Hlavné menu

Povel k „ústupu“ je stále aktuálny

Marcel Eperješi|6. aug 2016 o 02:00

Pušovčania skraja sezóny s debaklami

Keď v premiére jesene inkasovali Pušovčania na treťoligovej pôde Plavnice sedem gólov, mohlo sa to brať  ako náhoda. Avšak vzápätí prišiel debakel v domácom prostredí v súperení s V. Opátskym a dvanásťgólová potupná porážka už vyslala jasný signál, že tím TJ Rozvoj nie je vo svojej koži. Pre tých, čo pozorne sledujú dianie v tomto klube, ktorý bol predtým šťukou východoslovenského amatérskeho futbalu, to však nie je nič šokujúce. Hoci zrejme nikto nečakal až také hladké prehry v úvodných dvoch vystúpeniach.

Pušovčania sa dostali do celkom inej situácie, než akú prežívali  v minulých ročníkoch, keď jednak postupovali každý rok a v minulej sezóne ako nováčik  medzi regionálnou elitou zvládli jeseň veľmi dobre. V zime však nastali prvé radikálne zmeny odzrkadľujúce sa v oslabení kvality kádra a zúžení finančného toku. Preto jar bola diametrálne iná ako prvá polovica ročníka. Lenže to ešte ani zďaleka nebol koniec patálií a zdá sa, že povel k „ústupu“ je ešte stále platný.  Súpiska je totálne obmenená a na scénu sa dostali hráči, čo nemajú skúsenosti s takouto súťažou. Aj preto ani skúsený 42-ročný Milan Anderko (vrátil sa z hosťovania v Nemcovciach), ktorý je kapitánom, si nepamätá takýto „blbý“ vstup do zápolení. „Káder je úplne iný, z tých chlapcov, čo sme predtým spolu hrali, nikto nezostal. Ja som najstarší v kolektíve, viacerí chlapci majú okolo osemnásť rokov. Takže sa vedelo, že táto sezóna bude viac ako náročná,“ rozhovoril sa tento borec.

Boli sme zvedaví, ako vlastní fanúšikovia reagovali na debakel s V. Opátskym – vypískali mužstvo? „To nie, dopadlo to tak, ako sa vyvinula situácia vo futbale v Pušovciach. My za to nemôžeme, nech si spytujú svedomie tí, čo to dopustili.“ Hostia potvrdili svoje ambície a urobili si na ihrisku hostiteľov exhibíciu. „Akurát  v druhom polčase bol dvadsať minútový úsek, keď sme neinkasovali, ale to už vtedy súper vysoko viedol. Doplatili sme na menej skúsenú obranu.“ Takže od hráčov, ktorí si len privykajú na takéto zápolenia, nemožno očakávať, že ustrážia osobnosti v tímoch rivalov. „Hostia boli v každej činnosti jednoznačne lepší. Aj v Plavnici to bolo podobné, preto sme nemali nárok na lepšie výsledky.“

Otázka stojí tak, ako sa ďalej bude uberať pôsobenie Pušoviec a či kolektív po tom, čo sa trochu zorientuje a oťuká, bude v stave postaviť sa na vážnejší odpor? „Domnievam sa, že vzhľadom na momentálne rozpoloženie budeme radi, pokiaľ dohráme súťaž. To hovorím otvorene.“ Rozmenené na drobné to znamená, že tím, ktorý predtým išiel ako píla, sa stal adeptom na vypadnutie. Možno by pomohol príchod skúsenejších hráčov. „Nazdávam sa, že to neprichádza do úvahy.“ Ktovie, aké stopy tento stav zanechá na psychike hráčov a či vôbec bude chuť pokračovať ďalej. „Aj mňa volali Nemcovce, ale som Pušovčan a  keď ma naši oslovili, aby som pomohol, tak som prikývol, preto zostávam a budem sa biť zo všetkých síl, aby futbal u nás zostal a nerozpadol sa. Hoci aj za cenu toho, že by sme klesli nižšie,“ dodal Milan Anderko. Ten neupadá na duchu a chce burcovať aj mladších spoluhráčov, aby sa držali spoločnej vízie nedovoliť, aby dianie v tomto klube nadobro zakapalo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: