Hlavné menu

Rešpekt uhasili už po 38 sekundách

Šéfredaktor|15. nov 2017 o 00:00

Gabriel Horvat otvoril sezónny strelecký účet „anjelov“

V 2. futsalovej lige Východ vstúpil Angels Humenné do svojej tretej sezóny. V ouvertúre na domácej palubovke privítal FK Prešov. Zápas s vývojom ako na hojdačke napokon skončil humenským víťazstvom 6:4.

Šarišanov vnímajú „anjeli“ v aktuálnom súťažnom ročníku za hlavného adepta na prvé „východniarske“ miesto v tabuľke, ktoré zaručuje posun do baráže. Aká teda bola v humenskej šatni pred stretnutím nálada?

„Náš realizačný tím naznačoval na základe úspechu súpera v Slovenskom pohári, že práve on patrí medzi favoritov sezóny. Košičania sa oslabili, takže to vyzerá tak, že Prešovčania budú hlavný tohtoročný adept na prvé miesto. Nie je hanbou sa priznať, že pred zápasom sme mali aj rešpekt, nie však prehnaný,“ začal debatu Gabriel Horvat.

 

Jeden zo skúsených humenských obrancov nebral na súpera ohľad. Už v 38. sekunde stretnutia „utajenou“ strelou prekvapil brankára Kapraľa...

„Pred ostrým štartom do sezóny sme absolvovali päť tréningov zameraných najmä na technické veci, nacvičovanie štandardiek, signálov z autových a rohových rozohraní. Uplynulá sezóna nám dala jasne najavo, že sálovkárski súperi mali v tomto nad nami navrch. Venovali sme sa teda aj herným systémom a práve takto došlo ku gólu. I keď treba povedať, že aj so šťastím, lebo pôvodne plánovaný strelec Skvašík nemal ideálnu pozíciu na zakončenie, posunul loptu za seba, i keď som bol od brány ďalej, špekulovať sa nedalo. Strata by znamenala brejk súpera, tak som vypálil. Lopta prekĺzla brankárovi medzi nohy. Ako sa hovorí – ideálny vstup do zápasu,“ pousmial sa najstarší člen kádra.

 

Polčas skončil pre „anjelov“ priaznivo – 3:1, po šiestich minútach druhého dejstva však bolo všetko inak – 3:4...

„Nebolo nám vtedy všetko jedno. Prešov nastúpil agresívne, začal nás vysoko napádať, aj dielom náhody hneď v prvej minúte znížili na 3:2, čo ich snaženiu výrazne psychicky pomohlo. Lopty sa zrazu odrážali k nim, strely boli vždy nebezpečné, rýchlo vývoj otočili. Za seba môžem povedať, v tom momente som si pomyslel, že spokojný budem aj s remízou,“ konštatoval Gabriel Horvat.

 

Nie však bod, ale napokon všetky tri pripadli Humenčanom. Hojdačkový vývoj sa vrátil na stranu „anjelov“...

„Máme vnútornú silu, káder ostal pokope, plus sme sa posilnili – mená ako Križanovský a Kulich nám zdvihli latku kvality. Pred vlastnými divákmi sme sa nevzdali, bojovnosť a vôľa slávila úspech, ktorý by nás mohol naštartovať,“ dodal Gabriel Horvat.

V piatok 17. novembra 2017 o 17:30 hod. sa na humenskej palubovke predstaví minuloročný obhajca prvenstva skupiny Východ – Grizzly Košice.

 

Bilancia 1. kola:

Angels Humenné – FK Prešov 6:4 (3:1)

Góly: Komjaty 3, Skvašík, Horvat, Vasiľ – Eliaš 2, Beliš, Varga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: