Po pauze matador znovu v akcii

Šéfredaktor|23. apr 2018 o 00:00

Bardejov sa  doma výsledkovo uchytil

Po sérii troch prehier v rade nebola v bardejovskom druholigovom tíme dobrá nálada. Preto domáci zápas so žilinským béčkom brali hráči Partizána ako možnosť na zastavanie menšej krízy a odrazenie sa k lepším výsledkom. Vyšlo to a body zostali doma. Zaujalo, že v domácom celku sa znovu po pauze objavil Vladimír Andraščík, ktorý sa ujal aj kapitánskej role a na prekvapenie zvládol celé stretnutie.

Bol to môj prvý zápas po operácii a následnej rekonvalescencii. Som rád, že som sa dal dokopy natoľko, aby som mohol hrať. A či som predpokladal, že sa objavím už v tomto období na trávniku? Nuž, to sa nikdy nedá dopredu povedať, jednoducho chcel som nastúpiť, hoci isté obavy boli, či zvládnem deväťdesiat minút. Stálo to dosť síl, predsa len držať tempo s mladíkmi Žiliny nebolo jednoduché. Lenže už ma to ťahalo na ihrisko, chcel som veľmi pomôcť mužstvu, lebo celý uplynulý týždeň bol taký hektický, bohatý na rôzne udalosti vrátane odvolania trénera. Tým, že sme predošlé duely nezvládli, nebola dobrá pohoda v šatni. Preto sme vedeli, že ostatný duel bude veľmi dôležitý a možno aj zlomový. Aj z toho dôvodu som sa chystal naskočiť do diania.“ Súperenie s rezervou Žiliny sa pre hostiteľov dobre začalo. Podobne ako predtým v Zemplíne. Lenže tentoraz už Partizán nedovolil súperovi, aby to celkom zvrátil, hoci sa k tomu schyľovalo, keď gólom do šatne béčko MŠK vyrovnalo.

Teší ma výsledok, zisk troch bodov a to, že sme podali kvalitný kolektívny výkon podobne ako pred časom proti Skalici. Vyrovnávajúci gól tesne pred koncom prvého polčasu padol po našej zbytočnej chybe. Celkove zápas bol dobrý, behalo sa hore-dolu, bojovali sme aj za bývalého trénera, však to je jeho robota a herný prejav sa nedá okamžite zmeniť. Boli sme odhodlaní urobiť dôležitý krok, lebo teraz už to nie je teraz žiadna sranda a záchrana sa týka aj nás.“ Bardejov zo začiatku nabehol na hostí, lenže hoci mohol vyhrávať podstatne vyšším rozdielom, predsa mal aj šťastie pri akciách súpera, ktorý stále hrozil a raz trafil aj brvno. Po zmene strán za nerozhodného stavu domáci nespanikárili a stále si verili, išli cieľavedome za tromi bodmi. Vieme, že môžeme poraziť každého, pokiaľ zapneme ako kolektív. Pravdaže, priebeh duelu bol stále na vážkach, lebo hostia sa nevzdávali, no nejako sme ich pokusy eliminovali. Celkove sme mali viac možností a potvrdili sme naše odhodlanie.“

Pri vyrovnanej súťaži, akou je druhá liga, záleží na každom výsledku. Nie sú slabí a silnejší súperi. S každým treba ísť na doraz a navyše si treba umne rozložiť sily, lebo program je nahustený.“ Najbližšie sa Bardejovčania predstavia na ihrisku lídra zo Serede, potom hostia Lokomotívu Košice a v ďalšom vloženom dueli cestujú do Komárna. Pre nás budú dôležité hlavne domáce zápasy, lebo body z nich budú dvojnásobne cenné,“ uviedol Vladimír Andraščík. Nie je bez zaujímavosti, že obaja predošlí jarní nositelia kapitánskej pásky sú zranení. Verčimák od zápasu so Skalicou a brankár Gmitter mal problémy počas rozcvičky pred súbojom so Žilinčanmi a tak medzi žrde išiel Vinclér. Milan si úlohu zastal, bol oporou. Zabrali však naozaj všetci aktéri, ktorí sa objavili v akcii a to bolo základným predpokladom úspechu,“ vyzdvihol skúsený hráč podstatnú črtu víťazstva Šarišanov v minulom druholigovom kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: