Malé kluby sa tešili z veľkých triumfov. Jeden začal storočnicu rozprávkovo

Krajská futbalová liga spestrila mužstvám zimnú prípravu.
Krajská futbalová liga spestrila mužstvám zimnú prípravu. (Autor: MŠK Moldava nad Bodvou/facebook)
Daniel Dedina|21. mar 2023 o 17:35

Víťazný tím zo Zemplína zaskočil favoritov z vyššej súťaže.

KOŠICE. Vrchol zimnej prípravy sa niesol v atraktívnom duchu. Pre futbalistov na amatérskej úrovni určite.

Nechýbal slávnostný finálový nástup a po jeho skočení odovzdávanie trofejí. Takisto cien pre víťazný tím i zdolaného finalistu.

Cez víkend vyvrcholil piaty ročník Krajskej futbalovej ligy (KFL), ktorá mužstvám v Košickom kraji ponúka výrazné spestrenie pred začiatkom jarnej časti sezóny.

K oslavám sa ešte nedostali

Keďže jeden ročník sa kvôli pandémii dohrať nepodarilo, v nedeľu sa uskutočnilo v poradí štvrté finále. Jeho dejiskom bola Moldava nad Bodvou.

V regionálnej časti súťaže svoju spanilú jazdu úspešne zavŕšili futbalisti OŠK Budkovce.

Po tom, čo si piatoligista poradil v semifinále s lídrom štvrtej ligy z Čane, zdolal vo finále aj ďalšieho popredného štvrtoligistu – Medzev (0:0, 4:2 na pok. kopy).

„Zatiaľ sme sa k oslavám nedostali, nakoľko väčšinu z nás čakali v pondelok pracovné povinnosti. Verím, že to s chlapcami a vedením klubu v blízkej budúcnosti patrične oslávime,“ pousmial sa kapitán Budkoviec Mário Hlivák.

Čerstvý víťaz KFL v nej štartuje pravidelne, jeho maximom bolo doposiaľ minuloročné semifinále.

Tentoraz Budkovce ovládli trebišovskú skupinu, v ktorej v piatich stretnutiach nestratili ani bod, a napokon dokráčali až k trofeji.

Penalty špeciálne netrénovali

„Zakaždým to bola pre nás dobrá skúsenosť, stretli sme sa s mužstvami z vyšších súťaží. Celkový triumf je pre Budkovce nepochybne dôležitý. Vo finále sme ukázali bojovnosť, futbalové srdce a to, že spoločnými silami vieme poraziť tak kvalitného súpera, akým je Medzev,“ skonštatoval Hlivák.

Tím zo Zemplína zvládol penaltový rozstrel nielen vo finále, ale aj v semifinálovej gólovej prestrelke – zápas sa v riadnom hracom čase skončil remízou 4:4 – proti Čani.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Malé kluby sa tešili z veľkých triumfov. Jeden začal storočnicu rozprávkovo