Za všetkým hľadaj ženu. Slávnu značku pomáha dvíhať aj bývalý ligista

Futbalisti Lokomotívy Košice spečatili postup už v predstihu.
Futbalisti Lokomotívy Košice spečatili postup už v predstihu. (Autor: FC Lokomotíva Košice/facebook)
Daniel Dedina|25. máj 2023 o 16:20

Lokomotíva chce hrať prím aj medzi elitou východu.

KOŠICE. Od začiatku boli najväčším favoritom na postup. Futbalisti Lokomotívy Košice to potvrdzovali počas celého ročníka.

Po dvanásť zápasovej šnúre výhier – tá s Cejkovom sa napokon do tabuľky neráta, keďže súper pred jarnou časťou zo súťaže odstúpil – nadobudli istotu prvého miesta už v predstihu.

Definitívu im, paradoxne, zaručila remíza 1:1 s Gelnicou.

V prebiehajúcej sezóne išlo vôbec o prvú bodovú stratu košického mužstva na domácej pôde. To však nikoho mrzieť nemusí. Práve naopak.

21 zápasov = 19 výhier, dve remízy

„Podarilo sa to, čo sme si pred sezónou predsavzali. To je najpodstatnejšie,“ hovorí tréner čerstvého víťaza V. ligy Juh VsFZ Milan Lalkovič.

„Pomohol nám k tomu aj bod proti Gelnici, s ktorou máme dlhodobú skúsenosť, hrali sme proti nej aj v príprave. Ide o agresívneho súpera.

To bol trochu problém, ale zvládli sme to. Potešil nás aj výsledok z Malého Horeša, ktorý zdolal Budkovce,“ skonštatoval kouč Lokomotívy.

Práve Budkovce, aktuálny víťaz zimnej Krajskej futbalovej ligy, sa dlho držali v tesnom závese. Po jesennej časti strácali len tri body.

Predminulý víkend podľahli v šlágri jari doma lídrovi 0:3 a momentálne je už ich manko desaťbodové.

Do konca sezóny zostávajú ešte štyri kolá, oba tímy však odohrajú už len tri zápasy.

Spečatenie postupu v predstihu vraj v kabíne Lokomotívy nerezonovalo. A to aj napriek tomu, že po 21 zápasoch má na konte 19 výhier a dve remízy.

„Mali sme rešpekt pred súpermi, či už sú to Budkovce, Gelnica, Rožňava, Gelnica, ale aj ďalšie tímy. Do Budkoviec sme išli so šesťbodovým náskokom a ten zápas sme zvládli.

Takisto proti Rožňave, ktorá sa na nás chystala. Chlapci sa na to svedomite pripravili,“ ocenil Lalkovič prístup svojich zverencov.

Vyzdvihol prínos štvorice skúsených futbalistov. Sú nimi Michal Vilkovský, Matej Podstavek, Lukáš Tóth a futbalový obojživelník Martin Leško.

U niekdajšieho brankára Žiliny, či Trebišova, ktorý je momentálne s 22 gólmi najlepším strelcom celej súťaže, išiel futbal v posledných dňoch trocha bokom, keďže sa stal otcom dcéry Sofie.

„Mužstvo dali dokopy, skĺbili ho a dali mu punc: poďme do toho,“ pochvaľuje si kouč Lokomotívy.

Aj v štvrtej lige o čelo?

Po tom, čo sa Lokomotíva Košice v lete 2019 neprihlásila do druhej ligy, spadla až do piatej. Následne síce vo svojej súťaži väčšinu času kraľovala, ale pandémia i reorganizácia spôsobili, že v aktuálnej sezóne stále pôsobí len v piatej lige.

Od nového ročníka bude nováčikom najvyššej regionálnej súťaže. Tá v súčasnosti nesie názov Majstrovstvá regiónu – IV. liga Východ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Za všetkým hľadaj ženu. Slávnu značku pomáha dvíhať aj bývalý ligista