Ramsay: Rozhodcovia majú svoj svet, nezaujíma ich, čo si myslí starý bláznivý tréner

Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay a Viliam Čacho v zápase Slovensko - Kanada.
Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay a Viliam Čacho v zápase Slovensko - Kanada. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|15. máj 2023 o 20:30

Tréner Slovákov Craig Ramsay reaguje po tesnej prehre s Kanadou.

RIGA. Pred novinárom predstúpil vyčerpaný, z jeho hlasu bola počuť frustrácia z prehry po ďalšom skvelom výkone. Tréner CRAIG RAMSAY opäť vyzdvihol bojovnosť a odhodlanie svojich zverencov. Naopak, čo uňho nebýva zvykom, kritizoval rozhodcov.

Po zápase s Lotyšskom ste hovorili, že ste zrelý na štyri tabletky na upokojenie. Koľko ich budete potrebovať po súboji s Kanadou?

Bol som až príliš vzrušený a spätý so zápasom, aby som sa tým vôbec zaoberal. Je hrozné sledovať hráčov, ktorí len tak sedia na striedačke a prizerajú sa partii, ktorá neustále bráni oslabenia. Viem, že som tak niektorých chalanov zabíjal, ale inú možnosť som nemal.

O to viac som hrdý na chalanov, ako hrali a bojovali. Ukázali odvahu, pripravenosť, bojovnosť. Blokovali strely, hádzali sa do striel, nechali na ľade úplne všetko. Slovenská hokejová budúcnosť je aj vďaka týmto aspektom priaznivá.

Bola vôbec šanca si niektoré veci vydiskutovať s rozhodcami?

Nulová. Dávali si pozor, aby sa vyhli našej striedačke, nemali žiaden záujem komunikovať. Majú svoj vlastný malý svet, a ten je nepreniknuteľný. Nezaujíma ich, čo si myslí nejaký starý-bláznivý tréner...

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2023

Cítili ste v tých momentoch viac hnev alebo frustráciu?

Čo mám povedať? Slovensko hralo keď tak 2-minútovú presilovku. Kanada 5-minútovú.

Neprekvapilo vás to, lebo oni sú Kanada a my 'len' Slovensko?

Aj proti iným tímom sme mali viacero vylúčených hráčov, ale nie je žiadne prekvapenie, že keď hráte s Kanadou dostane súper presilovku navyše.

Ako vnímate bojovnosť tímu, ktorý stratil po faule a treste do konca stretnutia Hudáčka a následne pre zranenie Cehlárika?

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Ramsay: Rozhodcovia majú svoj svet, nezaujíma ich, čo si myslí starý bláznivý tréner