskej reprezentácie v Rige na Sportnete svoje postrehy a názory.

Musím však dodať, že nám chýba taká záverečná víťazná emócia, čo vnímame asi všetci. Je to prosto strašná škoda.

Ja osobne našich neodpisujem pred žiadnym zápasom. Poznám mentalitu Craiga Ramsayho. Všetci sú ľudia. Viem, ako rozpráva, aké príhovory adresuje chlapcom. Aj ja som tým infikovaný. Žiaden zápas nie je dopredu prehratý. Preto som veril, že sa našim môže podariť bodovať.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023

Som šťastný, že nám k tomu pomohol Samuel Hlavaj. Potvrdil, čo sme od neho očakávali. Je to vysoký brankár, má silné nohy, a to aj rozhodlo o nominácii. Kanaďania využívajú veľa krížnych prihrávok, potrebovali sme mať v bráne človeka, ktorý to bude stíhať.

Som zaňho ohromne rád. Videl som a počul som reči toľkých „odborníkov“, ktorí vypisovali alebo mne osobne hovorili, že by sme nemali brať brankára, ktorý v Slovane tak veľa neodchytal. Lenže my ho poznáme od pätnástich rokov, vídame ho aj na tréningoch.

Samozrejme, majstrovstvá sveta sa ešte neskončili. Čaká nás ešte kopec hokeja. S prvým zápasom sa však popasoval excelentne. Debut je kľúčový, on v ňom zanechal vynikajúci dojem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Lašák: Zatiaľ som šťastný za našich brankárov