Hlavné menu

Stmelenú partiu neradno drobiť

Šéfredaktor|20. jan 2017 o 01:00

Kračúnovce veľké rošády pred jarou nechystajú

Už niekoľko rokov neboli štvrtoligoví futbalisti Kračúnoviec na tom po jeseni tak dobre ako aktuálne. To, pravdaže, navodilo dobrú atmosféru aj skraja zimnej prípravy, ktorú kolektív OFK Tatran odštartoval tento týždeň. Tréner Jozef Motýľ mal na úvodných tréningoch devätnásť hráčov vrátane štyroch dorastencov a novicov.  Zdá sa, že prílišné rošády sa na súpiske nechystajú. Podľa slov kouča hráči sú niekoľko rokov pokope, herne dozreli, stmelili sa a to sa prejavilo aj na výkonnosti.

 Preto neradno mrviť partiu, lebo to by mohlo narušiť aj klímu v kolektíve. „Som zástancom toho, aby na jar sme vyrukovali s tým kádrom, ktorý bol poruke v prvej časti ročníka. Možno sa však nejaké príchody vyskytnú, máme záujem o jedného hráča, ktorý u nás pred časom pôsobil a vyhliadnutí sú i ďalší dvaja adepti do niektorých formácií. Pravda, záležať bude hlavne na tom, či obstoja a výkonnostne sa dostanú pred tých, ktorí sú k dispozícii nateraz,“ uviedol J. Motýľ.

Naplánoval dovedna deväť prípravných zápasov so súpermi aj z vyšších súťaží (Lipany, Bard. N. Ves, Sabinov, Stropkov, Svidník), okrem toho previerky budú i so štvrtoligistami – D. Klčovo, Medzilaborce a piatoligistami – V. Šariš a Stakčín. Je vidno, že silní rivali by mali odhaliť slabinky. Je zaujímavé, že Kračúnovčania si zmerajú sily aj s tradičnými zimnými sparingpartnermi – Medzilaborcami, Bard. N. Vsou a D. Klčovom, s týmito mužstvami sa pravidelne v tomto období konfrontujú.

 Mužstvo trénuje na umelej tráve v Giraltovciach i v domácich priestoroch. Podľa slov lodivoda by nemal odísť nikto, ráta sa teda aj s P. Galikom, ktorý obvykle odohrá v jeseni i na jar iba pár zápasov vzhľadom na svoju pracovnú vyťaženosť.

Samozrejme, nedala sa obísť ani téma dobrej hry v lanskej fáze zápolení. Kračúnovciam ohromne pomohla prítomnosť výborného gólmana Štefanika a ostrieľaného obrancu Partilu. „Pokiaľ ide o prv menovaného, jeho prínos je naozaj obrovský. Vrátil sa tam, kde začínal, však sme boli kedysi spolu v rovnakom drese. Chlapci vedia, že za nimi stojí osobnosť, borec, ktorý ich podrží. Má rešpekt u ostatných a zaslúži si ho. Obaja títo hráči ukázali obrovský prehľad, podarilo sa im udirigovať defenzívu. Akonáhle chýbali v Šarišských Michaľanoch, hneď sa to negatívne premietlo do hry i výsledku. Celkove sme radi, že po  sezónach, keď mužstvo bojovalo o nižšie priečky, nastal čas ukázať sa v popredí. Chlapci ťažia z toho, čo dosiaľ nazbierali po stránke skúseností i herného prehľadu či kvality a situácia sa našťastie otočila k lepšiemu. To je záruka toho, aby sme plávali v pokojných vodách,“ pripomenul J. Motýľ.

Na otázku, aká bude ambícia v odvetnej časti súťaže, odpovedal: „Sme síce na štvrtej pozícii, ale náročné zápasy nás doma čakajú, mužstvá z prvej polovici tabuľky hostíme. Okrem toho ani ostatní nebudú zaháľať, takže nemôžeme si vyložiť nohy na stôl. Treba urobiť priaznivé výsledky hlavne  na začiatku jari tak ako v jeseni, aby sme nabrali ďalšie sebavedomie. Okrem toho nevedno, ako sa situácia v súťaži vykryštalizuje a všeličo sa môže stať. Preto treba byť stále v pohotovosti.“ A na ktorý zápas v jeseni by Kračúnovce chceli v odvete nadviazať? „Hoci to vyznie paradoxne, predsa to bol bezgólový duel v záverečnom kole  s Dlhým Klčovom, keď sme nastrelili štyri žrde a brvno. Z hľadiska kreativity, bojovnosti, nasadenia to bolo top vystúpenie, čo kvitovali  veľmi zjavne aj naši fanúšikovia. Hoci sme nevyhrali, súperovi sme nič nedovolili.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: