Nadviaže na úspešnú minulosť? Štvrtoligista z východu od augusta len víťazí

Futbalisti Čane (v zelenom) naposledy neuspeli pred ôsmimi mesiacmi.
Futbalisti Čane (v zelenom) naposledy neuspeli pred ôsmimi mesiacmi. (Autor: FK Čaňa/archív J. Škovran)
Daniel Dedina|22. apr 2022 o 13:30 (aktualizované 24. apr 2022 o 19:00)

Čaňa? Nad ponukou som neváhal ani minútu, vraví exligista.

ČAŇA. Bežal 22. august 2021. Futbalisti Čane prehrali v Pavlovciach nad Uhom, v piatom kole si pripísali druhú prehru. O tri dni na to vypadli zo Slovnaft Cupu, nad ich sily bolo druholigové Humenné.

Odvtedy ubehlo osem mesiacov a Čaňa počas nich nestratila ani bod. Líder IV. ligy Juh VsFZ ťahá momentálne zaujímavú víťaznú sériu! Po poslednom víkende (hrali v nedeľu 24. apríla) ide už o 17 zápasov.

Mužstvo od známych jazier neďaleko Košíc je už prakticky oboma nohami v najvyššej regionálnej súťaži, kam postúpi minimálne päť najlepších tímov.

Víťazia a hrajú dobre

„Trocha som sa obával zápasov, ktoré sme odohrali teraz v Kechneci a predtým v Medzeve. To sú súperi, ktorí sú v tabuľke blízko nás. Ale zvládli sme aj tie,“ hovorí prezident FK Čaňa Róbert Čarný.

„Máme silné mužstvo, keď nasadíme hráča z lavičky, nie je to žiadne oslabenie. V Kechneci sme po bezgólovom polčase mali na ihrisku dvoch náhradníkov a bez problémov sme to zvládli. Vyhrali sme 4:0,“ pokračuje šéf klubu.

Ak by mu niekto v auguste prognózoval takú spanilú jazdu, neveril by mu.

„V tom čase sme strácali na Medzev šesť bodov. Vravel som si, že je po všetkom. Podarilo sa nám to dobehnúť, máme vyvážené mužstvo a hráme fakt dobre,“ pochvaľuje si Čarný.

Súperi si do Čane po body nechodia.
Súperi si do Čane po body nechodia. (Autor: FK Čaňa/Adam Binda)

Najvážnejším prenasledovateľom lídra sú v tejto chvíli Sokoľany. Tie strácajú osem bodov, čo svedčí o tom, že takisto prežívajú výbornú sezónu. Z 21 kôl vyhrali sedemnásť.

Ak Čaňa zvládne aj zápas na ihrisku Sokolian, bude to podľa Čarného dôkaz, že je najlepším mužstvom v súťaži.

„Dôležité je, aby všetci hráči boli zdraví. Aktuálne máme dvoch zranených, ale verím, že sa dajú rýchlo dokopy,“ poznamenal.

Pomáha obec i podnikatelia

Čaňa v minulosti zažila slávne futbalové časy. V úvode tisícročia dvakrát účinkovala v druhej lige, jej súpermi boli bašty ako Banská Bystrica, Nitra, Dunajská Streda či Prešov. Po dvoch dekádach zažíva tamojší futbal obrodenie.

„Hlavným sponzorom je obec. Starosta je futbalu naklonený, podarilo sa zvýšiť aj rozpočet, lebo ceny idú hore. Ja mám stavebniny a vytvorila sa správna partia podnikateľov, ktorí pomôžu. Hráči dostávajú odmeny, nehrajú zadarmo,“ priblížil prezident klubu súčasné podmienky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nadviaže na úspešnú minulosť? Štvrtoligista z východu od augusta len víťazí