Sklamanie v Česku. Ak chce tréner Jalonen zotrvať, musí vypracovať domácu úlohu

Tréner Česka Kari Jalonen.
Tréner Česka Kari Jalonen. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|8. jún 2023 o 17:00

MS v hokeji 2024 sa uskutočnia v Prahe a Ostrave.

BRATISLAVA. Domáci alebo zahraničný tréner? Otázka, na ktorú český zväz hľadá odpoveď po prehre vo štvrťfinále proti USA na nedávnom šampionáte

O osude Kariho Jalonena rozhodoval Výkonný výbor. Fínsky tréner má zmluvu platnú ešte jeden rok. Zatiaľ. Tému opäť otvoria na konci mesiaca. 

Ôsme miesto sa mnohým odborníkom málilo. Zvlášť po vlaňajšom bronzovom úspechu. V ére samostatnosti je to historicky najhorší výsledok národného tímu na majstrovstvách sveta. 

„Je to obrovské sklamanie. Musím sa znovu pozrieť na všetky stretnutia. Čo bude ďalej? Nechcem špekulovať. Nie je to moja práca,“ uviedol Jalonen bezprostredne po vypadnutí z turnaja. 

Sklamanie

Českí hokejisti zostali pozadu i výkonnostne a nezdolali ani jedného z papierovo silnejších súperov. Navyše, prehrali aj s Lotyšskom. 

„Boli sme vystrašení. Chýbala kreativita, hrali sme veľmi zatiahnuto. Iba sme sa bránili a čakali, či nám súper dá nejakú presilovku. To je málo, na domácom šampionáte tak hrať nemôžeme,“ reagoval pre Idnes.cz prezident zväzu Alois Hadamczik.

Výkon sa nepáčil ani expertom. 

„V útoku máme veľký potenciál, ale nedokázali sme ho dostatočne využiť. Iba sme nastreľovali puky a čakali, čo vymyslí súper,“ povedal v ankete Idnes.cz bývalý tréner reprezentácie Vladimír Růžička. 

„Jeden z najslabších šampionátov za posledné roky. Herný prejav bol veľmi zlý,“ doplnil olympijský víťaz Dominik Hašek. 

„Výsledky a prejav českému tímu na MS v hokeji sú pre fanúšikov i celé české prostredie veľkým sklamaním,“ uviedol viceprezident zväzu Peter Bříza.

Pokračovanie v práci

Budúcoročné majstrovstvá sveta sa uskutočnia v Česku. Už pred turnajom vo Fínsku a Lotyšsku sa špekulovalo o tom, že domáci tím povedie domáci tréner. 

Fín však mal po šampionáte podporu zväzu. „Jeho koniec nikdy nebol v hre, je to lož,“ povedal Hadamczik. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Sklamanie v Česku. Ak chce tréner Jalonen zotrvať, musí vypracovať domácu úlohu