Skóre narastalo, hostia zažili traumu. Štvrtá liga ponúkla dvojciferný debakel

Futbalisti Kalše (v zelenom, na arch. fotografii) si cez víkend schuti zastrieľali.
Futbalisti Kalše (v zelenom, na arch. fotografii) si cez víkend schuti zastrieľali. (Autor: Peter Cingel)
Daniel Dedina|31. okt 2022 o 16:00

Skúsená Kalša rozdrvila súpera. Už po polčase viedla o päť gólov.

KALŠA. Bola to absolútne jasná záležitosť, hneď od začiatku stretnutia. Domáci šli do vedenia už v 5. minúte, do polčasu viedli o päť gólov.

V kanonáde pokračovali aj po prestávke. Súperovi nadelili ďalších päť gólových knokautov.

A to ešte za stavu 7:0 videl súperov hráč červenú kartu a následne skúsený útočník Štefan Majerník, ktorý v závere zápasu predsa len skompletizoval hetrik, nepremenil penaltu.

V stretnutí posledného kola úvodnej polovice sezóny Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ sa zrodil dvojciferný debakel. Kalša rozdrvila Raslavice 10:0.

Blížia sa k 50-gólovej hranici

Futbalisti Kalše si napravili domáce renomé po predchádzajúcom zakopnutí s v tom čase poslednými Sobrancami. Podarilo sa im to aj s úrokmi.

„So Sobrancami sme veľmi chceli vyhrať, ale zahodili sme veľa gólových príležitosti a skončilo sa to remízou. V poslednom čase sme body nosili paradoxne viac z vonku, kým doma sme sa trápili. Ani nie tak herne, ako strelecky. Teraz nám to padalo, a to sme mali ešte znova mnoho šancí,“ zhodnotil vydarené stretnutie Jaroslav Kolbas, jeden z plejády mimoriadne skúsených hráčov TJ Mladosť Kalša.

V jej drese nastupujú aj Peter Krakovský, Róbert Zeher a ďalšie známa mená.

V zápasoch tohto tímu padá celkovo veľa gólov. Kalša má so 47 presnými zásahmi druhý najproduktívnejší útok v súťaži. S výnimkou zápasu so Sobrancami sa jej hráči v uplynulých šiestich kolách presadili vždy najmenej trikrát.

„Sme ofenzívne ladené mužstvo, viac nám chutí strieľanie gólov než bránenie. To asi väčšine futbalistov... Sme dobrá partia, väčšina z nás hrávala v minulosti vo vyšších súťažiach. Kvalita v tíme je a snažíme sa o to, aby sme potešili fanúšikov,“ priblížil dôvody Kolbas.

Jaroslav Kolbas (vpravo) patrí k oporám štvrtoligovej Kalše.
Jaroslav Kolbas (vpravo) patrí k oporám štvrtoligovej Kalše. (Autor: Peter Cingel)

Trénovania je už momentálne podľa jeho slov pomenej, a tak sa vždy tešia na to, keď sa stretnú na zápasoch. Prejavilo sa to aj v súboji proti Raslaviciam, v ktorom nezložili nohu z plynu napriek tomu, že o jeho osude bolo dávno rozhodnuté.

„Stále sa snažíme ísť naplno, preto sme nemali v úmysle to nejako vypustiť. Chceli sme si schuti zahrať i zastrieľať. Myslím, že sa nám to podarilo,“ spokojne skonštatoval bývalý hráč MFK Košice, Prešova, Nitry či gréckej Škody Xanthi.

Doma fajn, vonku opäť výbuch

Na druhej strane zavládlo, pochopiteľne, veľké rozčarovanie.

„Ťažko sa na to reaguje, je to pre mňa traumatizujúce. Vybuchli sme na celej čiare. Súper má skúsené mužstvo. Sú to síce starší hráči, ale nedajú jednu loptu zadarmo. Domáci sa veľmi rýchlo dostali na koňa a potom im už vychádzalo prakticky všetko, na čo siahli,“ krútil hlavou tréner OFK-SIM Raslavice Štefan Mihalík.

Jeho mužstvo je futbalový Dr. Jekyll a pán Hyde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skóre narastalo, hostia zažili traumu. Štvrtá liga ponúkla dvojciferný debakel