31.07.2024 01:00
Deň 5
Minúta po minúte
Live

Pre psychické problémy zabudla cviky. Kráľovná gymnastiky predviedla historický comeback

Simone Bilesová na OH 2024 v Paríži.
Simone Bilesová na OH 2024 v Paríži. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|31. júl 2024 o 12:30

Pred finále absolvovala terapiu a potom ukázala, prečo ju prezývajú "G.O.A.T" (najlepšia v histórii).

PARÍŽ. Družstvo gymnastiek Spojených štátov amerických v utorok získalo zlaté medaily vo viacboji družstiev na OH 2024 v Paríži. Zvíťazilo pomerne jednoznačne, najbližšie prenasledovateľky z Talianska nechali za sebou o takmer šesť bodov. 

Do súťaže vstupovali ako favoritky najmä vďaka jednej fenomenálnej športovkyni. S Jordan Chilesovou, Jade Careyovou, Suni Leeovou a Hezly Riverovou nastúpila stále aktívna legenda. 

Simone Bilesová si z Paríža odnesie minimálne jednu zlatú. Jej úspechy a výkony budú patriť k príbehom XXXIII. olympiády. 

Dvadsaťsedemročná Američanka je srdcom bojovníčka. Na hrách zavŕšila geniálny návrat, veď len pred pár rokmi visel jej definitívny športový koniec vo vzduchu.

Bojovala s démonmi

Vráťme sa na letné olympijské hry 2020. V Tokiu sa vtedy predstavila aj Bilesová. 

Ako štvornásobná zlatá medailistka z Ria 2016 a niekoľkonásobná majsterka sveta v rôznych disciplínach do hier vstupovala ako favoritka. Napokon si z nich odniesla “len” striebro z viacboja a bronz z kladiny. 

Trápili ju psychické problémy. Už pred Tokiom sa podelila o to, že zažíva úzkosť aj panické ataky. V samotnej súťaži na ňu zaľahol mentálny blok, keď nebola schopná ďalej prirodzene ovládať svoje telo a skákať, hoci cviky predtým trénovala nespočetnekrát. V angličtine to nazývajú pojmom “twisties”. 

Pre mentálne problémy napokon nedokončila finále viacboja družstiev a nenastúpila ani vo finále viacboja jednotlivkýň. Následne si dala od športu dvojročnú pauzu – gymnastika sa pre ňu stala nočnou morou.

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková počas OH 2024.
Miroslav Kováčikdnes 12:005
Rehák Štefečeková splnila aspoň druhý cieľ. Strieľala bez stresu a výrazne si polepšilaV druhý kvalifikačný deň minula iba jeden terč.
Miroslav Kováčikdnes 12:005
Barbora Krejčíková v zápase proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na OH 2024 v Paríži.
Boris Vanyadnes 00:204
Češka bola na kurte do desiatej večer, ale proti Schmiedlovej je aj tak jasná favoritkaBarbora Krejčíková hrá aj štvorhru s Kateřinou Siniakovou.
Boris Vanyadnes 00:204
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži. online
dnes 12:30
ONLINE: Vodný slalom na OH 2024, Zuzana Paňková dnes LIVE (semifinále C1)Sledujte online prenos zo semifinále C1 žien vo vodnom slalome na OH 2024. Predstaví sa aj Zuzana Paňková.
dnes 12:30
Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková počas kvalifikácie olympijského luku na OH 2024 v Parížionline
dnes 15:10
ONLINE: Lukostreľba na OH 2024 dnes, Denisa Baránková LIVE (1. kolo) Sledujte s nami online prenos z lukostreľby žien na OH 2024 v Paríži. V akcii je slovenská reprezentantka Denisa Baránková.
dnes 15:10
Iga Swiateková.
dnes 11:04
Swiatekovej sa oplatila trpezlivosť, na štvrťfinále sa chce pripraviť hlavne taktickyPodmienky vo francúzskej metropole budú v stredu o to náročnejšie, že ortuť teplomera by mala stúpnuť nad 35 stupňov Celzia a dokonca by mohla atakovať štyridsiatku.
dnes 11:04
Cassandre Beaugrandová.
dnes 10:49
VIDEO: Podporovali ju tisícky ľudí. Domáca triatlonistka uspela, pretekárky plávali aj v SeineDruhé miesto získala švajčiarska triatlonistka.
dnes 10:49
Alex Yee.
dnes 13:09
Napínavý finiš rozhodli zvyšné sily. Zo zlata sa napokon tešil veľký favoritPred súperom prišiel do cieľa o šesť sekúnd.
dnes 13:09
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Alcaraza čaká krutý zápasový program. Hrať s Rafom je však ľahké, vravíNadal sa po olympiáde rozhodne, či ukončí kariéru.
Miloslav Šebeladnes 11:351
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Pre psychické problémy zabudla cviky. Kráľovná gymnastiky predviedla historický comeback