09.08.2024 07:30
Deň 14
Minúta po minúte
Live

Blikajúca Eiffelovka, ozbrojení muži v čiernom, či mexické vlny. Dá sa tu sústrediť na šport?

Unikátne športovisko na OH v Paríži pod Eiffelovou vežou.
Fotogaléria (45)
Unikátne športovisko na OH v Paríži pod Eiffelovou vežou. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|9. aug 2024 o 08:00

Štadión pre plážový volejbal je hit olympiády.

PARÍŽ. Ikonické miesto, ktoré musíte vidieť. Najfotografovanejšie športovisko, ktoré si nesmiete nechať ujsť.

Hitom olympiády v Paríži je jednoznačne „Stade Tour Eiffel“, dočasný štadión pre plážový volejbal, ktorý vybudovali pod Eiffelovou vežou. U každého figuruje na bucket liste, teda na zozname vecí, ktoré si počas olympiády chcú stihnúť, či už ide o športovca, funkcionára, novinára či dobrovoľníka.

Samozrejme, tiež som musela túto atrakciu navštíviť - a nielen preto, že som sľúbila kamarátovi poslať odtiaľ fotku.

Úžasný výhľad

Ak som sa niečo za dva týždne v Paríži naučila, je to fakt, že kratšia cesta neexistuje. Aplikácia neklame. Naozaj to celé treba obísť.

Rozloženie ulíc v tvare hviezd navyše ľahko spôsobí, že človek sa vo východiskovom bode pomýli o jednu ulicu, kráča desať minút a zistí, že sa ocitol veľmi ďaleko od svojho vyhliadnutého cieľa.

Pre prísne bezpečnostné opatrenia sú ulice v blízkosti športovísk uzavreté pre automobilovú dopravu, na niektorých miestach nezastavuje ani metro.

Značenie vchodov pre novinárov je niekde jednoznačné, inde už menej. Vtedy je na nezaplatenie dobrovoľník, ktorý pozná názov hľadanej ulice.

Na štadión pod Eiffelovkou je vstup z Rue de Belgrade, teda z Belehradskej ulice.

Fotogaléria: Plážový volejbal na OH Paríž 2024

Počas stredajšieho večerného programu sa hrali dva zápasy štvrťfinále mužov. Najprv Nóri proti Španielom, potom Katarčania proti Američanom.

Keď som vyšla po schodoch na novinársku tribúnu, ihneď ma očaril výhľad. Podvečerná obloha tmavla, na Eiffelovej veži sa pomaly rozsvietili svetlá.

Pred touto úchvatnou kulisou sa hral zápas, v ktorom boli lepší Nóri Anders Berntsen Mol a Christian Sandlie Sorum, ale nebolo jednoduché sústrediť sa na samotný šport.

Rozkývaná tribúna

Na jednej časti novinárskej tribúny hneď udrelo do očí veľa prázdnych miest, dobrovoľníčka ma však upozornila, že sú to rezervované sedadlá a mám si hľadať miesto vyššie. Pripadalo mi to zvláštne, no neskôr sme všetci spoznali odpoveď.

Na kurte sa zatiaľ stále odohrával zápas medzi Nórmi a Španielmi. Atmosféru umocňoval aj miestny hlásateľ a DJ vhodným výberom pesničiek. Keď sa práve nehralo, publikum sa bavilo mexickými vlnami.

Hoci sa zdalo, že si všetci fotia Eiffelovku a dianie na ihrisku je pre väčšinu návštevníkov druhoradé, nebola to pravda.

Unikátne športovisko na OH v Paríži pod Eiffelovou vežou.reportáž
Titanilla Bőddnes 08:003
Blikajúca Eiffelovka, ozbrojení muži v čiernom, či mexické vlny. Dá sa tu sústrediť na šport?Štadión pre plážový volejbal je hit olympiády.
Titanilla Bőddnes 08:003
Juhokórejská strelkyňa Kim Ye-ji
dnes 09:35
Ďakovala Muskovi, že ju preslávil. Kórejčanka po návrate domov skolabovalaStala sa fenoménom sociálnych médií vďaka futuristickým okuliarom.
dnes 09:35
Tajmuraz Salkazanov (vpravo) na ME 2024 v Bukurešti, kde obhájil zlato.
Boris Vanyadnes 07:0014
Aj za Slovensko zápasí o medailu borec z Kaukazu. Legende sa tento trend nepáčiTajmuraz Salkazanov zápasí v kategórii do 74 kg.
Boris Vanyadnes 07:0014
Boxerka Atheyna Bylonová na OH 2024 v Paríži.
dnes 11:15
Začala neskoro, na box ju nahovorili kolegovia. Policajtka zburcovala krajinu, dovezie medailuPred rokom 2012 nikdy nestála v ringu. Veteránka zabojuje o olympijské zlato.
dnes 11:15
Lukostrelkyňa Yaylagul Ramazanovová.
Nikola Baďovádnes 16:39
Pred posledným výstrelom ju dieťa koplo. Tehotná lukostrelkyňa trafila najvyššie skóreLekár im účasť odobril.
Nikola Baďovádnes 16:39
Benjamin Thomas
dnes 10:53
Rachot fanúšikov ho oslobodil od bolesti. Toto už nikdy nezažijete, vraví zlatý FrancúzDomáci dráhový cyklista získal zlato napriek pádu.
dnes 10:53
Medailistky v skejtboardingu v disciplíne park si robia víťaznú seflie fotografiu.
Miloslav Šebeladnes 13:301
Medailisti v Paríži si robia selfie priamo na stupňoch. Iba športovci KĽDR nemôžu vziať mobil do rúkVíťazná selfie je súčasťou propagácie jedného zo sponzorov MOV.
Miloslav Šebeladnes 13:301
Momentka z finále pozemného hokeja na OH 2024: Holandsko - Nemecko
dnes 14:30
Hrajú na zemi, emócie majú ako na ľade. Hokejové finále v Paríži sa skončilo šarvátkouZo zisku zlatej medaily sa na OH 2024 v Paríži po 24 rokoch radovali Holanďania.
dnes 14:30
zľava primátor mesta Košice Jaroslav Polaček, viceprimátor Paríža a bývalý starosta francúzskej metropoly Christophe Najdovski pózujú s pamätnou sochou
dnes 15:171
Založil Medzinárodný maratón mieru. Slovenský dom si pripomenul odkaz BukovskéhoMedzi hosťami v slovenskom dome boli aj Kipchoge Keino, Tegla Loroupeová či prezident prezident Európskej atletiky.
dnes 15:171
Francúzsko - Španielsko: ONLINE prenos zo zápasu na OH 2024.online
dnes 15:00
ONLINE: Francúzsko - Španielsko dnes, futbal na OH 2024 (finále) LIVESledujte ONLINE prenos z finálového futbalového zápasu na OH 2024 v Paríži: Francúzsko - Španielsko.
dnes 15:00
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Blikajúca Eiffelovka, ozbrojení muži v čiernom, či mexické vlny. Dá sa tu sústrediť na šport?