Derby pod Vihorlatom bez víťaza

Šéfredaktor|19. sep 2019 o 09:50

Zápas plný očakávania. Snina verzus Humenné - treťoligový šláger.

 

Kto sa dostal na štadión o štvrťhodinku neskôr, alebo si dlhšie odstál rad napríklad pri bufet na pivko či klobásku, góly nevidel. O výsledku 1:1 sa rozhodlo do 14. minúty...

 

Sninčania zatiaľ doma nevládnu pevnou rukou. Po úvodnej výhre nad Veľkými Revištiami (1:0) prišli dve prehry: Svidník 1:2, Lipany 0:2... Do tretice? Alebo niečo na sninské konto?

„Očakávali sme plno divákov - zo Sniny i Humenného. Keďže sme naposledy „okradli“ remízou Vranov, nechceli sme ťahať za kratší koniec ani teraz. Súper bol silný na lopte, po prestávke už aj s prevahou. Bod berieme,“ konštatoval Dušan Janko. 

O všetkom rozhodol úvod. Po štvrťhodine hry góly na oboch stranách a výsledkovo „vymaľované“...

„Rýchlo sme sa ujali vedenia, gól nás psychicky povzbudil, ohromná kulisa hnala mužstvo vpred. Zahral som rohový kop, na ktorý nevyskočili obrancovia ani brankár, naopak náš Dmytro Rohulskyi si výskok načasoval presne. Vyrovnanie prišlo po faule „Svistyho“ (pozn.: Frederik Svistun) na Streňa a Serečin s prehľadom pokutový kop premenil.“


 

Do MFK Snina pribudol Vladimír Voroňák práve z Humenného. Po dohode klubov však v derby nenastúpil...

„Na „Voryho“ sme sa tešili. Poznám ho osobne, veď som v Humennom hrával pol roka. Je to vynikajúci hráč, rozumie si s loptou, má dobrý ofenzívny ťah, do nášho herného systému vhodne zapadne. Už vo Vranove ukázal, aká je pre nás posila. Vie zápas rozhodnúť alebo prikloniť misky váh na našu stranu. A že teraz nehral? Taká bola dohoda klubov pri jednaní o hosťovaní, treba ju rešpektovať,“ poznamenal 25-ročný sninský kapitán.

Najbližšie sa celok spod Sninského kameňa predstaví v Šarišským Michaľanoch... 

„Zatiaľ sa nám u súperov darí viac než doma. Šarišské Michaľany však ukázali progres - vyhrali v Stropkove, ktorý predtým uspel v Humennom. Chceme aplikovať otvorený útočný futbal, tréner Kočan nás k tomu nabáda. Nič ľahké to však nebude,“ dodal Dušan Janko. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: